Hirdetés

Energy Sistem Tablet i504 teszt

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Nem kérdés, hogy a táblagépek piaca még feltörekvőben van, és még csak most jön az igazi dömping, amikor boldog-boldogtalan dobálja piacra saját megoldását egymásra licitálva, minél kedvezőbb áron. Az Apple – úgy tűnik – egy megállíthatatlan lavinát indított el, aminek most mégis a nyílt Android operációs rendszer és a Google a nagy nyertese, hiszen ennek hiányában a tablet-áradat nem jöhetett volna létre, ahogyan ez a teszt sem, tekintve, hogy az Energy Sistem 5 hüvelykes Tablet i504 gépe is Android alapokon nyugszik. A Bluechip webáruház jóvoltából találkozhattunk ezzel az új márkával.

Mielőtt a gyártó nevének láttán valaki csak legyintene, hogy „megint egy újabb kínai gagyi”, azt már most a teszt elején el kell keserítenünk, mert az Energy Sistem nem kínai, hanem spanyol (persze termékei Kínában készülnek, mint manapság szinte minden). A gyártó neve rengeteg multimédiás terméken megtalálható, kezdve az egyszerű MP3/4/5 lejátszóktól a hordozható DVD/DIVX lejátszókon át a DVB-T tunerekig.

A Mobilarénánál több, az Energy Sistem Tablethez hasonló táblagép járt az utóbbi időben, de azok mind 7 hüvelykes kijelzővel, míg az i504 pedig egy kategóriával lejjebb, az 5 hüvelykesek között játszik. Ez pont az a méret, amit sokan nem tudnak elfogadni és megszeretni, mert szerintük nem elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen lehessen használni. Ha valaki emlékszik még a Dell Streakre, akkor pontosan azzal a kritikával illették, hogy telefonnak túl nagy, tabletnek pedig túlságosan pici. Nos, az i504 nem telefon, sőt egyáltalán nincsenek telefonhoz hasonló funkciói, de biztos vannak páran, akik nem szeretnek egy téglaméretű eszközzel járkálni – nekik találták ki ezt a kategóriát. Az Energy Sistem Tablet i504 elegáns dobozban érkezik, ami nem árul zsákbamacskát, a termék fotója nem csal, a hátoldalon pedig a fontosabb specifikációk felsorolása található.

A bölcsőszerű dobozból két további kerül elő, amiből az egyikben maga a gép található egy párnázott tokban mellette a leírással és a kötelező lemezzel, míg a másikban a tartozékok kaptak helyet – egyenként becsomagolva a töltő, kétféle USB kábel, fülhallgató, hordtáska. Ebben az árkategóriában dicséretes ez a mennyiségű kiegészítő, főleg annak fényében, hogy a fülhallgató in-ear rendszerű, amihez pót fülpárnát is adnak.

Egyetlen dologba tudunk csak belekötni, ez pedig a töltő. Mivel a készülék töltése a mini USB porton keresztül zajlik, nagyban megkönnyítené a hordozhatóságot, ha a töltő nem fix kábelellel rendelkezne, hanem sok más gyártóhoz hasonlóan egy leválasztható USB kábellel üzemelne, így nem kéne még egy külön USB kábelt is cipelni, hanem egyetlen kábellel meg lehetne oldani a töltést és az adatátvitelt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés