Hirdetés

Hardverpanoráma szeptember közepén

Elsősorban számítógépházakból éa beviteli eszközökkből áll az aktuális körkép.

Billentyűzetek


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

A hónap második Hazai Pályáját perifériákkal indítjuk. A nem túlságosan drága mechanikus billentyűzeteket kereső olvasóink figyelmét vonhatja magára a Redragon 17 660 forintra pozicionált, 87 gombos, TKL kivitelű modellje, a K568 Dark Avenger. A 4 mm-es úton járó, piros (lineáris) kapcsolókkal ellátott klaviatúra háza fém és műanyag, és ahogy azt az árkategóriában megszokhattuk, kupakjainak anyaga ABS plasztik.

Redragon K568 Dark Avenger
Redragon K568 Dark Avenger [+]

A 9 világítási módot ismerő, lebegőgombos eszköz médiavezérlő funkcióit az Fn + [F1-F12] kombinációk lenyomásával érhetjük el, és a dobozából előkerül egy grátisz kupakszedő csipesz, ami jól fog jönni a takarításnál. A harisnyázott kábel végén egy aranyozott USB csatoló fityeg, s annak ellenére, hogy a fenti képen ez nem látszik, az ajánlat magyar kiosztást takar.

A 25 080 forintra értékelt Redragon K596 Vishnu szintén TKL-es változat, viszont 2,4 GHz-es kapcsolattal (10 méteren belül) vezeték nélkül is működik. A fedélzetre itt már dedikált médiavezérlő, 10 makrózható gomb és hangerőt szabályozó tekerőkapcsoló is került. A telepek töltését a mellékelt USB Type-C/Type-A zsineggel végezhetjük el, de persze a klaviatúra vezetékes üzemben is használható.

Redragon K596 Vishnu
Redragon K596 Vishnu [+]

A 2 mm-en aktuálódó, lineáris Outemu Red switch-ekkel és ABS billentyűsapkákkal rendelkező konstrukció 2400 mAh-s akkumulátora saccra 10 órás működési időt ígér, és egy mágneses csuklótámasz jár hozzá. Szinte magától értetődő, hogy az RGB-s fényjáték sem hiányzik a magyar kiosztású termék repertoárjából.

16 774 forintért vihetjük haza a Cooler Master MS110-es billentyűzet-egér párosát. A 988 grammos, mechanikus megoldásokat imitáló, membrános billentyűzet numerikus paddal, 26 gombos anti-ghostinggal, hatzónás RGB-vel és magyar karakterekkel rendelkezik, a PC-vel pedig 125 Hz-es frissítési rátával kommunikál. Extra képességeit a szokásos metódussal, azaz az Fn + [gomb] egyidejű leütésével aktiválhatjuk.

Cooler Master MS110
Cooler Master MS110 [+]

A pakkban található, ötgombos egér szimmetrikus kialakítású, 116,7 mm hosszú, 62,8 mm széles, és 38 mm magas, a mérlegen pedig 89 grammot nyom. Belül egy 3200 cpi-ig, klasszikus léptékekben (400, 800, 1600, 3200 cpi) skálázódó PixArt 5050 szenzor dolgozik, a fénydiódák pedig három helyen, a görgőn, a tenyértámaszon és oldalt teszik tiszteletüket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés