Hirdetés

Hűsöléssel múlatjuk a hó végét

Ventilátorok és mechanikus billentyűzetek veszik körbe az RTX-es asztali vasakat és prémium kategóriás házakat.

Asztali gépek, számítógépházak


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Heti válogatásunkat a Foramax kínálatából kiemelt, három év garanciával értékesített asztali számítógépekkel indítjuk, melyeknek első képviselője a 484 900 forintért árusított, Foramax ASUS Intel Game PC V8 névre keresztelt konfiguráció. A masina agyaként 8 magos/16 szálas, 4,9 GHz-ig skálázódó Intel Core i7-11700 processzor szolgál, ami ASUS TUF Gaming B560M-E alaplapban pöfögve, 2 x 8 GB DDR4-3200-as memóriával és 12 GB-os ASUS GeForce RTX 3060 videokártyával megtámogatva várja a reá zúduló játékok hadát.

Foramax ASUS Intel Game PC V8
Foramax ASUS Intel Game PC V8 [+]

Állományainkat 1 TB-os, belépőszintű Kingston A2000-es M.2 NVMe SSD-n tárolhatjuk, míg az energiaellátás feladata egy 80 Plus Bronze hatásfokon üzemelő, 650 wattos Corsair CV650 tápegységre hárul. Az alkatrészeknek otthont adó, panorámás házat szintén az ASUS jegyezheti, ugyanis egy TUF GT301-es miditornyot kapunk az összeállításhoz.

Foramax ASUS Intel Game PC V11
Foramax ASUS Intel Game PC V11 [+]

Az 589 900 forintos Foramax ASUS Intel Game PC V11-be egy picit combosabb hardver került, mivel a rendszer lelkét 8 magos/16 szálas, 5,2 GHz-ig turbózó (és integrált GPU-t nélkülöző) Intel Core i9-11900F CPU és 8 GB-os ASUS GeForce RTX 3060 Ti VGA adja – a vas többi eleme megegyezik az előző konfigurációéval.

Azok, akik megvették külön leendő PC-jük alkotórészeit, és már csak egy igényes, illetve jól szellőző házra vágynak, megnézhetik közelebbről a Phanteks fehérben feszítő, 7 bővítőhelyes portékáját, az alaplapokat Mini-ITX-től E-ATX-ig fogadó Eclipse P400A-t. A nagyjából 36 000 forintért megvásárolható, 465 mm magas, 210 mm széles és 470 mm mély géplak frontját gyakorlatilag teljes nagyságban acélháló fedi, ami nem csak a légáramlatoknak enged szabad utat, de porszűrőként is funkcionál (és egy ugyanerre való, mágnesesen rögzülő betét a tetőlemezen is tiszteletét teszi).


Phanteks Eclipse P400A [+]

A processzorhűtők 160 mm-es magasságig, az opcionális PH-VGPUKT_02-es kerettel akár vertikálisan is beépíthető grafikus vezérlők 420 mm-es hosszig férnek el, és két 2,5, valamint két 3,5 hüvelykes meghajtónak szorítottak helyet a balról edzett üveglappal határolt beltérben. Ventilátorból legfeljebb hatot tudunk elhelyezni benne, melyekből három 120 mm-es, DRGB LED-es példányt gyárilag mellékelnek (hozzávaló kontrollerrel együtt), míg radiátorból kettővel kell beérnünk, de elöl gondolkodhatunk 360 mm-es kiszerelésben is. A csatlakozópanelen két USB 3.0 aljzat vert tábort a két audio jack, a power, a reset és a két, fényjátékot vezérlő gomb mellett. A kétéves bolti jótállás lejártával a gyártó további három év garanciát vállal.

Cirka 56 000 forint kifizetését követően vihető haza az 510 mm magas, 240 mm széles és 505 mm mély, 7+3 bővítőhelyes Phanteks Eclipse P500A DRGB, amelybe 190 mm magasra nőtt CPU-hűtőket, 435 mm hosszúra nyúlt videokártyákat, három 2,5 hüvelykes, illetve két 2,5/3,5 hüvelykes adattárat passzinthatunk be, ám az utólag beszerezhető kereteknek hála az utóbbiak számát tízig is feltornázhatjuk. A beszerelhető légkavarókból hét darab szerelhető be (három 140 mm-es, PWM-es és címezhető fényekkel meghintett ventilátor jár is a házhoz, kontrollerrel), radiátorokból pedig három, és előre 420 mm-es darab is befér.

Phanteks Eclipse P500A DRGB
Phanteks Eclipse P500A DRGB [+]

A P500A igazából egy 2-az-1-ben ajánlat, hiszen a PH-ITXKT_R01 nevezetű kit és egy Revolt X szériás táp közreműködésével egy másodlagos, ITX-es rendszert is besuvaszthatunk a zsanéros, edzett üveg oldalpanelt viselő belsőbe. A csatlakozópanelen a szokásos portok és a fényvezérlő mellett egy USB Type-C 3.1 Gen2 csatlakozónak is jutott hely. A garancia felépítése ugyanaz, mint a P400A-nál.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Hardverlázban égő őszi esték

  Számítógépházak, tápegységek, játékra szánt monitorok, izmos gamer notebookok és az ergonomikus munkavégzés vannak a terítéken.

 • Építsünk játékos kuckót télire!

  Azoknak igyekszünk ötleteket adni, akik szeretik játékkal elütni a hosszú őszi és téli estéket.

 • Hardverek október derekán

  AMD-s gép, kompakt házak és különféle játékos perifériák mellett biztonsági kamerák kerültek terítékre.

 • Hardverek úton-útfélen

  A hálózati termékeké és notebookoké a főszerep, de terítékre kerül két ház és egy vezeték nélküli egér is.

Előzmények

Hirdetés