Hardverújdonságok május elején

DeepCool processzorhűtők


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Új márka, a DeepCool tűnt fel a Mediaker kínálatában. Talán nem meglepő, hogy fő profilját a processzorhűtők alkotják, amelyekből rengeteget találunk termékpalettáján. Az egyszerű és legolcsóbb megoldások között szerepel a DeepCool Gamma Archer, aminek érdekessége, hogy alaplapra merőlegesen szellőző ventilátora nem kevesebb mint 120 milliméteres. A legfeljebb 95 wattos processzorokhoz ajánlott, 301 grammos hűtő akár HTPC-be is érdekes lehet, ugyanis mindössze 65,5 milliméter magas, folyadékcsapágyas ventilátora pedig 7 voltos indulási feszültséggel bír, így nagyon halkan is üzemeltethető. A DeepCool Gamma Archer igen olcsó, csupán 1900 forintba kerül.

A közepes árfekvésű modellek közül a DeepCool Gammaxx S40-et emelnénk ki. Klasszikus, négy hőcsővel megtámogatott, nikkelezett lamellás toronyhűtőről van szó, amelyet 120 milliméteres ventilátorok fogadására készítettek fel. Tömege 610 gramm, így nem meglepő, hogy 130 wattos processzorokhoz ajánlják, bár igazán komoly tuninghoz talán kevés lesz. Szintén a folyadék felületi feszültségét kihasználó, így nagyon egyenletesen járó siklócsapágyat kapott legfeljebb 1600-as percenkénti fordulatszámig felpörgő ventilátora, ami révén halk és hatékony rendszert is építhetünk. A DeepCool Gammaxx S40 tudásához képest egyáltalán nem drága, 7710 forintba kerül.

Még nagyobb, 140 milliméteres ventilátorral is kínál processzorhűtőt a DeepCool. A Lucifer tömege mindössze néhány grammal marad az egykilós határ alatt, bordasora hatalmas, a hőt pedig hat hőcső teríti szét rajta. A szellőztetésről ezúttal is folyadékcsapágyas ventilátor gondoskodik, aminek mérete nagyobb, mint az előbb taglalt modellé, maximális fordulatszáma viszont csak percenként 1500. Akinek ez kevés lenne, a csomagban talál rögzítőrendszert még egy 140 milliméteres ventilátorhoz. A DeepCool Lucifer sem annyira drága, 12 630 forintot kóstál.

Az abszolút csúcson már kettős bordájú, duplaventilátoros hűtőket kínál a DeepCool, de szerencsére ezeknek az ára sem szállt el úgy, mint egyes konkurenseknél. A Neptwin az óriáshűtők klasszikus receptjével készült: végy egy közepes hűtőt és szorozd meg kettővel! Lényegében egy dupla Gammaxx S40-et kapunk két lamellasorral, hat hőcsővel és két darab 120 milliméteres ventilátorral, így aztán nem csoda, hogy a hűtő 1109 grammot nyom, 159 mm magas és 136 mm mély. Természetesen itt már elfelejthető az olcsóság, bár a Neptwin 15 140 forintos ára még kifejezetten kedvezőnek mondható ebben a méretkategóriában.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Széllel jött hardverek

  Tápokat, minőségi hangszórókat, kompakt számítógépeket és egyéb érdekességeket mutatunk a hazai boltok kínálatából.

 • Hardverek a nyárra készülődve

  Vakációra való érdekességeket, rengeteg notebookot és számos akciós termékeket mutatunk be.

 • Nyárköszöntő hardverek

  Új processzorokat, egy pici házat, különféle hangkeltőket és rengeteg mobil eszközt találtunk a hazai boltok polcain.

 • Hardverújdonságok a porondon

  Friss alaplapokkal, gamer kiegészítőkkel, kisebb-nagyobb érdekességekkel jelentkezünk a hazai piacról.

Előzmények

Hirdetés