Hirdetés

Fujitsu Celsius H760 mobil munkaállomás

Intel Xeon processzorral és NVIDIA Quadro M2000M grafikus kártyával próbáltuk ki a japán notebookot.

Hirdetés

Értékelés

Ha hihetünk a Fujitsunak, akkor a Celsius H760 a legerősebb japán notebook, amit eddig gyártottak. Tudását viszont nem fitogtatja, külseje visszafogottan elegáns, már-már unalmas, de látszik rajta, hogy igényes anyagokból, odafigyeléssel tervezték. Nem mentek bele túlzó vékonyításba, megtartották a magnéziumötvözet vázat, ami garancia a tartósságra. Jó a zsanér és a billentyűzet kivitele, a gigászi felbontású kijelzőről nem is beszélve, a laptop bővíthetősége és karbantarthatósága példás, viszont a hangzás, a touchpad gombjai és a sűrűn elhelyezett USB 3.0 portok némi kritikát érdemelnek.

Nálunk a lehető legizmosabb konfigurációban járt a Celsus H760; a bőven 3 GHz fölé pörgő, négymagos Xeonnal, az akár 64 GB memóriával és a PCI Express csatolós SSD-vel kevés olyan feladat van, amit ne tudna sikerrel végrehajtani. Az OpenGL-ben és GPGPU-ban erős Quadro M2000M igazi képességeit nem tudtuk leellenőrizni, játékok alatt viszont parádésan teljesített, a hatékony hűtésnek köszönhetően hozta a legjobb GeForce GTX 960M-es modellek tudását. Kiegészítő extrák terén is nagyszerű a H760-as, van mobilinternet modem, optikai meghajtója második akkura cserélhető, és a PalmSecure vénaszkenner extra biztonsága (különösen a SmartCarddal és TPU 2.0-val kombinálva) is jó szolgálatot tehet.

Bizony, a mobil munkaállomások nem tartoznak az olcsó notebookok közé, sőt egyenesen a legdrágábbak, persze figyelembe kell venni extra felszereltségüket, tudásukat és a mögöttük álló kiemelkedő terméktámogatást. A Fujitsu Celsius H760 alapmodellje valahol félmillió forint körül indul; a nálunk járt konfigurációnál eggyel kisebb Xeon processzorral, Quadro M2000M grafikus alrendszerrel, 4K-s kijelzővel, 256 GB-os SSD-el és 1 TB-os merevlemezzel ellátott összeállításért már egymillió forintot kérnek, és ez az ár is fokozható még egy kicsit. Úgy gondoljuk, hogy nem csak árban, hanem minőségben és teljesítményben is méltó ellenfele a Dell, a HP vagy a Lenovo mobil munkaállomásainak, ezért a Fujitsu Celsius H760-at tetszett címmel díjazzuk.


Fujitsu Celsius H760 mobil munkaállomás

rudi

A Fujitsu Celsius H760 mobil munkaállomást a Fujitsu hazai képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés