Hirdetés

CTX P922E 19" TFT monitor

Hirdetés

Szemlélődés


Táp, DVI, D-SUB és audió csatlakozók

Praktikus, és néha bizony nélkülözhetetlen kelléke a P922E-nek a beépített négyportos USB 2.0 hub:


Praktikus a beépített USB2.0 hub


A jobb szélső portot kell számítógépünkkel összekötni

És igen, mi szeretünk munka közben halk, kellemes zenét hallgatni, aminek megszólaltatására "bőven elég" (meglepetésekről itt sincs szó) a két kis 1 wattos beépített hangszóró (ezek a káva alsó peremébe vannak beépítve):


Hifi ide, Hifi oda: a kis hangszórókból jövő zene elviselhetőbbé teszi a munkát

Még mielőtt a monitor talpát csiklandoznánk, azaz elemeznénk, térjünk vissza egy pillanatra a káva közepe tájára, ahol a kezelőszerveket találjuk. Ezek elrendezése némileg eltér az átlagtól; itt a gombokat nem a káva alső részére sorakoztatták fel, hanem az oldalsó élére. Van még egy kis rejtett kapcsoló a kezelőszervek mögött. Ezzel a kis kapcsolóval válthatunk analóg és DVI jelbemenetek között:


Vonatfüttyös elrendezés - kényelmesen kezelhető jobb kézzel

Na most, hogy ezeket letudtuk, mehetünk lejjebb, azaz pontosan a talphoz. A CTX P922E talpa első ránézésre elfordíthatatlannak látszik, de a gyártó - több kunkurens modelhez hasonlóan - a rejtett megoldást választotta:


Kissé nehézkesen működik az elforgatás

A talp alsó része két, egymáshoz képest elforgatható lemezből áll; míg az alsó lemez fixen áll az asztallapon, addig az egész monitor elforoghat ezen. Ugyan gumitalpak vannak az alsó lemez alján, de még ezek sem tudtak megfelelő tapadást nyújtani elforgatás esetén - szoros illesztése miatt az alsó rész is elfordult (csak reménykedhetünk abban, hogy idővel, használat során, megfelelően bejáródik a talp e mechanizmusa és minden olajozottan működik)...

Külső felfedező útunk befejező szakaszához értünk. Vessünk hát egy pillantást a P922E hátoldalára. Egy kisebb méretű műanyag borítólemez lepattintása után előbújnak a kábelek járatai:


Egy DVI a baloldalra, egy D-SUB a jobb oldara és egy tápkábel középre...


...egy kép az azonosító ragacsról és a monitor oldaláról...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés