Hirdetés

Pop: új házcsalád a Fractaltól

A szellőzésre kihegyezett Pop Air és a csendes működésre optimalizált Pop Silent sokféle variációban érkezik.

Kedvező ár/értéket, jó szerelhetőséget és a cégtől megszokott minimalista (de azért egyedi) dizájnt ígér a Fractal legújabb, Pop névre keresztelt házaival kapcsolatban. Az elsősorban csendes működésre optimalizált Pop Silent, illetve a szellőzést előtérbe helyező Pop Air elérhető lesz normál, mini és XL méretben (ezek a megnevezések gyakorlatilag az ATX, microATX és EATX lapokra optimalizált dimenziókat jelentik), fekete vagy fehér alapszínben, ARGB vagy sima ventilátorokkal, edzett üveg vagy normál oldalpanellel.


[+]

Ami a külsőt illeti, ezt tényleg nem bonyolították túl, két részre osztott előlapot kapunk, amely az Air változatnál dombormintás hálós, a Silent esetében pedig tömör. A Fractaltól szokatlan módon a belső tér egyes elemei színesek: az alaplapi tálcánál és a lábaknál is választhatunk például narancssárgát, zöldet, stb, erre a belső térre adott esetben a bal oldali edzett üvegből készült oldallap enged betekintést, a felső lemezen pedig egy mágneses rögzítésű légszűrő, illetve a csatlakozó- és kezelőszervek sora található meg. A csatlakozósor két USB 3.0 és két 3,5 mm-es jack konnektorból áll – a Type-C manapság már fájó hiányát egy utólag külön megvásárolható kiegészítő hivatott enyhíteni. Belül a szokásos kétkamrás kialakítás vár bennünket, mérettől függő bővíthetőséggel. Fontos, hogy a Fractal még a Mini változat esetében is két 5,25”-es meghajtónak biztosít helyet, tehát aki még használ optikai meghajtót, az is bátran választhatja a Pop szériát. Aki nem használ, az itt egy jópofa kis tárolórekeszt talál, amibe elhelyezhet pár USB kulcsot, csavarokat, stb.


[+]

A hűtést illetően gyárilag három (kettő elöl, egy hátul) 12 cm-es ventilátorral érkeznek a gépházak, ezek az RGB-s modellek esetében az Aspect 12 RGB, a normál változatoknál pedig az Aspect 12 szériából kerülnek ki. Ezeken túlmenően két további légkavaró is elhelyezhető még felül, illetve radiátoroknak is van hely, az RGB vezérléshez pedig külön kontrollert kapunk. Processzorhűtő esetén 188 mm a maximális magasság, a VGA hossza pedig túlérhet a 400 mm-en is, még akkor is, ha az előlapi ventilátorokat a helyükön hagyjuk.


[+]

Az árakat illetően természetesen van szórás a különböző változatok között – a középkategóriásnak nevezhető Pop Air RGB 90 dollárba, az RGB nélküli modellek pedig 80 dollárba kerülnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés