Hirdetés
- Raspberry Pi
- Megjött a Beyerdynamic első kábel nélküli gaming headsetje
- Korlátozott példányszámú VGA-t dobott piacra az MSI
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Strapabírónak tűnik a 12V-2x6-os tápkonnektor
- Lenovo Smart Paper - a szemem köszöni szépen, jól van
- Kormányos topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Micro Four Thirds
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanya
nagyúr
10/100-as hálózati kártya 2014-ben, elég ciki.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Baggins86
aktív tag
Az Inspiron sorozat sohasem volt egy hűtés bajnok. Úgy néz ki viszont, hogy tanultak az N-M 5010-5030 as szériából amik melegedés miatt folyamatosan döglöttek. Most inkább agresszíven visszaveszik az órajeleket...
-
satz18
őstag
A teszt tetszett, viszont nem túlzottan szimpatizálok ezekkel a jószágokkal. Az SSD hiánya elég fájó pont, a konkurenciánál azért könnyebb a bővíthetőség. Bár a lenovo y50 erre rácáfol. Gamer gépbe azért illene 4 magos kiépítés lehetősége, pl ha az ember multizni akar. Ott a 2 mag kevés. Maguk a VGA-k se a legszerencsésebb választások. Eléggé fail, hogy a drágábbik 5k-sban van a gyengébb VGA. A 7k-sból gondolom majd jön az NV 850m-es variáns, amihez ha GDDR5-öt párosítanak, akkor bivaly lesz. A 840m viszont nagyon jól sikerült, mondhatni megteremtette az olcsó gamer kategóriát. Már láttam 160k ért i5-el pároztatva, ebből kifolyólag én a 3k-s dell árát is sokallom.
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
Pocok256
veterán
"processzoron pedig célszerű lesz szoftveresen tekerni egy kicsit," na ez érdekelne engem miként is lehet o.O
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
comegetsome1
aktív tag
7000-es nagyon jóra sikerült. Dellből nem érdemes olcsó modelleket venni mert pl az Asus több lehetőséget és jobb hűtést kínál. A 8 éves Dell még nekem tökéletesen működik csak az akkor volt 350e.
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
Nem ez a kérdés, hanem az hogy eddigi ismereteim szerint intel mobil procit nem lehet sehogyan sem tuningra bírni. Az ilyen tuning miatt kevesebb élettartamra meg csak annyit tudok mondani hogy lassan 5 éves hp notim amiben egy AMD proci van és átlagosan +1 GHZ overclockot kapott. Köszöni szépen de, de jól van.
Amúgy 7000 res Dell szériában a Wifi nevetségesen sz*r... Az a stick egy 2500 Ft os tp link stick.
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
válasz
comegetsome1 #7 üzenetére
Hello
Ne haragudj de ezt a mondatod alá is tudod támasztani? Ahol a Dell 3000 széria szerepel (120-160e) között ott az Asus egy kritikán aluli gépet gyárt minden téren. Használtál te ilyen Dell 3000 vagy 5000 gépet? Valószínűleg nem mivel a hűtése nagyon jó, jobb mint az ugyanolyan hardverrel szerelt Asus gépé, illetve miben nyújt neked több lehetőséget az Asus?
-
TeeJay
félisten
"Sajnos tovább él az a Dell átok, hogy 2014-ben is csak 10/100 Mbps-os Ethernet adaptert építenek be, amit sebességben már a Wi-Fi és lassan a mobilnet is leelőz."
na itt röhögtem egy hatalmasat
a DIGI most emelt sebességet és már a 100/50-es csomagot sem lehet majd teljesen kihajtani mert 93megabitnél megáll majd a tudomány holott 110megabit körül lövi be ezt a csomagot
nagy LOL ezért utálom a DELL-t!!!
nem hiszem hogy annyira baromi nagy árkülönbözet van a 10/100-as meg a gigabites vezérlő között
a másik hogy amiben nincs ODD ott vicc hogy nincs mSATA vagy M2 ugyanis vagy vinyót használ az ember vagy vegyen SSD-t de akkor jó nagyot és drágátMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Bogyó bá'
nagyúr
Azért az szíven ütött, hogy a legótvarabbat is meg lehet venni akár bruttó 235.000,- forintra feltupírozva!
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
rudi
nagyúr
Ajánlom figyelmedbe a cikk 6. oldalán a 4. bekezdést.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Geller72
veterán
Felháborító és nevetséges!
2014-ben a gigabit lan azért alap kellene, hogy legyen, de ez még hagyján. A legnagyobb hiba szerintem:
"15,6"-os 1366x768 pixeles TN+film panel,Az egy éves, 4"-os telefonomnak nagyobb felbontása van. Nevetséges. Komolyan. Fém ház, miegyéb parasztvakítás, de odarak egy rakás fos kijelzőt eléd. Komolyan, vicc ez a cég.
Csak ebben az évben legalább egy tucat notit ajánlottam ki, talán mind Dell lett volna, ha nem ilyen a hozzáállásuk.
-
sanzi89
addikt
Mennyit spóroltak a 10/100-as kártyával, 200Ft-ot? Ez a termékvonal szembeköpi a vásárlóit, nem is érdemel meg teret 2014-ben...
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
rudi
nagyúr
válasz
szabonagyur #13 üzenetére
Ha viszont onnan nézed, hogy valakinek a notebook az elsődleges gépe, és felépített egy gigabites routerre és NAS-ra épülő házi hálózatot, esetleg ac-s Wi-Fi-je is van, az elég csúnyán pórul jár amiatt, hogy a Dell spórolt 2-3 dollárt.
-
TeeJay
félisten
válasz
szabonagyur #13 üzenetére
hiszed te
2011-ben vett olcsó Acer Aspire laptopomba is tudtak már Broadcom gigabit LAN-t rakni
most nagyon is jól jön mikor 100/50-es lett a net
a 10/100 2014-ben nevetséges főleg hogy kb. azonos árban lehet már a gigabites vezérlővel és a többi gyártó lazán tud gigabitet rakni az olcsó 120ezres modellekbe is
nem ezen kellene spórolni, pláne hogy a DELL-be a wifi is elég gagyi szokott lenni
sima 1x1:1 N-es tehát 40MHz-en 150megabit és pá, az max 50megabites sebességet bír el
az enyémben 2x2:2 N-es Broadcom van, 90megabit körül mértem vele megfelelő routerrel 40MHz módban
114ezer volt a laptopom 3,5éve és a sokat fikázott Acer gyártmányMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
szabonagyur
félisten
Igen csak azt tegyük hozzá, hogy AC-t sem tud a Wifi szóval azt is lehet szidni, illetve nem hiszem, hogy valaki reggeltől estig gigabitet ki is használja.
Más részt nem csak a Dell spórol a kártyákkal, más gyártók is.
@többieknek: azért elég vicces, hogy mindenki szidja, hogy milyen ez a gép 2014-ben... ha így vesszük szigorúan akkor az alsó kategóriás Acer, Asus, Toshiba, HP és társai gépeket be sem kellene engedni az országban, hiszen a kise felbontású kijelző és társai mellett még minősíthetetlen garanciával és hűtéssel rendelkeznek.
-
rudi
nagyúr
Hát, 200k alatt szinte egyik gyártó sem kínál 1366x768 pixelnél nagyobb felbontású kijelzőt 15,6 hüvelykes méretben, ami tényleg gyalázatos. De azért van némi fény az alagút végén, mert pár új Lenovo és Acer már 200k alatt is ad Full HD-t, de azt meg a Windows töketlensége csapja szét
Nem is értem, miért nem tolják az 1600x900-at, ami éppen jó köztes megoldás lenne, még a GeForce 840M jellegű középkategóriás mobil VGA-k is tudnának mit kezdeni vele.
-
szabonagyur
félisten
-
Zotya84
őstag
Igazad van. Hisz nincs ilyen laptopom, hanem semmilyen sincs, és nem is tervezem a vásárlást... Ja, se tabom, se okostelefonom nincs... Nem is tervezek venni azokat sem.
[ Szerkesztve ]
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
Pocok256
veterán
-
rudi
nagyúr
válasz
szabonagyur #18 üzenetére
Viszont, ha az ac-s Wi-Fi-ről ráküldöd 25 MB/s-mal az adatot a routerre és onnan csak 10/100-as vezetéken tudod tovább küldeni, máris szívás van.
-
szabonagyur
félisten
Jó persze van az a helyzet, hogy jól jönne a gyorsabb sebesség. De azért aki már AC-s routerrel tolja, meg NAS és társai az akkor megfelelő célgépet is választ.
Az a baj itt is csak az a réteg jelenik meg akinek fontos a gigabit, akiknek szánták a gépet illetve használni fogják nincsenek itt. -
berVi
senior tag
Semmi kozom az oldalhoz, de en is pont most neztem ki a 7000-es szeriat, szoval akit meg erdekel, a mysoft.hu-n lehet oket elerni itthon, magyar nyelvu billentyuvel, tobb szaz fele kiszerelesben.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
"Hát, 200k alatt szinte egyik gyártó sem kínál 1366x768 pixelnél nagyobb felbontású kijelzőt 15,6 hüvelykes méretben, ami tényleg gyalázatos."
-Amúgy én keresném a full hd-t a hétezres szériában, de már 280.000-nél járok és még mindig nem találtam olyat. És i7-et sem. Ohh, megvan. Az első ilyen 320 ezernél van. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
satz18
őstag
Valóban elég ritka, de én épp a minap találtam egyet: Lenovo z50
-
satz18
őstag
Én is úgy tudom, hogy pl a z510 csak HD kijelzővel volt elérhető. Közbe utánanéztem, azért van az FHD-ban de jóval drágábban, és ott már ott van az y510, ami miatt értelmetlenné válik az egész. Idén bennük megmozdult valami. Az y50-ből külföldön már 4K-s kiszerelés is van.[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
válasz
szabonagyur #32 üzenetére
Á, az Y510 is csak addig volt elfogadhatónak mondható, míg nem látott az ember gamer Asust hasonló hardverrel.
-
DFB
tag
A 7000-es már tavaly decemberben is volt.Szerintem nem nevezhető újnak.
Amiért nem vettem (csak fhd jöhet szóba.A többi képe gyalázatos, nem szívesen nézném őket):
1.) fényes kijelzó a GG miatt mivel érintős, és minden híresztelés ellenére sehol nincs leírva a Dell-nél, hogy IPS. Ez egy jobb TN még mindig.Ennek ellenére a képpel nincs gond fhd esetén.
2.) használhatatlen wi-fi.
Gondoltam kivárom milyen lesz az Y50.
Nem olyan lett.
Marad az Asus 550jk, amit viszont a kereskedők/importőrök töketlenkedése miatt már vagy két hónapja, nem vagy esetleg jóval magasabb áron lehet kapni, meg szürkén is.
Közben iskolakezdésre az Euro is elindult-felfelé.[ Szerkesztve ]
-
wortz
tag
Már elnézést, én nagy Dell fan vagyok, de hogy szakadna a fejük egy csalánosba... Nem is értem, hogy a fenébe lehet 2014-ben 15 colos gépet még 1366*768-as kijelzővel kiadni.
Persze ok, az alap modellnél, a 3000-eseknél legyen, de hogy az 5000-esekbe sőt, a 7000-esekbe is ezt rakják, az botrány. Szerintem igazán minimum elvárás lenne ma már mondjuk az 5000-ekbe az 1600*900 TN, a 7000-ekbe meg 1600*900 IPS.
Komolyan mondom botrány, mikor ma már egyes telók 2k kijelzőkkel jönnek. Áh -
szabonagyur
félisten
Ez a baj, hogy ezt mi várjuk el, de amíg más gyártók sem kezdik el a vasalón lévő kis kijelzőt HD felbontásra cserélni, addig minek kezdje el valaki is...
Telóknál is azért van most mindenhol lassan 2k-s meg 4k-s felbontás mivel egy gyártó elkezdte és a többi sem akar lemaradni.
-
-
Köszönöm a részletes bemutatót, az 5-7 ezres kivitel igen érdekel, az viszont kár hogy maga a gyártótól nem lehet kérni SSD-vel, csak utólagosan lehet beleépíteni gondolom.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Luck Dragon #40 üzenetére
Nem biztos, hogy olyan kár az, SSD-nek lett volna felára szerintem
-
Nem is értem, hogy a fenébe lehet 2014-ben 15 colos gépet még 1366*768-as kijelzővel kiadni.
Pont ennek örülök, hogy még van ilyen alacsony felbontás.
Egyrészt nem szeretném, ha kifolyna a szemem, másrészt pedig a VGA is jobban futtatja a játékokat. Sokan amúgy is külső kijelzővel használják, 30" körüli kijelzőnél már van értelme a FHD méretnek.
Inkább a beépített optikai meghajtót hiányolom, mert maradiként még szoktam DVD-t használni. Külső meghajtót is hurcoljak magammal egy mobil multimédiás és ráadásul gép esetében, aminél pont az lenne a lényeg, hogy "minden az egyben" megoldású (volt valaha)? Visszatérhet az a korszak, hogy külön WLAN és Bluetooth-adaptert, valamint külön webkamerát kell beszerezni, akárcsak a PC-nél.
A sok bedugdosott külső cucc miatt a végén majd úgy fog kinézni a noti, mint egy sündisznó.Újabban lemarad a mikrofon csatlakozó is, helyette a kombinált megoldást erőltetik a gyártók.
-
Pocok256
veterán
"Újabban lemarad a mikrofon csatlakozó is, helyette a kombinált megoldást erőltetik a gyártók."
Na ez nekem is fáj ... Amióta ez van áttértem az USB s fülesekre...Ami még nagyon zavar az az, hogy nincs D-SUB ez valami eszméletlen. Minden projektor meg régi cuccok d-subon mennek és a 7537 nek egy darab hdmi je van össz vissz. Szánalmas :/
-
lewisfm
aktív tag
válasz
szabonagyur #41 üzenetére
Ez nagy visszalépés a Dell-nél. Én két éve vettem a Dell 7720-amat:
- intel Core i7, valódi 4 magos 3610QM CPU-val
- 6 GB RAM (4 GB + 2GB) => na ez igazán szakmaiatlan konfigurálás volt. Még eltérő márkájúak és időzítésüek is, de ha bővítem a RAM-t, legalább nem fogom sajnálni.
- Blue ray DVD combo
- Full HD 17.3" matt 400 nittes kijelzővel. Ez a fényerő nagyon odaver szinte minden más notebook-nak. Igazi ritkaság!
- háttérvilágítású billentyűzet
- részben fém ház
- nagy akku
- NVidia 650M 2GB VGA => nem játszom, ezért csak levélnehezékként van benne, de nem lehetett nélküle venni sajnos.
- 1 TB HDD
- megy bele 2. HDD és még 1 msata foglalat is van
- az összes USB 3.0
- HDMI és D-Sub
- Wifi n, de ez vacak volt (a leglassab n-es megoldása az intel-nek), ezért lecseréltem egy gyorsabbra (+4500 Ft).
- Az ethernet aljzat itt is csak 100 Mb-es. Ki ért ezt? Mondjuk mivel nem használom, le is van tiltva.
- 720p webcam
- normál használat mellett passzív hűtéssel
- terhelés mellett is alig melegszik és kis fordulatszámon megy a ventilátor
- Linux OS
+ vettem hozzá egy Samsung 840 Pro 128 GB SSD-t is. Így normál használat mellett még néma is a gép.Mindezt bruttó 265 000 Ft-os áron + SSD.
Ezek visszafelé fejlődnek. Később akartam venni mégegyet, de jöttek ezek az új vackok. Hát nem is Dell-t vettem
[ Szerkesztve ]
-
muxi-muxi
senior tag
Annyit hozzáfűznék a cikkhez, hogy a 7000-es sorozat bizony kapható SSD-vel is, az enyémben egy 256-os darab van, 16 giga RAMmal. A teljesítménye rendben van, de a proci energiagazdálkodása engem is kiakasztott. Az intel XTU-ban ajánlatos a csúcsteljesítményt 55 wattra rakni, különben folyton droppol a procifrekvencia. Ripityára hajtva nyolcvan fokos a proci (négy Prime, FurMark 8XAA), és ha nagyon (m)elege van, akkor bizony le is áll a noti. Az érintőképernyő hasznos cucc, a fémház eloszlatja a hőt, de a monitor felőli rész bizony eléggé át tud melegedni. A VGA sajna a kortárs játékokhoz már kevés, a FarCry 3
720p-ben (minden, de tényleg minden maxra húzva) olyan 24 fps körül mozog, a Call of Pripyat benchmark a GF 560-as szintjét hozza (55-55-21 fps a táblázatban) itt egy ph!-s link:[link]A wifi-je egyes fórumozók szerint szériahibás, eddig nem volt vele problémám. A monitor sajnos a tükrös fajta, rühellem is rendesen. A külcsín nagyon almás, de a jótól szerintem nem szégyen lopni. Hasznosnak tartom még a bill. világítást is, a tapipad néha idegesít (játék közben), de kikapcsolható.
Nem akarok ömlengeni róla, de 800 fontért jó vételnek tartom.Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kipróbáltuk a Dell új, alsó, középső és felső kategóriás, otthoni felhasználásra szánt, 15,6 hüvelykes notebookjait.
- Lenovo Ideapad 330-15IKB 15.6'' FHD i5-8250U R7 530 12GB DDR4, 256GB SSD, magyar bill gar
- Üzletből, garanciával, Samsung Galaxy Book2 Pro Ultrabook i5-1240P/16RAM/512SSD/13,3 OLED FULLHD
- Thinkpad T14s Gen 2 14" FHD IPS i5-1135G7 Iris Xe G7 8GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam WIFI 6 gar
- MacBook Air M2 13.6" 8GB 256GB Space Gray Garis!
- Thinkpad P15 Gen2i 15.6" 4K UHD IPS i7-11800H RTX A2000 32GB 1TB NVMe ujjlolv WIFI 6E gar
Állásajánlatok
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest