Hirdetés

Acer XB270HU monitor: 144 Hz, "IPS", G-Sync – gamerek álma?

Hirdetés

Külső, megjelenés

Az Acer elsőként dobta piacra a minden gamer által várt, 144 hertzes, nem TN+film, hanem nagy betekintési szögű panellel rendelkező monitort, amit mindezek tetejébe még az NVIDIA G-Sync technológiájával is megfejeltek. Nem is csigázzuk tovább az érdeklődést, hanem rögtön a közepébe vágva kezdjük meg az ismerkedést a Predator sorozatba tartozó 27"-es, 2560x1440 képpont megjelenítésére képes XB270HU típusjelzésű kijelzővel; egészen pontosan először a külsejét vesszük szemügyre alaposabban!


[+]

Az Acernél úgy gondolták, nincs szükség semmi felesleges flancolásra, kiszögellő formavilágra vagy extra ívekre, de a vállalat játékos albrandjére, a Predatorra jellemző narancssárga most is kötelező díszítőelem, ami nagyon szolidan jelenik meg a talpon egy körkörös mintázatú karika formájában. Ami nem annyira jó hír, hogy a teljes monitor külseje műanyagból van, ráadásul a szem előtt lévő részek mindegyike fényes az állványt leszámítva. Szemből menti ezt a helyzetet a keskeny, kb. 1 centiméter széles káva, így lényegében a kis felület nem igazán tud zavaró mértékű tükröződést eredményezni, viszont a "zongoralakkot" imitáló felület sérülékeny, könnyen karcolódik.


[+]

Hátul a kommersz műanyaggal találkozunk, de ez kevésbé érdekes, sokkal inkább érdemes megfigyelni a kábelrendező lyukkal rendelkező lecsatlakoztatható állványt, aminek helyére 100x100 milliméteres lyukosztással rendelkező VESA fali konzol rögzíthető.


[+]

Ha már szóba került az állvány, a vásárlókat nem nézik madárnak az Acernél, így nem voltak restek minden irányban állítható felépítménnyel ellátni a monitort, ami kellően szilárd alapot ad. A talp aljába szerelt forgózsámollyal valósítható meg a forgathatóság, ezenkívül van magasságállítás (0-150 mm), dönthetőség (hátrafelé egészen 45 fokig) és portrémód is.[+]

A csatlakozók tárháza szegényesnek mondható, hiszen a képbemenet mindössze egyetlen árva DisplayPort 1.2 csatlakozóból áll, ez viszont nem a gyártó sara, hanem az NVIDIA-nak köszönhető, ugyanis a G-Sync technológiával ellátott monitorokon mindössze ennyi a megengedett. Szerencsére az USB 3.0-s hubról nem kell lemondani, aminek négy portja is van, kettő a kijelző alján, kettő pedig a bal oldalára szerelve.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés