Hirdetés

Acer B326HUL: WQHD felbontás 32"-on – ritka

Hirdetés

Bevezető és külső

Az Acernél az utóbbi időben alaposan ráfeküdtek a kijelzők piacára, ami visszatükröződik abban, hogy minden eddiginél gyorsabban reagálnak a trendekre, és ennek megfelelően alakítják aktuális kínálatukat is. Persze egy adott termék felbukkanása nagyban függ a cég beszállítóitól (jellemzően itt most a panelgyártókra gondolunk) és azok kínálatától, de a nemrég bejelentett, AU Optronics műhelyéből kikerülő, 32 hüvelyk képátlójú, WQHD felbontású panelre (mely felbontás eddig csak és kizárólag a 27"-esek kiváltsága volt) minden eddiginél gyorsabban csaptak le. Ebből adódóan elsőként mutattak be a fenti paramétereknek megfelelő terméket, a most tesztelésre kerülő B326HUL jelzésű monitort, ami a gyártó üzleti (B: business) palettáját gazdagítja.

Az "aceresen" visszafogott külsejű, fekete színű monitor méretes darab, akár tévének is elmenne, de tény, hogy nincs agyondizájnolva, egyértelműen a hagyományos formatervet követik vizuális trükkök nélkül. Erről tanúskodik az is, hogy a 13,3 milliméter széles kávák által közrefogott matt panel süllyesztett, nincs "virtuálisan" a szélekig kihúzva, ami nem is illene egy "business" modellhez.

Az viszont igen, hogy egész széles beállítási tartományt kapunk: 150 milliméteres magasságállítás, -5 és +25 fokos dönthetőség, 120 fokos elfordíthatóság. Pivotot, azaz a 90 fokos elforgatást, népszerűbb nevén portrémódot viszont nem kapunk, ami ekkora méretben talán nem is feltétlenül szükséges. Sajnos, ami lemaradt és hiányzik, az a kábelrendezési lehetőség, emiatt a vezetékek meglehetősen rendezetlenül futnak a monitor mögött.

Csatlakozókból minden fontosat megkapunk, HDMI-ből kettőt is, DVI-ból és DisplayPortból pedig egyet-egyet. Utóbbi kapcsán megjegyeznénk, hogy véleményünk szerint nem ártott volna, ha kétféle (normál és mini) is kerül a hátoldalra, így a megfelelő (mDP és DP végekkel rendelkező) kábellel elkerülhető lenne az átalakító használata, ami természetesen nem része a csomagnak.

Az USB hub nélkül sem maradunk: ebből kettő a hátoldali panelre került, további kettő pedig a monitor bal oldalán foglal helyet.

Nem maradt ki a 2 x 4 wattot produkáló hangszórópár sem az összeállításból, ezek HDMI-n és DisplayPorton keresztül egyaránt meghajthatóak, míg a DVI mellett a hagyományos 3,5 mm-es jack aljzat használható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés