Hirdetés

Nyár, nyaralás... hardverek?

A héten leginkább asztali PC-ket, monitorokat és billentyűzeteket gyűjtöttünk csokorba, de routerek, hasznos apróságok és egy digitális rajztábla is színre lép.

Számítógépek, powerbank


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Június derekát elhagyva kezdetét vette a nyári szünet az iskolások számára, és ha a lurkó szép bizonyítványt hozott haza a tanév végén, esetleg újratárgyalhatóvá válik az a játékra – meg persze tanulásra – alkalmas számítógép, amiről korábban a családi kupaktanácson szó volt. A Foramax AMD Ryzen Game PC Gen5 V6 névre keresztelt, 299 900 forintért megvásárolható konfiguráció egy microATX formátumú ASUS Prime B450M-K II alaplapra épül, amelyben egy 6 magos/12 szálas, 4,2 GHz-ig boostoló AMD Ryzen 5 5500 processzor teljesít szolgálatot.

Foramax AMD Ryzen Game PC Gen5 V6
Foramax AMD Ryzen Game PC Gen5 V6 [+]

A 3200 MHz-en ketyegő, DDR4-es memóriából 16 GB-ot kapunk, az M.2-es Kingston NV1 SSD 500 GB-os, miközben a képi megjelenítés feladatát egy 6 GB-os NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti videokártyára bízták. A panorámás DeepCool Matrexx 40 3FS miditoronyban lakó hardverek energiaellátásáért egy 500 wattos, 80 Plus plecsnivel jutalmazott tápegység felel. A garancia 3 évig érvényesíthető, és ez a következő két masinára is igaz.

ASUS TUF AMD Game PC V4
ASUS TUF AMD Game PC V4 [+]

Az 519 900 forintba kerülő ASUS TUF AMD Game PC V4 már jóval komolyabb alternatíva, hiszen az edzett üveg oldallapos, ARGB-s ventilátorokkal megpakolt ASUS TUF Gaming GT301 házba középkategóriás ASUS TUF Gaming B550M-Plus deszkát tettek, amiben 8 magos/16 szálas, 4,7 GHz-ig skálázódó AMD Ryzen 7 5800X CPU serénykedik. A RAM mennyiségét és effektív órajele egyezik az előző változatéval, viszont a Kingston NV1 SSD itt már 1 TB-os, a videokártya pedig egy 12 GB-os GeForce RTX 3060. A komponenseket 650 wattos, 80 Plus Bronze hatásfokú Corsair CV650 táp hajtja meg.

ASUS TUF AMD Game PC V6
ASUS TUF AMD Game PC V6 [+]

Az ASUS TUF AMD Game PC V6-ként listázott összeállítás 559 900 forintot kóstál, és három dologban különbözik előbb bemutatott rokonától. Az első, hogy központi egységnek 6 magos/12 szálas, 4,6 GHz-ig merészkedő AMD Ryzen 5 5600X-et tettek bele, a második, hogy a VGA szerepét egy 12 GB-os AMD Radeon RX 6750 XT-re osztották, a harmadik pedig a CV szériás tápot érinti, amely immár 750 wattos kivitelben tetszeleg. Megemlítjük még, hogy igény szerint mindhárom PC-hez akadnak bővítési lehetőségek.

Megesik, hogy okostelefonunk vagy tabletünk a lehető legrosszabb időpontban merül le, ilyenkor siethet segítségünkre a Silicon Power 20 000 mAh-s powerbankja, a QS15. A 9390 forintért hazavihető, smartBOOST feszültségkalibrációt latba vető termék micro USB vagy 18 wattos USB Type-C porton keresztül "tankolható" fel, és az utóbbival (ami amúgy egyszerre bemenet és kimenet) ez 70 százalékkal gyorsabb, cirka 6,5 órás procedúra lesz. Eszközeink töltésére két – Quick Charge 3.0-s gyorstöltéssel rendelkező – USB Type-A interfészt is használhatunk, így egy időben összesen három készüléknek adagolhatjuk az éltető energiát.

Silicon Power QS15
Silicon Power QS15 [+]

Az NTC termisztornak hála a QS15 nyomon követi az akkumulátor hőmérsékletét, és ha az túlmelegszik vagy túlságosan lehűl, a töltési folyamat automatikusan megszakad. A töltöttségi szintről négy indikátor LED tájékoztat bennünket, és apparátusaink épségét tizenkétféle védelem biztosítja.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés