Asus T100: Windows tablet újratöltve

Hirdetés

Első benyomás

Kézbe kapva az Asus Transformer Book T100-at egyből látszott, hogy más minőségi szintet képvisel, mint az előző generációs modellek, melyek ára gyakran meghaladta a kétszázezer forintot. A fő hardverelemeket és a kijelzőt magában rejtő tablet anyaghasználata és illesztései nagyjából rendben vannak, de érezni, hogy nem az örökkévalóságnak készült a masina, az anyagválasztásnál pedig igyekeztek spórolni.

A billentyűzetes rész viszont sajnos nem sikerült valami jól. A burkolat a legegyszerűbb, kopogós műanyagból készült, amiről ordít az olcsóság, ráadásul az egész alsó rész kong az ürességtől és még rugózik is, mintha semmi merevítő nem lenne benne. A billentyűzet még csak-csak elfogadható szintű – bár a Microsoft háttérvilágításos, mágnesesen csatlakozó Type Cover 2-je után sírni támadt kedvünk tőle –, de a touchpad tényleg nagyon gyenge lett. Tapintásra kellemetlen, a gombjai akkorát kattannak, hogy két szobával odébb is hallani őket, az embernek pedig olyan érzése van, amikor lenyomja őket, hogy mindjárt eltörik belül valami. Így aztán a T100 gépelési komfortja gyászos, szerintünk az Asus messze túl sokat spórolt ezen a részen.

A kijelző viszont rendben van még annak ellenére is, hogy csak 1366x768 pixeles. Az igazat megvallva, a klasszikus Windows munkaasztal ezen a felbontáson sokkal kényelmesebben használható, mint a Surface Pro 2 Full HD felbontású paneljén, amin vagy mikroszkópikusan kicsi volt minden, vagy a legtöbb ablak tartalma elmosódott a felskálázás miatt. A Modern felület dizájnja annyira letisztult és minimalista, hogy nem igazán igényli a nagy pixelsűrűséget. Azért tabletként, a notebookos használatnál közelebbről nézve feltűnik a karakterek pixelessége, különösen ha egy Full HD-s tablet vagy komolyabb okostelefon után kerül a kezünkbe az Asus üdvöskéje. A panelen átlagos, 240 cd/m²-es maximális fényerőt mértünk, de az 1100:1 körüli kontrasztarány révén ez elég a fényes felületen keletkező tükröződés legyőzéséhez. Sikerült egészen pontosra kalibrálni a színeket; a színprofil innen tölthető le, a maximálisnál kettővel alacsonyabb fényerőn adja a legpontosabb árnyalatokat.

Teljesen rendben volt a Transformer Book T100 hangzása, bár az Asus hasonló méretű tabletjeinél már megszokhattuk ezt. Ugyan basszusok alig jönnek ki a vékony gépházból, de a közepek és a magasak szépen szólalnak meg, a maximális hangerő pedig kellően erős, de ekkor már itt-ott berecsegnek az intenzív hanghatások.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés