2019. június 20., csütörtök

Útvonal

Tesztek » TV & Audió rovat

4K HDR támogatású Evolveo smart box tesztje

Kipróbáltuk az Andorid-alapú Evolveo MultiMedia Box M8 tévéfelokosítót.

Evolveo MultiMedia Box M8

Az Evolveo márka mögött álló, 1992-ben alapított cseh vállalat, az Abacus Electric évek óta komoly energiákat mozgat meg annak érdekében, hogy a kompakt asztali tévéfelokosító eszközök piacán komoly pozíciót építsen ki. Régóta jelen van a vállalat termékeivel ebben a szegmensben, amelyek közül többet mi is kipróbálhattunk már.

Evolveo MultiMedia Box M8
Evolveo MultiMedia Box M8 [+]

A konszern a jelek szerint úgy érzi, hogy továbbra is van piaca ezeknek a készülékeknek, amit tökéletesen alátámaszt, hogy a közelmúltban egy újabb eszközzel léptek színre. A MultiMedia Box M8 (nevezik Android M8-nak is) egyik példányára mi is rátettük a kezünket. Így sikerült megvizsgálnunk, hogy mennyire működik az alkalmazások futtatása, kényelmes-e a kezelés, illetve hogy mi a helyzet a médiaállományok lejátszásával.

Ismerős külső

A dizájnerek nem erőtették meg magukat különösebben, ezúttal is a már ezerszer látott formák mellett döntöttek. A 12 centiméter hosszú és széles masina mindössze 2 centiméter vastag, és alig nyom többet 20 dkg-nál (egészen pontosan 218 gramm a súlya). Ennek köszönhetően kifejezetten mobilis, akár zsebre is vágható, egy kisebb táskában is kényelmesen elfér. Akkumulátorral nem rendelkezik, így használathoz mindenképpen szükséges hálózati áramforráshoz csatlakoztatni.


[+]

A készülékház kopogós műanyagból készült, a tetején matt fekete a fényezés, oldalt pedig lakkszerűen csillogó fekete, amin sajnos elég csúnyán meglátszanak az ujjlenyomatok. Található rajta három darab USB 2.0 mellett egy-egy HDMI 2.0, Gigabit Ethernet és egy digitális optikai audiocsatlakozó, valamint egy microSD kártyaolvasó. Az Evolveo jó szokását megtartva a készülék, a távirányító és a használati utasítás mellé pakolt egy HDMI kábelt is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.