Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabie93
tag
Must have
-
deja vu
addikt
Jó gépek. A kijelző miatt én a 7440-et vinném el egy körre.
Szerintem hibás adat az ips-es 7440-nél az 1400-as kontraszt, máshol 870-et írnak. Jó is lenne, én még soha sem láttam ilyen ips kijelzőt ami ekkora kontrasztot tud, csak s-pva, mva, c-pva paneleknél.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
törölt tag
nem jobb vagy rosszabb a pöcökegér. más. ha jól emlékszem, kb. 10 nap után már ugyanolyan hatékonyan kezeltem. egyébként, ha homorú gombot rak az ember a thinkpadra, akkor az is hasonló lesz a delléhez.
-
MaUser
addikt
A Latitude az új Thinkpad.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
deja vu
addikt
Szerintem is ez a széria a legvállalhatóbb ebben a kategóriában. A viszont gáz, hogy a 6-os szériában még mindig csak vacak kijelzők vannak, és nincs opció jobb megjelenítőre.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Jim Tonic
nagyúr
Engem meggyőzött. Következő ez lesz. Tetszik az összefoglaló a fejlesztésekről vagy a csatlakozókról. A Lenovo mindkettőt elb...ta.
A 12,5" milyen amúgy?[ Szerkesztve ]
Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
hallador
addikt
+ 1
---------------Köszönjük a Tesztet.
A 6440 kemény! Viszont szerintem igencsak félrevezető a cím a 6440-en soha nem volt Irodai gép (Persze erre is jó). Itt már olyan dolgok vannak, ami igencsak nagyvállalati cucc, beleértve az ilyen olyan katonai szabványoknak való megfeleltetéstől, a szabványkompatibilitáson át, az ipari tevékenységeknek való megfeleltetést.
Ezek inkább Nagyvállalati notebookok, nyugati elnevezéssel élve Corporate/Enterprise business gépek.
A 7440 inkább irodai.
A Dellnek vannak irodai gépei is (E5400, Vostro.).
Mindenesetre a 6440 ma a király, ebben a kategóriában. Kellene.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
opeter87
senior tag
A 6440 kéne dGPU nélkül és a nagyobb felbontású kijelzővel, mondjuk i5-tel de én nem láttam még ilyet sehol (itthoni webshopok - Dell amerikai honlapján megtaláltam), a nagyobb kijelzőhöz mindenhol dGPU van.
A 7440 sajnos még ezzel az U-s processzorral is melegszik, hosszú távon nem lehet ölben, terepen, stb. használni, pedig az IPS kijelző miatt inkább az kéne.
És tényleg a Dell gyártja az új TP-ek, mondom ezt T400 tulajként.
-
törölt tag
fényerőben nem nevezném annak. biztos jó az ips panel, de azért egy benapozottabb vagy külső környezetben a fényerő a lényeg.
mondjuk felbontásban is lehet már a szent tehén 1366x768-on felül kérni, nagyobbat. én spec. utálom a 16:9-es méretet, így az új szériák mindenből kilőve. biztos jó a filmhez, de mondjuk doksikhoz kevésbé. -
Kobak77
aktív tag
Otthon Thinkpadet használok, munkában pedig Latitude fHD-s E6520-at. A dell pöcökegere a fasorban sincs sajnos a thinkpadéhez képest. Ez számomra azt jelenti, hogy a thinkpad önállóan alkalmas a munkavégzésre, míg a latitude-höz szükséges az egér (a pöcökegér annyira nem jó, hogy végszükség esetén inkább a touchpadet használom, annál viszont megint nagyságrenddel jobb az egér).
Ugyanakkor azt is hozzá kell tennem, hogy mostanra ez lett az egyetlen pont, amit hibaként róhatnék fel a latitudenek. Főleg a jövőbeli kilátások billennek erősen a dell felé az én nézőpontomból, számomra fontos paramétereket figyelembe véve. Mindezt 1x év thinkpad után
.
[ Szerkesztve ]
-
Jim Tonic
nagyúr
-
deja vu
addikt
Lehet elírás a fényerő a 7440-nél, és tud jobbat, szerintem a 6440 közelében lehet, így sokkal inkább az ips-es kéne. A kontrasztnál az 1400-as érték az szerintem tuti hibás adat.
-
rudi
nagyúr
-
chabeee
tag
most akkor az intel hd 4400-as a jobb vagy a 4600?
-
elmepocok
tag
Nem is szigetes a billentyűzet... Hogy gondolhatják, hogy egy darabot is eladnak így belőle?
Az pedig tényleg furcsa, hogy a hagyományos verzió drágább, mint az ultrabook, a többi gyártónál ez fordítva van. -
satz18
őstag
Nagyon szép gépek lettek, én személy szerint ha egy hasonló laposra adnám a fejemet, akkor inkább egy ilyet vennék, mivel CPU-t leszámítva hasonló tudása van és hát jóval kedvezőbb az ára. De ebből a szériából a hsználtak is nagyon megérik.
Egy dolgot nem értek viszont: az i5 4300M mellé miért nem az i7 4702MQ-t tették? Ez az i7 4600M nekem eléggé evolúciós zsákutca gyanús.
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
Pufokaboka
tag
Tényleg vacakabb a pöcökegér, de ha egy ThinkPad pöcökegér tetejét vékonyán levágot és egy kis szilikonragasztóval ráragasztod a Dell-es tetejére, akkor már nagyon közelíti használhatóságban a TP pöcökegerét. Amióta megcsináltam száműzhető az egér is és van egy kis ős TP érzés is
-
bteebi
addikt
A 6440 kellene a 7440 kijelzőjével.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
deja vu
addikt
Azt megnéznéd Aida-ban, hogy pontosan melyik panel van benne? Attól függetlenül én még sohasem halottam ilyen magas kontrasztú ips-ről.
-
Benőke
őstag
A 6xx0 Szériát jó lenne ha D VGA nélkül is lehetne rendelni, de nem lehet.
-
premete
veterán
válasz
Jim Tonic #11 üzenetére
+1 Én is rühellem ha étteremben a harmadik asztaltól is el tudják olvasni az emailjeimet.
Egyébként tényleg szép képe van az e7440-esnek, de a fullhd 14"-on szerintem felesleges; ha felmentem szerverre vele, csak nagyítóval tudtam elolvasni a terminal parancsokat a távoli gépeken.
Masszívságban pedig egyetértek a tesztelővel, a billentyűzete bizony süpped, mint egy Inspiron, a palmrest szintén, merevségben az ugyanilyen vastag (vékony) 6430u-hoz képest a béka feneke alatt van.
A gyári adatokkal ellentétben a 7mm-es ssd simán belemegy, akkor a 42 megabites wwan mehet a minipcie slotba (egy van csak, vagy msata, vagy wwan).
Mindennapi fogyasztásban, wlan, közepes fényerőn ugyanúgy 6.5 órát megy el, mint az előző generáció, csak ott az akku 60 wh-s.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
tisn
őstag
tetszik, lehet megvan a t410 utodja
Gabika :-)
-
hallador
addikt
válasz
elmepocok #18 üzenetére
Nem véletlen, a 6440 kategóriákkal komolyabb masina. A keresztül mehetsz rajta uaz-al érzés mindenek felett áll
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
törölt tag
jójaz a véknyabb is... fene se akar rámenni uaz-zal. ha meg szét kell verni valaki fejét, azt sem a laptoppal teszem.
nekem világítós bill az e4300-ban is süpped, de annyira gyorsan gépelek, h észre sem veszem. gépelni kell, nem ujjazni...
ellenben lehetnének épp halkabbak is...
ezekre van már valami külső progi, amivel lehet állogatni a max órajeleket és feszeket, meg a ventisebességet?
mert a cpugenie + I8k-val egész jól rendbe lehet tenni ezt a kérdést az e4300-on. ha kell, akkor visszafogottabb sebesség mellett is kussban van.[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz
#95590400 #29 üzenetére
Ez sokkal jobban süpped, mint az e4300-as; a ventillátor hangját le lehet venni, van az energiagazdálkodásokban "csendes" mód, egyébként a 4300U cpu-s halkabb minden eddigi Dellnél, tényleg csak üres szobában, zárt ablak mellett hallottam a ventillátort.
Egyébként, ha a Delles szoftvereket leszedi az ember, akkor sokkal halkabb lesz, főleg az automatikus mentés hajtja állandóan.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
BiP
nagyúr
Pont ma láttam egy ilyen 7440-est, k*rva jól néz ki. Az enyém csak jövő héten jön meg
-
Nagyon fincsi gépek, de ennyi pénzér már lehet inkább macbook pro-t választanám. Bár nagyon szeretjük a Dellt
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
tntmax
aktív tag
Köszi a tesztet, nagyon jóra sikerült. E7440-et el is fogadnám.
-
-
DiVaD
senior tag
Köszi a tesztet! Valahogy ez a Latitude széria mindig vonzott. Ha megint veszek Win-es notit, szerintem ilyet fogok venni, az már biztos.
-
hallador
addikt
+ 1
Ha vindowsos gépről van szó akkor azonnal én is reinstall gyári image-ből ,és csak az megy rá, ami nagyon kell.
-
oraihunter
aktív tag
Köszi a tesztet!
A 7440 -et szeretném.
oraihunter felhasználónak 381 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon! Ha sürgős, akkor az adatlapon a telószám (06-30-293-42-53), de számkijelzés nélküli hívást már 21-éve nem fogadunk!
-
PZMike
csendes tag
Két hónapja 7440-est használok (i5-4300U, 128GB SSD, 8GB RAM) munkára.
Döccenés nélkül megy vele a munka.
Nem kell perceket várni míg bebootol és elindul a rengeteg vállalati alkalmazás!
Leül az ember és már dolgozhat is, persze ez a vállalatnak a legjobb, hamar megtérül a 400k körüli ára!Irodai munkában egy töltéssel 7 órát is elment már aktív wi-fi használattal.
A billentyűzete is nagyon kellemes.Mindenkinek csak ajánlani tudom!
[ Szerkesztve ]
-
FLx
addikt
Nekem egy ideje 7440-em van, Full HD IPS paneles verzió és egyetlen gondom van vele, az pedig pont a felbontás. Egyszerűen a Windows még mindig képtelen kezelni ekkora felbontást, és fel kell emelni a DPI-t amitől meg minden szöveg torzul, 100% DPI-vel meg semmit nem látni. Ha kisebb felbontásra teszem 100% DPI-vel, akkor meg homályos a nem natív felbontás miatt. Szóval jó gép ez, a Windows ront egy szépet az élményen. Otthon vissza is tértem a Retina MBP-re.
-
PZMike
csendes tag
A FullHD vs. Windows nekem is fájó pont,
pláne, hogy van mellette egy 22"-os 1680x1050-es második monitor is.
Ja egy apró hibája azért van, a DELL dokkolóval nem támogatja DVI-D kimeneten ezt a felbontást,
D-SUB kimeneten pedig szörnyű a színhelyesség, de a gép önmagában hibátlan! -
Atom_Anti
senior tag
Bár kezd már javulni kinézetük, de Latitude E6410 óta egy Latitudét sem vettem mert olyan rondák. Vagyis épp most vettem egyett, de az egy jó öreg Latitude E4310, melynek tökéletes kinézete van.
Asus Rog B660-F, Core i5-12500@5,42GHz, G.Skill DDR5-6400@7050MHz CL32, Asus 4070Ti, Samsung 970 Evo Plus, Windows 7 x64 @ 11 dual boot
-
premete
veterán
Igaz, a fullhd a legnagyobb hibapont, de az esata hiánya, a dokkolócsatlakozó áthelyezése, hogy az előző dokkolóval kényelmetlen legyen használni, a nem masszív ház, süppedős billentyűzet, a processzor menet közbeni lagolása, a wwan modem linux alatti használhatatlansága is játszanak.
Mondjuk, azt sem értem, miért kell választani, hogy vagy msata, vagy wwan: ugyanekkora HP Foliókban megvan mindkettőnek a helye, plusz 2.5" HDD-nek is. Nekem nem jött be az e7440.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
PC-rev-RM
tag
"Sajnos a rá feltelepíthető meghajtó elég peches módon a natív 1600x900 mellett csak 1024x768 pixeles felbontást enged beállítani, ami ugye nem felel meg a kijelző képarányának, vagyis elég csúnyán mutatnak így a játékok."
Nincs olyan opció Catalsyt-ban, hogy a kijelző helyett a gpu kezelje az oldalarányt?
"My GPU maker took more money from me than yours did from you! My GPU maker is #1!"
-
Ati1979
veterán
Nem rosszak!
Főleg a 7440.
-
tamas.nick
aktív tag
Mindkét noteszben ALPS touchpad van?
-
Protezis
őstag
Mikor fogja már végre hivatalosan is támogatni a Dell a 16 GB RAM-ot? Hihetetlen, hogy ebben a kategóriában se mehet biztosra az ember! Szégyen.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Latitude E6440 és Latitude E7440 laptopok jól ötvözik a modern technológiát a hagyományos értékekkel.
- Dell Inspiron N5010 Notebook
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro 15 OLED /Ryzen5-5600H/16 GB/512SSD/RTX 3050 4GB/GARANCIA/
- Thinkpad T490s, FHD IPS (100% sRGB, 500nit) i7-8565U 16GB 512GB NVMe SSD, IR kam, 4G LTE, gar
- Üzletből, Acer garanciával, Acer Aspire 5 A515 i5-11Th gen. 8GBRAM 512GBSSD 15,6" FULL HD kijelző
- HP EliteBook 840 G8 - MAGYAR, i7 legerősebb!! 16/500/ ÚJ!
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Sessionbase Kft.
Város: Budapest