Acer blog: megérkezett a 32"-es, WQHD-s B326HUL monitor

A múlt hét folyamán számoltunk be arról, hogy az Acer az elsők között épít monitort az AU Optronics 32"-es, WQHD felbontású AMVA panelje köré. Nem is kellett sokat várni arra, hogy kézhez kapjuk a B326HUL jelzéssel ellátott tesztpéldányt, mely úgy tűnik, hogy egy végleges, kereskedelmi forgalomba szánt darab. A méretes dobozba csomagolt, szürke színű termék szerencsére nincs túl sok darabban, csak a nagyméretű, szögletes, mágneses iratrögzítő felülettel és forgódobbal ellátott talpat kell rászerelni. A pivotra nem, de magasságállításra viszont képes állvány gyárilag rögzítve van a hátoldalon, azaz nem gyorszáras, eltávolításához csavarhúzóra lesz szükség, ha a kijelzőt falra akarjuk szerelni.


[+]

A visszafogott megjelenésű, korábbi Acer monitorokra hasonlító dizájn nem rejt titkokat, megkapjuk a legfontosabb bemeneteket, köztük két HDMI-t, egy normál méretű DisplayPortot és egy DVI-t. Mellettük hangbemenet és USB 3.0-s csatlakozó a beépített a hangszórók és négyportos USB 3.0-s HUB kiszolgálására. A tápegység is belül kapott helyet, így külső adapter elhelyezésével nem kell bajlódni.


[+]

A keskeny (13 milliméter széles) kávába süllyesztve foglal helyet a méretes, 32 hüvelykes (81,28 cm) képátlójú panel, ami sokak örömére matt felületű. Mint említettük, a 2560x1440 képpontos, nagy betekintési szögekre képes AMVA panel papíron olyan impozáns adatok vonultat fel papíron, mint a 3000:1 natív kontrasztarány, de normál használatra a beígért 6 ezredmásodperces válaszidő és 300 cd/m² fényerősség is elegendő lesz.


[+]

Hogy képminőség téren mire képes valójában, az hamarosan kiderül, de a mérések még csak most következnek. Az viszont már most kijelenthetjük, hogy ehhez a képátlóhoz ez a felbontás (azaz a ~92 ppi pixelsűrűség) igen kedvezőnek tűnik olvashatóság szempontjából; nem kell nagyítani, sem hunyorogni, vagy egyéb trükköt alkalmazni.


[+]

További részletek hamarosan!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények