Hirdetés

Vékony kávával érkezik a Dell UltraSharp U2715H monitor

A Dell hongkongi weboldalára felkerült a vállalat legújabb kijelzője, az UltraSharp család legújabb 27"-es modellje. Az U2715H típus (ami nem összekeverendő az 5K-s UP2715K-val és a multimédiás UZ2715H-val) a jelek szerint szakít a hagyománnyal, mivel nem a piacon lévő, széles színteret kínáló, azonos ("H") végződésű U2713H-t váltja le, hanem a valamivel egyszerűbb és olcsóbb sRGB-s U2713HM variánst, miközben maga az U2715H is sRGB-re képes. Úgy tűnik tehát, hogy a professzionálisabb körökbe szánt Wide Gamutra képes U2713H marad a piacon, sRGB-s társa pedig a friss U2715H lesz.

Az újdonság sok tekintetben egyezni fog az elődjével, így a 27"-es képátló mellett marad a 2560x1440 képpontos felbontás 60 Hz-es frissítéssel, természetesen AH-IPS panellel és WLED háttérvilágítással. Ennek megfelelően változatlan az említett sRGB színtér és a 16,7 millió színmegjelenítés, az 1000:1 kontrasztarány és a 178/178 fokos betekintési szögek is, sőt még a 350 cd/m² maximális fényerősségen sem módosítottak. A válaszidő az adatlap szerint beállítástól függően 6-8 ezredmásodperc, és a megjelenítő előre kalibrált állapotban (DeltaE<3) kerül a dobozba.

Ami változik, az a külső megjelenés. Ugyan marad a minden irányban állítható állvány, de a mostani trendeknek megfelelően virtuálisan elhagyják a kávát, azaz a kijelző síkja egészen az élekig húzódik, csupán alul lesz látható, hagyományos értelemben vett káva. Természetesen ez csak optikai tuning, képtartalom mellett 1-1,5 cm most is fekete marad, ahogy azt például az LG Cinema Screen dizájnnál megszokhattuk (ami nem véletlen, hiszen a panel több mint valószínű, hogy a koreai gyártótól érkezik a Dellhez).

További "prémium" szolgáltatásként az OSD gombok érintősek lesznek, nem marad le az ötportos USB 3.0 hub valamint a hangkimenet sem. A hátoldalára számos csatlakozó is felkerül, két HDMI 1.4, DisplayPort 1.2, mini DisplayPort bemenet és mini DisplayPort kimenet is helyet kap rajta a Daisy Chain használatához. Mint az tehát jól látható, DVI és VGA nincs a repertoárban.

A megjelenés időpontja egyelőre kérdéses, akárcsak az ár. Utóbbit a hongkongi weboldal 206 000 forintnak megfelelő helyi valutáért listázza, de várhatóan az európai és amerikai ár ennél alacsonyabb lesz, ahogy az általában lenni szokott.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés