Hirdetés

Frissítve: AMD Ryzen 7 5800X: játékosoknak is kötelező?

Megérkezett az AMD Ryzen asztali változatának harmadik generációja, mely az utolsó lábat is kirúghatja az Intel alól.

Hirdetés

Játékok és Smart Access Memory

Míg az XT processzorok játékok alatt alig hoztak mérhető előnyt társaikhoz képest, addig az új generáció itt is általában komoly előrelépést jelent. Akadnak persze kivételek, egész pontosan a Strange Brigade, melynél csak szerény, pár százalékos gyorsulást láthatunk. Ami viszont impozáns, hogy a Vermeer előnye arra is elég, hogy a Core i9-9900K-t maga mögé utasítsa! Ne feledjük, hogy eddig legalább a játékok alatt az Intelnek állt a zászló – látható, hogy most már ez sem feltétlenül van így.

És hogy mit hoz nekünk a Smart Access Memory? Nos, nem sokat, legalábbis az általunk kipróbált játékok nagy részénél nem tapasztaltunk érezhető gyorsulást.

Annyit azért látni, hogy a Gears 5 és az Assassin's Creed Valhalla esetében megvan nagyjából az az előrelépés, ami várható, de az is leszűrhető, hogy ha kerüljük a koherens pufferadatok kezelése szempontjából memóriaterhelő játékokat, illetve beállítási paramétereket, akkor nem biztos, hogy nagy előnyre számíthatunk, sőt az is lehet, hogy semennyire. A Smart Access Memory esetében tehát egyáltalán nem mindegy, hogy az adott alkalmazás milyen memóriavezérlési séma alapján dolgozik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés