Hirdetés

Asus T100: Windows tablet újratöltve

Hirdetés

Asus Transformer Book T100

Tabletgyártás terén óriási tapasztalatokkal rendelkezik az Asus nemcsak Android-, hanem Windows-alapon is. A nagy gyártók közül nekik van a legtöbb különböző megoldásuk, így nem csoda, hogy az új Atomra is az elsők között haraptak rá. Témában jártas olvasóink a Transformer Book T100 névből biztos tudják már, hogy billentyűzetes dokkolóval felvértezett megoldásról van szó. Lényegében egy tízhüvelykes mini notebookot kapunk, aminek  felső része egy lecsatlakoztatható tablet. Az Asus nem is a táblagépek, hanem a notebookok között listázza a T100-at.

Notebook formában 23,6 mm vastag a készülék, és picivel több mint egy kilogrammot nyom. A felső rész, tehát a tablet háta fényes műanyagból készült, amit finom, szemcsés mintával dobtak fel. Meglepő lehet, hogy nincs rajta kamera (vagyis a tabletnek nincs hátlapi kamerája), de nekünk egyáltalán nem hiányzott. Annak viszont örültünk, hogy két diszkrét hangszórónyílást vágtak rá.

Mivel alapvetően egy dokkolt tablettel van dolgunk, a kezelőszervek a felső részen vannak, nevezetesen egy bekapcsológomb a hosszabbik (felső) élen, hangerőszabályzó és a képernyő forgatását záró gomb pedig az egyik rövid élen. Csatlakozóból micro USB, micro HDMI és hangkimenet került a tabletre, ezen felül van még microSD kártyaolvasó, a dokkolón pedig egy teljes méretű USB 3.0 aljzat mosolyog. Dedikált töltőcsatlakozó nincs, erre a feladatra a tablet micro USB aljzata szolgál.

Aki látott már Asus Transformer Bookot, annak nem lesz új a T100-as csatlakozórendszere. Az alsó részen egy vaskos műanyagbölcsőt alakítottak ki, amiben három betét tartja a tabletet. A szélső kettő a stabilitást adó retesz, a középső pedig az adat- és tápcsatlakozó. A tartórendszer oldására a zsanér tövében lévő gomb szolgál. A pánt mozgása viszonylag korlátozott, nem lehet teljesen vízszintesre nyitni, mint egyes konkurenseket, viszont az egy-két fix dőlésszögű kitámasztókhoz képest nagyobb a mozgásterünk. Cserébe viszont el kell viselnünk egy jó adag lötyögést, mert legyen bármilyen erős a zsanér, egy elég vaskos, félkilós fedelet kell tartania.

Az alsó rész talán a legolcsóbb műanyagból készült, amivel Asus terméken valaha találkoztunk. Igazi egypálcás, kemény, kongó, vékony anyag a burkolat, amit azzal igyekeztek feldobni – szerintünk sikertelenül – hogy szálcsiszolt fémet imitáló mintát nyomtak bele. Kár, hogy nem költöttek erre a részre 3-4 dollárral többet, mert nagyjából annyiba került volna valami igényesebb anyag. A 260 milliméter széles billentyűzet alatt touchpadet is találunk két integrált gombbal. A lefelé tolt klaviatúra miatt elég kicsit lett, bár egy tableten esélyesebb, hogy inkább a képernyőt fogjuk nyomogatni. Az Asus honlapján olvastuk, hogy a 13,1 mm vastag billentyűzetes dokkolón kívül létezik olyan változat is, amiben 500 GB-os merevlemez rejtőzik, és vastagsága 13,95 mm.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés