Hirdetés

23,8"-es és 25"-es WQHD monitorok érkeznek

A TFTCentral információ szerint a 27"-esek után három gyártó is elhozza kisebb képátló mellett a 2560x1440 képpontos, közismert nevén WQHD felbontást. Ám míg az Acer és a BenQ az AU Optronics AHVA paneljére épít, addig a Dell marad az LG.Display IPS-e mellett.

Hirdetés

Rátérve a kijelzőkre, illetve ezek paneljére, az AUO M238DAN01.0 jelzésű, IPS-hez hasonló AHVA megjelenítője PWM-mentes W-LED hátérvilágítással, sRGB színtérrel és valós 8 bites színmegjelenítéssel operál. A specifikáció 1000:1 kontrasztarányt, 300 cd/m² fényerőt és 178/178 fokos betekintési szögeket említ, ám válaszidő tekintetében az Acer 6, a BenQ pedig 5 ezredmásodperces g2g érteket ígér.

BenQ BL2420PT
BenQ BL2420PT [+]

A konkrét termékek kapcsán a legtöbb információt a BenQ szolgáltatta a BL2420PT típusjelzésű termékről. Ezt a modellt professzionális, CAD/CAM felhasználásra, videoszerkesztésre és egyéb grafikai munkákra ajánlja a vállalat, így ezekre összpontosítva számos egyedi képi beállítási módot kínál, mint például a REC.709. Természetesen a használati környezetnek megfelelően minden irányban állítható állványt, környezeti fény mérésére és a felhasználó jelenlétének érzékelésére alkalmas szenzort is kapott. Interfészekből D-Sub, Dual Link DVI, DisplayPort 1.2, HDMI 1.4 és USB 2.0-s HUB-ok állnak rendelkezésre a 3,5 mm-es jack ki- és bemenetek mellett, plusz az integrált hangszórókról sem feledkeztek meg a tervezők.

Acer G247HYU
Acer G247HYU

Az Acer G247HYU nevű újdonságáról kevesebb az információ, de úgy tűnik a képek alapján, hogy a komolyabb állványról itt sem kell lemondani, viszont bemenetek terén csak DisplayPort, DVI és HDMI van a repertoárban – legalábbis a jelenleg elérhető információk szerint.

A Dell U2515H várhatóan az év legvégén vagy januárban rajtol el, és az LG LM250WQ IPS panelre épül majd. Ennek sorozatgyártása idén októberben indult be, de egyelőre csak annyit tudni róla, hogy 25"-es képátló mellett kínálja majd a WQHD felbontást. Az IPS panel révén 178/178 fokos betekintési szögekre, 1000:1 kontrasztarányra van kilátás legfeljebb 350 cd/m² fényerősségre képes WLED háttérvilágítás mellett, ami sRGB színteret eredményez. A Dell monitorjáról egyelőre több információ nem szivárgott ki, de a hivatalos bejelentéssel a részletek is kiderülnek majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés