Hirdetés
- Házi hangfal építés
- Összehasonlította a két a ROG Ally kézikonzolt az ASUS
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Képgenerálást hozott a soron kívüli AMD Software
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Memóriakártya topic
- Milyen egeret válasszak?
- Raspberry Pi
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
eclipse006
őstag
A második oldalon találtam egy hibát: "A Dell Latitude E6430 alja és oldalról cserélhető berelveleze (balra), illetve optikai meghajtója (jobbra)". Az a merevlemeze lenne, nem?
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
Fr3eWar
őstag
260-ért kisebb procival az e nélkülit még meg is gondolnám.
-
Coyot
őstag
"A Latitude E6430-at Core i5-3320M processzorral, 6 GB memóriával és 750 GB-os, percenként 750-at pörgő merevlemezzel kaptuk. "
Javításra szorul szerintem
Má' nem
-
pr0bi
senior tag
Szerintem külsőleg is teljesen rendben vannak ezek a gépek (láttam már rondábbat is) főleg egy Thinkpaddel összehasonlítva, bár a TP-n felnevelkedett emberek teljesen mindegy mit használnak soha nem lesz semmi ugyan olyan jó. Viszont hozzátenném, hogy a Thinkpadek sem a régiek erről ne feledkezzünk meg. T430-at is használunk már, nem estem hanyatt tőlük
-
jan101
tag
én egy e6520-ast nyüstölök, azt leszámítva, hogy 3 hónap alatt 2x kellett panelt cserélni benne, teljesen meg vagyok vele elégedve. Egyedül a touchpad-nél hiányzik a multitouch funkció.
-
Vasinger!
nagyúr
Ééés itt a notim tesztje
Bár nekem van egy dedikált Nvidia NVS 5200M is benne és 8 GB rammal van szerelve, de egyébként ugyanez van nekem.
Ennek egyrészt örülök, másrészt nem, mivel szerettem volna én is írni pont egy hasonló cikket az E6430-amról Logoutra, de így már nem sok értelme lenne.
Átfutva eléggé jó lett.
[ Szerkesztve ]
-
Mr President
senior tag
Csak nekem tűnik túl soknak az ára egy hasonló kiépítésű zenbookhoz képest? Nem mellesleg annak a kijelzője is sokkal jobb.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro | iPad Pro M1 | Apple Watch S7
-
jan101
tag
válasz
Mr President #8 üzenetére
kapásból 2év garancia vs. 3év "helyszíni" garancia
-
cellpeti
veterán
360.000tól és egy ilyen ultraszar felbontással. Ez nevetséges! (6430u)
Tigris, tigris, csóvafény...
-
satz18
őstag
Számomra rejtély ez a vállalati notebook. Nálunk a főnök húzza a száját, ha az új asztaliba pentium helyett i3-at szeretnénk, itt pedig repdesnek a százezrek. Nem provokálni akarok, de milyen vállalat az, aki örömmel költ ennyi pénzt a kedves alkalmazottjai munkagépére, vagy ki az az üzletember, aki magának ilyent vesz. Valószínűleg sosem fogom megérteni.
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
ielektros
senior tag
Ez tud valamit
En kiprobalnam miben jobb egy percenként 750-at pörgő berelveleze mint egy SSD
[ Szerkesztve ]
-
kekegsm
őstag
válasz
Mr President #8 üzenetére
A zenbook egy consumer divatnoti, ez pedig egy üzleti gép. Összehasonlíthatatlan. Másra van egyszerűen!
Miért jobb a Zenbook fényes kijelzője, mint ennek a matt kijelzője?
Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
Cyberpunk
félisten
Jó gépek, de ez a felbontás.
Tudom ez a standard sajnos.
[ Szerkesztve ]
"You said you'd always be there for me.... but you're not..."
-
satz18
őstag
Most ez sztem elég relatív, mert én a munkahelyen egy 1.7-es Celeront használok, én is szerkesztek rajta, igaz csak molekulákat szóval sztem ez így, hogy mérnök meg üzletember meg hasonló simán ráhúzható egy csomó emberre, pl rám is. De az hogy a chemdraw van hogy 2 perc alatt jön be, ha fut másik program, azon sztem többet segít az ssd meg az i7, mint az innováció, meg az anyaghasználat. meg a dokkoló, meg a matt kijelző. Szóval sztem ez inkább a hurcolászósdinál játszik, és arra a tablet is ott van meg az okosteló meg hasonlók.
-
rudi
nagyúr
Már itt pörög mellettem ennek a tesztnek a Lenov változata, vagyis a T430 és T430u. Így elsőre nem nagyok a különbségek, és egyelőre azt sem tudom megmondani, melyik márka javára, de a tesztelés lényegi része holnapra marad, most még csak az első benyomások és akkutesztek futnak.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
Sokféle vállalat van, még az igazán nagyok között is hatalmas a rétegződés, ez igaz a laptopokra is. Pl. a vPro platformos gépek úgy menedzselhetőek távolról, hogy észre sem veszi a felhasználó, amikor frissült alatt a akomplett vállalati rendszer. Ha kényes infók voltak rajte, és ellopták, akkor távolról zárolható a kódolt merevlemeze. Aztán lehet beléjük mondjuk smart cardot dugni, és csak azzal indulna, vagy rájuk lehet csapni alulra a második akkut a repülőút 8. órájában, esetleg az irodába érve egy mozdulattal dokkolhatóak a monitorhoz, billentyűzet egérhez, nem kell a kábelezéssel szívni napi szinten. Hab a tortán a kávéval leöntést vagy asztalról leverést megúszó fícsör. Ezek, és még egy csomó másik olyan dolgok, amik egyeseknek fölöslegesek (van akinek az i3-as proci is az), másoknak pedig elengedhetetlenek.
-
lujo10
aktív tag
válasz
Hedgehanter #17 üzenetére
+1 sőt van az a pénz
Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
Vasinger!
nagyúr
FULL HD 14"-on az maximum arra jó, hogy nagyítóval lehessen mindent olvasni és 400x-os nagyításon kelljen olvasni minden oldalt.
Én az 1600x900-at érzem optimálisnak, bár ezt úgy mondom, hogy nekem egészségesek a szemeim, nem vagyok szemüveges, de szvsz. egy idősebb embernek már ezen is túl kicsik lennének a szövegek.
-
Ati1979
veterán
Jó gép mind a kettő!
Kár, hogy a display port-ot lehagyták a csatlakozók közül.
Meg az is, hogy legalább opcionálisan nem lehet kérni, ips panellal. Szerintem erre már lenne igény így 2013-ban.
Az viszont tetszik, hogy a Dell a vállalati notebooknál nem áldozta be a jó billentyűzetet a divat oltárán.
Mint tette azt a HP, és a Lenovo. -
satz18
őstag
válasz
Vasinger! #26 üzenetére
Az elején én is szenvedtem a betűmérettel, de mostmár egyre több progi támogatja a nagyítást, pl chrome, de még csomó eset van ahol nem. Ott vannak pl. a 10 colos FULL HD panelek. Kéne valami átfogó megoldás erre, de sztem a microsoftnak kéne ezt megoldani. Lassan nagyobb felbontása lesz a telóknak emiatt a betűanomália miatt.
-
_adaml21_
őstag
Csak addig nem tudod az apró, de fontos tulajdonságokat értékelni (amiknek a hiányát a konzumer f*soknál érdekes módon teljesen elhallgatnak), amíg nem használsz napi szintem egy-két hónapig egy ilyen, vagy ehhez hasonló gépet. Ha egy ilyen után kell egy Inspironhoz visszaülnöd, akkor egyből észreveszed, hogy valami nincs meg benne, ami a másikban benne volt.
A reklámok pont erre mennek rá. Szerintem sokkal kevesebb pénzbe kerül egy házba beszórni a "kórájhetet", meg az SLI gétéiksz emhatvanat, mint jól összerakni, odafigyelni az anyaghasználatra, vízelvezetést megoldani a billentyűzetnél, elhatárolni a wifit a procitól, stb. A szomszédjózsi aszonta, hogy az i7-es Insprion jobb, mint az i3-mas Latitude, mehát' abba mégiscsak i7 van ugyanannyié'. -
nihill
őstag
Én egy 6420-at használok, bő fél éve, teljes megelégedéssel. Napi 4-5 órát dolgozok vele minden nap, és bírja a gyűrődést, semmi baja.
-
rudi
nagyúr
válasz
Vasinger! #26 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy az MS oprendszerei nem is nagyon tudnak mitkezdeni az extra felbontással, csomó helyen problémák adódnak az ablakopkban a karakternagyítás és egyebek miatt. Meg asztán az esetek többségében annyira nagy szükség sincs rá. Nyilván jó lenne a több pixel, de azért a tegyünk minél több pixelt a képernyőre inkább a tablet és okostelefon világ egyik "miért ezt vedd meg" e-penis fícsöre. Napokban volt nálam 11,6"-os Full HD IPS érintőképernyő, baromi jók voltak a színei és a képe, de mit megszenvedtem, mire becsuktam rajta egy Windows 8 ablakot
Ugyanez igaz az 5"-os Full HD mobilra is. Eszelős a képe, mintha egy nagyfelbontású nyomtatott matrica lenne rajta, de hívás fogadására, meg úgy általános telefon funkciókhoz elég ennek a felbontásnak a negyede is.
-
Vasinger!
nagyúr
Lehet kicsit félreérthető volt amit mondtam. Én vagyok még fiatal, tehát az idősebb jelzőt azt már a 30 év körüli emberekre is mondanám. Akinek kicsit is gond van a látásával, már az 1600x900 is nehézkes lehet, de együtt tud vele élni, a full HD meg egész egyszerűen olvashatatlan lesz.
rudi:
Teljes mértékben egyetértek Veled!
Szép-szép, meg jön a húúú amikor meglátja az ember milyen tűéles, de aztán belegondolva itt van előttem egy 23"-os FULL HD-s monitor és rohadtul nem zavar egy cseppet sem, hogy 30 ppi-s(most mondtam valamit) mert számomra tökéletes. Filmeknél/játékoknál, böngészésnél úgy se fog "pixelesedni" egy nem retina vagy nem magas felbontású kijelző, ha meg rengeteget olvas az illető akkor meg arra ott az E-book, annál jobb úgy sincs. Kicsit erőltetnek érzem ezt a magas felbontás dolgot, egyrészt azért amit fent leírtam, másrészt szoftveresen nincs kész rá a Windows sem.
De lehet, hogy én vagyok csak konzervatív.[ Szerkesztve ]
-
opeter87
senior tag
A sima 6430 nagyon bejövős. Eddig csak a 5430-al volt személyes tapasztalatom, de azok és a teszt alapján nagyon jó lehet ez a 6-os széria. Lassan keresem a T400-as utódját és ez a Dell elég esélyes.
Várós a T430 teszt is
#6 Vasinger!
Írd meg nyugodtan, engem biztosan érdekel, mert mindig nagyon kíváncsi vagyok a "mindennapi használatban milyen" cikkre. -
Vasinger!
nagyúr
Meglátom mennyi időm lesz, lehet hogy csak egy kiegészítése lesz ennek a tesztnek, tehát sok tesztet nem fogok futtatni.
-
fogtunder
nagyúr
alapvetően többet segít, de akinek ezekre az extrákra nincs szüksége, annak általában úgy istenigazából notebookra sem, csak egy akármilyen gépre, ami hozza a kívánt teljesítményt és alkalmanként könnyű felemelni az asztalról.
aki komoly munkát végez és nem helyhez kötötten, hanem gyakran kell mozognia, az értékeli ezeket. nem kell szokni a gépelést, nincs spórolva a touchpaden, igényes wifi modul van benne, ami bőven működik, mikor egy inspiron már dobálja, nem nyekereg, mikor megemelem, nem féltem, hogy ha leejtem a kanapéról, darabjaira pereg, nem féltem, hogy nem fogja tudni lehűteni magát, ha meghajtom. az optibay miatt egy másodlagos hdd-dvd író csere kb. 10 másodperc, a dokkoló pedig azonnal asztali géppé varázsolja a laptopot.
ja, és nem kell ám ennyi pénzt kiköhögni érte, az nbd gari service tag alapján visszaellenőrizhető online bármikor, és itt nem számlához, hanem géphez kapcsolódik a gari. használtan majdnem mindig szokott lenni, amit végül nem vesznek át, tévesen szállítottak ki, stb. az én 6320-am nem volt 200K dokkolóval együtt fél éve, mikor boltban 340 volt...
(#39) Kopi31415: a dokkoló és külső monitor nagyon jó megoldás erre. rákötsz két fullhd monitort, rádobod a lapost és lehet csapatni.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
SNor
tag
Helló!
A gépekkel kapcsolatban (esetleg majd a t430-as esetében is) meg tudod még nézni, hogy a tesztelt példány súlya mennyi volt pontosan? Azt olvastam valahol, hogy a 2,014 kg-os kezdő tömeg az a legkisebb akkuval, és üres DVD hellyel értendő. Illetve érdekelne még ugyanez a súly gép + töltővel is.Bónusz kérdés: Arról nincs információd, hogy a E6430s típust fogják-e itthon is 1600x900-as felbontással forgalmazni?
Köszi:S
-
Blax
tag
Nagyon jó kis gépek ezek!
Eleinte aggódtam (ThinkPad-es vagyok) de kellemesen csalódtam a Latitude sorozatban.
Nekem a 6420 több, mint másfél éve megy 0-24ben! Csupán egyszer volt vele problémám, a Samsung HDD pusztult meg benne a vásárlás után kb. 1 hónappal. Telefon, másnap délutánra ott volt a cserevinyó (Seagate Momentus.) Időközben kapott egy HDD caddy-t, SSD-t is és RAM csere is volt. (adatlapon)
Virtual serverek, 3dsmax, Ps, Lr nem gond neki, pedig van nyúzva rendesen. Stabil, masszív, hűvös, csendes... Nem bántam meg anno, hogy megvettem.A TP T420 laposvas meg a hurcibálós gép, de az - ha csak egy hajszállal is - de mégjobb!
-
Kobak77
aktív tag
válasz
Vasinger! #35 üzenetére
Nekem munkahelyen E6520 van, fullHD kijelzővel, i5 proci 4GB RAM. A kijelzőfelbontás témához annyit tudnék hozzátenni, hogy ha dokkolóra rakva, +billentyű távolságából nézem (van külső monitor is, de kipróbáltam így), akkor már pici rajta a tartalom. Viszont ha önmagában veszem magam elé a gépet, akkor már használható. És 4 "átlagos" felbontásra állított gép desktopja kifér rá, linux konzolról meg nem is beszélve
. Az első noti, aminél nincs "helyhiány" számomra a desktopon munka közben.
Viszont van negatívum is. A kijelző zsanérja nem épp túl passzentos, konkrétan 1-2 centi holtjátéka van a kijelzőnek a zsanértól távolabbi szélénél nézve. Nem csak az enyémnek. Pedig elég sok van belőle nálunk. Ebben a Thinkpad 100x jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Hisztogram
aktív tag
A HP jobb.
////////////////////////////////////////////////////// HP //////////////////////////////////////////////////////
-
Akula
őstag
1366x768?
"Akula Sub, ready for the deep!"
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kipróbáltuk a klasszikus Latitude E6430-et és a vékony Latitude 6430u-t.
- iPhone topik
- Házi hangfal építés
- Opel topik
- Összehasonlította a két a ROG Ally kézikonzolt az ASUS
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Politika
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Képgenerálást hozott a soron kívüli AMD Software
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Üzletből, garanciával, Samsung Galaxy Book2 Pro Ultrabook i5-1240P/16RAM/512SSD/13,3 OLED FULLHD
- Thinkpad T14s Gen 2 14" FHD IPS i5-1135G7 Iris Xe G7 8GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam WIFI 6 gar
- MacBook Air M2 13.6" 8GB 256GB Space Gray Garis!
- Thinkpad P15 Gen2i 15.6" 4K UHD IPS i7-11800H RTX A2000 32GB 1TB NVMe ujjlolv WIFI 6E gar
- Bontatlan MacBook Pro 14" M2 Pro / 12 magos CPU / 19 magos GPU / 1 TB SSD / Magyar
- ASUS X751MJ-TY010D 17,3" HD+ LED hatalmas kijelzős laptop / 120GB új SSD/ 4GB RAM/ WIN 10/ NVIDIA/
- MSI CX600X (T4200-2GB-120GB) - jól működik!
- Acer Predator Helios 300 (nem kapcsol be)
- HD (CCFL,LED) kijelzős i3, DualCore, Core2Duo notebook bazár: HP, Dell, Acer, Packard Bell
- Thinkpad P15 Gen 2, i7-11850H, Quadro A2000, 4K/UHD Oled, 32GB, 1TB
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest