Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SityiSXT

    őstag

    válasz Radeon_5 #1011 üzenetére

    Teljesen megértelek és egyet is értek. Szerencsére a DJ.Studio esetében még szó nincs arról, hogy mindent az AI csinál - a számokat neked kell összeszedned. És azért a DJzés alapszabálya itt is tökéletesen érvényesül: még mindig az határozza meg a színvonalat, miből dolgozol. És szerencsére szó sincs arról, hogy nem nyúlhatsz bele - mivel nem akartam 2 óránál hosszabb szettet, kivettem 3 számot. Lekezeli ugyan a BPM váltásokat is elvileg, de pont ott, ahol nem nyúltam az általa javasolt számsorrendhez, szólt, hogy kissé nagynak érzi a két szám közötti BPM ugrást. Erre azért felszaladt a jobb szemöldököm, hiszen saját magának mond ellent valahol... Nem baj, beállítottam, hogy akkor legyen egységesen 118 BPM végig. No meg az a fene nagy okosság valahogy csak 8 bar hosszú átvezetésekkel operált, pedig volt ott alkalom 16 és 32 bar hosszúakra is lehetőség. Illetve szinte csak a bass swap + crossfade technikát használta, még ott is, ahol ennek nem igazán volt értelme. Eleinte csak a kíváncsiság miatt néztem meg egy-két átvezetést, de ahogy kiderültek ezek a kis turpisságok, inkább végigmentem mindegyiken és kiigazítottam őket.
    Szóval attól még szerencsére messze vagyunk, hogy a gép legeneráljon nekünk egy tökéletes szettet - szerencsére. Nekem jó kis játék most, ezt az első próbálkozásomat is két este alatt hoztam össze, miközben a kislányom altattam - ez az export ideje nélkül olyan 1 óra körül lehetett. És megvolt az az előnyöm is, hogy nem kellett 2 órát egybefüggően szabaddá tennem, amire mostanság sajna képtelen vagyok - viszont hiányzik a zenélés is. Így meg el tudok molyolni és valamennyi illúzióm marad... :D
    Talán még kezdőknek lehet ez érdekes: pár projekt erejéig előfizetni mondjuk 2-3 hónapra annyira nem megterhelő anyagilag, más beruházást nem igényel a dolog, és legalább képet kap arról, hogy milyen is egy szett összerakása. No meg teret ad némi kísérletezésnek úgy, hogy azért a legtöbb esetben hallgatható marad az eredmény, és nem fullad kakofóniába - bár azt sem feltétlen lehetetlen összehozni.

Új hozzászólás Aktív témák