- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Oldman2 #104375 üzenetére
Második furcsaság (amivel eddig nem volt gondom):
Nem tudok létrehozni a Feladatütemezőben olyan taszkot, amivel adott időben leállna automatikusan a gép.
A parancs ugyebár a "shutdown /s", amit parancssorban kiadva a gép szépen leáll, de az időzített taszkot se userként, se adminként nem tudom jól elkészíteni.
Userként hatástalan (mentéskor kapok egy "A feladathoz szükséges, hogy a megadott felhasználói fiók rendelkezzen a Bejelentkezés kötegfájlfolyamatként joggal" üzenetet). A mentés lezajlik, de gondolom az előbbi üzenet miatt a taszk nem fut le.
Adminként meg képtelen vagyok megadni olyan jelszót, amit elfogadna. Local admin került létrehozásra telepítéskor, majd a (sikertelen) aktiválás céljából hozzá lett rendelve egy MS fiók, így már online fiókká vált. Van PIN-kód, azt sem fogadja el.
???
-
Ablakos
őstag
válasz King Unique #104389 üzenetére
Ugyanolyan, mint az F vagy a H meghajtó. SSD alaplemez.
MiniTool partition wizard -al lett legyalulva, újra partícionálva a lemez.Hogy lehet "normalizálni" ezt a lemezt?
-
-
-
törölt tag
Legújabb patch: KB4512508 (OS Build 18362.295)
-
Ejelhar
senior tag
válasz #86564352 #104409 üzenetére
Nekem ez átmeneti profilt kreált a frissítés után, majd egy újabb reboot után már betöltötte a szokottat.
Szóval ... ez egy kicsit ijesztget is.
ps. A Windows 7 nálam heti egyszer volt mentve, de mióta átálltam Windows 10-re inkább kétnaponként mentek, valamiért nincs túl jó híre az update-nek ezen az OS-en.
[ Szerkesztve ]
-
Ejelhar
senior tag
Nálam se ezzel volt gond, hanem képtelen volt bejelentkezni a szokott profilommal első nekifutásra, ki is írta: ideiglenes profilt töltött be, el fog veszni minden változás ahogy kijelentkezem (másrészt ugye szűz, nincs belakva).
ps. Eddig a mentések csak hardware hiba és a saját hülyeségeim miatt volt fontos, de most már ide soroljuk az OS-t is
-
Ejelhar
senior tag
Nem, hanem valamiért úgy gondolta, hogy hibás/nem használható a "Zoli" nevű felhasználó profilja.
Ilyenkor az adott felhasználót egy átmeneti profillal lépteti be (tehát a beállítások ugranak, beleértve az alkalmazásokét is), vagyis olyan mint a legelső bejelentkezéskor friss telepítés után.De nincs vész, mert egy újabb újraindítás után már benyalta a létező profilt.
Nincs egy hónapja, hogy átálltam Windows 10-re, de kezdem sejteni miért kritizálják a népek ennek az OS-nek a frissítéseit. Windows 7 alatt soha nem futottam bele ilyenbe, nem ehhez szoktam hozzá. -
törölt tag
válasz Ejelhar #104410 üzenetére
Előfordulhat az ilyesmi. Másról is panaszkodnak. Panasz az mindig van, ez a munka velejárója. Nálam rendben és gyorsan felmászott. Ijesztgetést úgy lehet kivédeni alapszabály ha teljes rendszermentés nem is, legalább az adatokról mindig legyen mentés folyamatosan. Akkor a durvább Windows hibák sem okozhatnak nagy bajt!
-
Ejelhar
senior tag
válasz #86564352 #104416 üzenetére
A gyors visszaállás lehetősége miatt nekem kettő is fut, egy a Rendszer diszkről, külön egy másik az adat diszkről.
Szerintem a mentés fontosságát propagálni is kéne, nagyon sok felesleges munkától kímélnék meg magukat a népek. De ezt valahogy csak akkor látják be úgy általában, ha már megtörtént a baj. -
Ejelhar
senior tag
Csak nekem ez furcsa, Windows 7 alatt -szinte- lehetett vakon bízni az OS frissítésekben, de -ebben a véleményben persze vastagon benne van a közvélekedés hatása is az előző malőrök okán- a Windows 10 update nálam elég korán visszaigazolta jónak egyáltalán nem mondható hírét, egy hónapon belül
-
törölt tag
válasz Ejelhar #104417 üzenetére
Vegyesen látom a képet: a Win10-nél évi két build, havi 1-2-3 frissítés úgymond "rizikósabb" ilyen tempóban a régi Win7 service pack felálláshoz képest, viszont a Win10 jobban képes "gyógyítani" magát. Ha megfekszik akkor is többnyire jó esetben pár reset gomb után az automatikus helyreállító felületig képes összeszedni magát, vagy ha tényleg újra kell telepíteni tisztán akkor egy alkalom összegző frissítéssel naprakész gyorsan. Win7 időkben egy újratelepítés után még jött az 1/176 db frissítés telepítése játék. (Népszerűek is lettek torrentoldalakon az integrált házikészítésű telepítők.)
-
Ejelhar
senior tag
-
Dumi86
senior tag
Edge böngésző már nema tartalma a flash playert? Most néztem patch kedden nem jött flash player frissítés. Nálam van a hiba vagy tényleg nincs már?
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
-
törölt tag
válasz Cs1csó #104430 üzenetére
Hülyéskedést félretéve én idén megfogadtam magamnak (ha nagy gubanc nem lesz) hagyom a következő pár buildet csak frissíteni. Persze nem voltam sokkal elmaradva tőled, a 1903 is még tisztán volt. (az ember készüljön a bajra elven: ivóvíz, konzervek, zseblámpa és aktuális Win10 telepítő flashdrive mindig van itthon katasztrófák esetére )
Sőt, annyira a rendszerre bízom idéntől ma még a karbantartót se indítottam el manuálisan takarítani a mostani patch maradékát, csak benyomtam a storage sense (tárterület segédet) automatikusra havonta söpörjön gondolom az intézi majd ezt is. (nem olyan egyértelmű az UI mint a hagyományos lemezkarbantartó) Kicsi SSD-n hamar észreveszem majd, ha mégse. Azt tudom build váltás után 10 nappal magától pucolja a windows.old mappát, a havi frissítések 1-2 gigás maradékait figyelem majd azt is eltünteti vajon beavatkozás nélkül. Más gépekkel amelyekkel találkozom azért látom néha hajlamos elhízni a rendszer idővel. (Update maradékok, driverstore mappa adott esetben) -
Lookee87
friss újonc
Üdv!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e.
Minap magától újraindult a gépem, melyen win 10 op rendszer van. Majd nem sikerült neki betölteni és ezt a hiba üzenetet írta ki: Disk boot failure: Insert system disk...
Utána minden újraindításnál szintén ezt írta ki.
Aztán olvastam valahol, hogy húzgáljam ki a fölösleges hardvert. Na nekem csak egy hdmi volt bedugva, amit a TV-re szoktam kötni.Kihúztam és be is tudtam kapcsolni a gépet...
A kérdés az, hogy érdemes szerelőhöz vinnem a gépet?Illetve, hogy mi baja lehet a gépemnek?
Köszönöm -
Góliát
őstag
Azt szeretném kérdezni, hogy az alábbi oldalon lévő WIndows 10 eredeti-e, illetve nem fog beleütközni a törvényes vásárlásba. Köszönöm
Becsület-Tisztesség-Szeretet
-
-
nagyúr
Milyen előnnyel-hátránnyal jár a Microsoft-fiókkal belépés a Helyi fiókkal belépéssel szemben? (A win beállítások szinkronizációján kívül.)
-
zzola
titán
Korábban letöröltem a onedrive-ot, most újra telepítettem, viszont az óra mellett nem jelenik meg az ikon, hogyan lehet ezt visszaállítani?
Köszi! -
Kékes525
félisten
válasz zzola #104448 üzenetére
A onedrive-on belül, a beállításában?How to Restore Missing OneDrive Icon on Taskbar in Windows 10
How to Get Back a Missing OneDrive Icon on Windows 10 Taskbar
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Kupon kunyeráló
- Milyen monitort vegyek?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Futás, futópályák
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest