Hirdetés

Asus T100: Windows tablet újratöltve

Hirdetés

Gyakorlati tapasztalatok

Mindennapos használat során eleinte állandóan a Windows klasszikus munkaasztalán találtuk magunkat, dolgozott a sokéves beidegződés. Ott pedig vagy ujjal matattunk a kezelhetetlenül kicsi grafikai elemek és menük között, vagy az irtózatos touchpadet használtuk, aminek minden klikkelésénél felállt a szőr a hátunkon. Így aztán elég hamar sikerült a Modern felületre kényszeríteni magunkat, ahol ugyan szerényebb az appkínálat, de azért minden lényeges feladathoz meg lehet találni a szükséges eszközöket. Ha irodázás vagy valami komolyabb feladat miatt mégis visszaléptünk notebook módba, akkor inkább bekötöttünk egy egeret. Így összességében egy nagyon jó kis tabletünk lett, ami szükség esetén egészen jól használható notebookként is. Az új Atom nagyon szépen teszi a dolgát, egy kis képszerkesztéstől vagy videóvágástól sem riad vissza.

A lebegő, nem túl nagy szögben nyíló zsanér viszont csak szükségmegoldásnak jó. Mivel elég kis szögben nyílik, ha egy magasabb ember veszi ölbe, akkor a maximumánál tovább nyitná, hogy ne felülről, fura szögből kelljen néznie. Még szerencse, hogy az IPS panel ebből az irányból is jól olvasható.

A Transformer Book T100-nak csak egyetlen, előlapi kamerája van. Látószöge meglehetősen nagy, és jó fényviszonyok mellett a képminősége is rendben van, videotelefonáláshoz az 1,2 megapixeles felbontás is elég lesz. Gyengébb fényviszonyok mellett viszont hamar zajosodni kezd a képe.

Már a korábbi Atomoknak sem volt problémájuk az akkumulátoros idővel, de az új, nagyobb teljesítményű Z3740 talán még jobb lett ezen a téren. Nyugalomban, repülőgép módban, minimális fényerő mellett több mint 12 órás üzemidőt kaptunk, ami némileg ugyan elmarad az ARM-os konkurensek mögött, de azért távolról sem vészes. Ráadásul nagyfelbontású videó közepes fényerőn nézegetésével még mindig több mint tíz óráig kitartott a 30 wattórás akku, ami 3 watt alatti fogyasztást jelent. Teljes terhelésen, amikor a kis Atom már elég sok munkát elvégez, még mindig bírta négy óráig, amiből 7,5 wattos fogyasztás következik, miközben a gépház alig melegedett. Átlagos felhasználás, internetezés mellett 6-8 órás üzemidőt tartunk reálisnak. Kár, hogy a mellékelt USB-s töltővel nagyon lassan tápolódik vissza az energia, egy óra alatt nulláról 18%-ig jutottunk, a teljes töltéshez pedig közel hat óra kellett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés