H​i​r​det​és​

2018. április 27., péntek

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Évkezdő hardverkínálat

Friss processzorokkal, erős notebookokkal és az elmúlt év slágereivel kezdjük az évet a hazai piacon.

Grafika

Összegezték a tavalyi évet a PCX.hu webáruházban, és – minő meglepetés – az jött ki náluk, hogy a legkedveltebb grafikus kártya a GeForce GTX 1060, egész konkrétan a Gigabyte 6 GB memóriás, dupla ventilátoros hűtésű, gyárilag tuningolt modellje. Ezzel a most 90 000 forint körül megvásárolható kártyával a legkomolyabb játékok is lazán mennek a legelterjedtebb, Full HD felbontásban, sőt akár WQHD-ben is. A második helyen a nem csak memóriában, hanem teljesítményben is kicsit visszafogott, 3 GB-os GeForce GTX 1060 végzett, ismét a Gigabyte kétventilátoros tálalásában, amiért kicsit több mint hetvenezer forintot kérnek.

A harmadik helyre is egy olyan Gigabyte kártya került, ami külsőre szinte megkülönböztethetetlen a fenti GeForce-októl. A Gigabyte Radeon RX 460 4 GB-os, dupla ventilátoros, gyárilag húzott verziójáról van szó. Ezzel a kártyával is lazán neki lehet fogni a Full HD felbontásnak, de azért az újabb játékok grafikai felbontását már itt-ott vissza kell venni ahhoz, hogy folyamatos legyen a játékélmény. Természeten az ára is tudáshoz mért, 40 000 forint körüli.

A minőségi monitorok egyik lelőhelyén, az Oázis Computernél is egyenleget vontak a tavalyi évről, így kiderült, melyek voltak a legkeresettebb termékek. A vezető trió tagjai 24 hüvelyk körüliek, IPS panelesek és villogásmentes a háttérvilágításuk. Közös tulajdonságuk még, hogy állványuk tág határok között állítható, a rengeteg képbemenet mellett pedig többnyire négy USB 3.0 csatlakozójuk is van.

A legolcsóbb közöttük a Full HD felbontású Dell P2417H, amit három év garanciával 60 900 forintért kínálnak, tehát távolról sem egy szuperdrága modell. Biztos, hogy sokan örömmel vennék birtokba az Asus PB248Q-t is. Ennek a szintén 24 hüvelykesnek már 1920x1200 pixel a felbontása, ára három év garanciával 84 900 forint. Igazán kellemes darab a Dell UltraSharp U2515H is, amely 25 hüvelykes, felbontása 2560x1440 pixel, ráadásul most akciós is, a szokásos három év garanciával 106 800 forintba kerül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hi​rde​tés​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.