ADATA Legend 710 SSD: kell még egyáltalán HDD?

A piac egyik legolcsóbb M.2 formátumú SSD-je bizonyítja, hogy egyre kevésbé van értelme otthoni PC-be merevlemezt tenni.

HD Sentinel, AIDA64

Első mérésünket a Hard Disk Sentinel meghajtótesztjével végeztük, mely a lineáris adatátviteli sebesség mellett a hőmérsékletet is mutatja. Ahogy a képen is látszik, a Legend 710 nem tartozik a nagyon forrón üzemelő meghajtók közé, a HDS által olvasás közben mutatott legfeljebb 50 °C-os, illetve írás közben jelzett 57 °C-os szintnél a kézi hőmérővel is csak pár fokkal mértünk többet, így jelentős throttlinggal normál körülmények között nem kell számolnunk.


[+]


[+]

Ami az adatátviteli sebességeket illeti, ezek a HD Sentinel esetében jobbára hozzák a gyártó által ígért szintet, tehát olvasás közben 2200-2400 MB/s, írás során pedig 1600 MB/s értéket láthatunk. Az utóbbi kapcsán azonban ez csak a folyamat elejére igaz, hiszen úgy 200 GB környékén „kifogy a szufla”, a sávszélesség pedig 150-200 MB/s környékére esik vissza, ami bizony elég alacsony érték, ennél SATA meghajtók is jobbat produkálnak.


[+]

Az AIDA64 alatt a lineáris és véletlenszerű írási gyorsteszt ismét teljesen elfogadható eredményeket ad, és a részletesebb méréseknél is látható, hogy az Legend 710-nek az adatok kiolvasásával tulajdonképpen nincs problémája. Más a helyzet az írással, aminek igen hullámzó a képe – itt már érezhető az a kompromisszum, amit többek között a gyorsítótár hiánya miatt is kötnünk kell.

[+]

[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés