Hirdetés

CTX P922E 19" TFT monitor

Menü, képminőség, konklúzió

A kezelőszervek elrendezése jó; jobb kezünkkel könnyedén és kézreesően tudjuk kezelni a gombokat a káva oldalsó peremén. A jelbemenet kiválasztásáért felelős kis süllyesztett kapcsolót is intuitívan el lehet érni. Csupán az ezüst színű gombok felirataival nem voltunk kibékülve: ezek impregnált jeleket hordoznak a gombokkal megegyező színben. Elsőre így közel kell hajolni hozzájuk, hogy felismerjük őket, de némi szokás után akár csukott szemmel is kezelhető a rendszer. - Tapogatózásaink után térjünk ki a monitor OSD menürendszerére!


Ez a logó mosolyog ránk bekapcsolás után


DVI csatlakoztatás esetén ezek a menüpontok láthatóak..


..míg analóg összeköttetésnél egy plusz funkció válik láthatóvá

A CTX P922E menürendszeréről nincs mit regélnünk: egyszerű, de nagyszerű és könnyen kezelhető/átlátható. Kezelése egyértelmű és mentes minden olyan snikk-snakktól, aminek amúgy sem lenne nagy jelentősége. Minden fontos adat közvetlen elérhető. Lássuk a képminőséget!

Hirdetés

Képminőség

Minden monitornak a legfontosabb tulajdonsága a képminőség. Hogy a legtöbbet hozzuk ki a tizenkilences CTX-ből, a P922E TFT-t DVI csatolóján keresztül kötöttük össze gépünk videó kártyájával (Club3D Radeon 9700). A színhőmérsékletet a szokásos 6500K-ra állítottuk. - Már első ránézésre is feltűnt, hogy a P922E nagyon szép, nyugodt képet ad (ez nem utolsó sorban a külső tápegységnek is köszönhető). A szürkeárnyalatok döbbenetesen tiszták, a gradiensek átmenet-mentesek. Előre szólva meg kell jegyeznünk, hogy bármennyire is szerettük volna bemutatni a CTX képét, sajnos a technikai megoldhatóság nem adott (hacsak nem adnánk minden kedves olvasónknak egy-egy CTX P922E-t...). A színek teltek, élénkek és ha kell mélyek. Ismét az etalon modelünk felé pislantottunk, aki immáron a szerkesztőség szobájának sarkából figyelte teljesen elszontyolodva a történéseket... A fehér hófehéren jelent meg előttünk - a fekete koromfekete volt. A képet a megvilágító csövek fénye sem zavarta be sehol - homogenitás a toppon! - Miután kiélvezkedte magát mindenki a monitor előtt, jöhetett a teszt játékos része, ahol arra próbáltunk fényt deríteni, hogyan viselkedik a P922E gyors képváltások közepette. Erre a célra - mi mást - a Quake3 Arénát választottuk. Nos, a játékmenet ugyan nem volt annyira gördülékeny, mint egy 16 "miliszekessel" de rövid szokás után már csak a sötétebb pályákon volt észlelhető a 25 ms-os válaszidő. Hardcore FPS gamereknek nem az igazi ez a TFT sem; stratégiai meccsekre és a mindennapos munkára, szórakozásra viszont eddig nem találtunk jobbat a TFT-k mezőnyében. Ezekkel a végszavakkal már kissé át is haladtunk az értékelés sávjába, így hát következzék a végszó:

Értékelés

A CTX P922E bizony-bizony feladta a leckét, s ha fájó szívvel is (fájó, hiszen a viszonyítási alapként használt K-19-es már saját tulajdonunk), de ki kell jelentenünk, hogy új etalon született az eddig általunk tesztelt/bemutatott TFT monitorok között. Az AG Neovo K-19-ese eddig büszkén és kitartóan védte koronáját, de a CTX modelje ellen már nem tudott mit tenni. A színek minimálisan látszottak szebbnek, mint a K19-esen, de a szürkék határozottan jobbak voltak. A teljesképernyős fehér és fekete azonos minőségű volt a Neovoéval. "Egyik jobb, mint a másik", tehát. A CTX monitora egyébként 10-15.000 Ft-tal drágább, körülbelül 175.000 Ft + ÁFA, de valamit valamiért.

Ami tetszett:

  • Döbbenetesen szép kép

  • nagyon jó színek

  • külső táp

  • homogén megvilágítás

  • masszív, de nem túlzott terjedelmű talp

  • beépített hangszórók

Ami nem tetszett:

  • a talp elforgathatósága nem az igazi

  • káva lehetne picit keskenyebb is

Eredmény: 9/10 - jeles

MLaca

A CTX P922E TFT monitort az Expert Kft. bocsátotta rendelkezésünkre, amiért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés