ADATA Legend 710 SSD: kell még egyáltalán HDD?

A piac egyik legolcsóbb M.2 formátumú SSD-je bizonyítja, hogy egyre kevésbé van értelme otthoni PC-be merevlemezt tenni.

Hirdetés

PCMark 10

A PCMark10 Storage tesztje a valós életből vett „elérési minták” segítségével dolgozik, így különböző felhasználási módokat szimulál. Mi szokás szerint a számítógép indítását, játék (a Battlefield V) betöltését, illetve grafikus program (Adobe Photoshop) használatát vizsgálatuk először a segítségével. Ahogy látható, az ADATA Legend 710 itt nem szerepel igazán jól – vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy ott szerepel, ahol specifikációi és ára szerint várható volt, tehát a 3.0 x4 interfészt használó mezőny alsóbb szegmensében.

A nagyobb állományok beolvasása, mozgatása mindenesetre jobban megy neki, mint a sok apró fájl elérését igénylő bootfolyamat, ezért talán jobban megéri, ha második, főleg adattárolásra szánt meghajtóként kerül gépünkre, és nem erről bootol a Windows.

Ami a fájlműveleteket illeti, itt is látható, hogy a Legend 710 nem a sebesség démona – ugyanakkor a SATA interfészre épülő T-Force Vulcannal szemben így is kényelmes előnyre tesz szert.

Utolsó mérésünk az úgynevezett konzisztenciavizsgálat (ennek leírása korábbi tesztünkben), ez a meghajtó folyamatos, különböző szintű terhelési fázisok során tapasztalt viselkedését mutatja. Az ideális értelemszerűen az, ha egy meghajtóhoz tartozó görbe viszonylag egyenletesen és „magasan” fut. Grafikonunkon jól látszik, hogy a PCIe 4.0 x4 interfész milyen hasznos tud lenni ebben a tesztben – a Legend 710 jóval alacsonyabb sávszélességet biztosít minden fázisban. De nem nevezhető gyorsnak akkor sem, ha a Corsair PCIe 3.0 x4 csatolót használó SSD-jével vetjük össze.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés