IFA 2018: új ragadozók és nitrók érkeztek

Monitorokkal és különböző perifériákkal bővül az Acer játékosoknak szóló eszközparkja.

Hirdetés

A már bemutatott, tényleg fanatikusoknak szánt Thronos és az egyelőre ismeretlen időpontban érkező Triton 900 mellett hagyományosabb gamer hardvereket is hozott az Acer az IFA-ra, így új monitoroknak és Nitro szériás beviteli eszközöknek és headsetnek is örülhetünk.


[+]

Az új kijelzők „csúcsa” a Predator XB273K, egy 27”-es, 4K felbontású példány, amelynek érdekessége a 144 Hz-es maximális frissítési frekvencia, amelyet az NVIDIA G-Sync segítségével is kihasználhatunk. A készülék az AU Optronics 4K-s, 144 Hz-es paneljére épül, és 400 cd/m² maximális fénysűrűséget, vele pedig DisplayHDR400 megfelelőséget és HDR10 támogatást kínál. A készülék másik vonzereje alighanem a 90%-os DCI-P3 lefedettség lesz, ami miatt akár grafikai munkákra is bevethető – ezt erősíti, hogy a tartozékok között árnyékoló is van, az állvány pedig emelhető, forgatható és pivot funkciót is kínál. Bemenetből DisplayPort és HDMI csatlakozó került rá, illetve van USB hub is az extrák között. Érkezése a negyedik negyedévben várható, ajánlott ára 1500 euró lesz.


[+]

Ennek a monitornak a kisebb testvére a már nem Predator, hanem Nitro szériás XV273K, amely szintén 4K felbontású, és adaptív frissítésű, de itt az AMD FreeSync szerint történnek a dolgok. A maximális frekvencia 144 Hz, és nem hiányzik a DisplayHDR400 sem, miközben továbbra is örülhetünk a nagyobb (90% DCI-P3) színtérnek.


[+]

Az utóbbi kijelző mellé érkezik még két olcsóbb modell is, XV272U és XF272U néven – ezek WQHD felbontásúak, és az előbbi IPS, az utóbbi pedig TN panelre épül. Az Acer mindkettőnél 144 Hz-es képfrissítést és 90%-os DCI-P3 színteret ígér. A kijelzőhármas mindegyike a negyedik negyedévben érkezik a boltokba, az árak az Acer tervei szerint 1049, 600 és 529 euró körül lesznek.


[+]

A Nitro családba érkező beviteli eszközök családja egy egérből és egy billentyűzetből áll egyelőre. Az előbbi optikai egér, hét gombbal, 4000 cpi maximális felbontással és dobozában négy darab 5 grammos súllyal a tömeg finomhangolásához. A Nitro billentyűzet egy membrános modell, 19 gombos anti-ghostinggal és háromzónás RGB háttérvilágítással. A sorozatba érkezik egy headset is, 50 mm-es hangsugárzókkal, illetve egy 15,6”-es noteszgépeknek tervezett hátizsák, valamint egy 350 x 260 x 20 mm-es szövet egérpad. Mint látható, ez a termékcsalád inkább a kedvező árat, mintsem a prémiumkategóriát próbálja megcélozni, ennek megfelelően akarják az árcédulát kerülő számot belőni, így az egér 35, a billentyűzet 60, a headset 50, a hátizsák pedig 40 euróba kerül, míg az egérpadért 20 eurót kell fizetnünk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények

Hirdetés