- Milyen széket vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Apropó, nem tudom, mi a baj az aktuális (ADK 1903) DISM verzióval, de sokkal lassabban/akadozva varrja össze a rendszerképeket, mint az elődei.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
törölt tag
sziasztok.
laptopon ritkán frissítek, használatból eredően. tegnap az történt, hogy frissítés közben már az elsőnél indítsam újra, mert nem képes végrehajtani...valószínűleg nem a gép újraindítására gondolt, mert azt tettem, azóta a frissítési felületen a következő történik: megjelenik a hiányzó frissítések listára, majd 2 másodperc múlva újratölt a frissítési felület és ez ismétlődik a végtelenségig. Lehet ezt alaphelyzetbe állítani, vagy marad a gyalu ?
-
King Unique
titán
válasz pube111 #103537 üzenetére
Egy erre alkalmas programmal, mint pl. az Acronis, Macrium Reflect stb. Sőt, ezek a Windows mellett Linux rendszerek mentését és klónozását is támogatják. Valamint esetedben a Windowsnál nyilván annak összes partícióját klónozni kell, vagyis a telepítésnél létrehozott kisebb partíciókat is, mint pl. az ESP, WinRE, ami látszik a másik hozzászólásodban mellékelt screenstotokon. Ezt helyesen tetted.
Nálad a gond egyértelműen az, hogy a HDD-n a Linux rendszerbetöltője (GRUB) az aktív, az indította a Windows is és mivel a Linux nem lett átklónozva, ezért most nem meglepő a hiba. Viszont ezt könnyen lehet korrigálni a Windowsnál a rendszerindítás javításával. Sőt, akkor is általában ez a teendő, akkor dual-boot telepítésnél a Linuxot utólag eltávolítod.
(#103546) Baggio04:
Az újratelepítést vsz nem megfelelően csináltad, a korábbi Windows-telepítés teljes törlése helyett csak a C-t törölted / formáztad és azért maradt meg a korábbi bejegyzés. De akár utólag is van lehetőség ennek törlésére. Vagy másik megoldás a vezérlőpultban a rendszer tulajdonságainál az indítás és helyreállítás ablakban fölül kivenni a pipát a több rendszer megjelenítése elől.[ Szerkesztve ]
-
Baggio04
aktív tag
válasz King Unique #103555 üzenetére
Igen, csak a C-t töröltem. Volt 4 kisebb partició, 100mb, 450mb, másik kettőre nem emlékszem. Illetve ugye a C és a D (adatok). Nem mertem a kis particiókat piszkálni, ezért töröltem csak a C-t. Most msconfig-ban töröltem a "másik kötetet", és nem vettem észre problémát. Maradhat így vagy újra kellene telepítenem az egészet?
Baggio
-
Döglött Róka
veterán
válasz pube111 #103545 üzenetére
Senki nem mondta hogy vegyél még egyet.
Az Os disk szintű klónozását technikailag nem támogatja és nem vállal
Os telepítés 30 perc, senki nem mondta hogy mindennel együttIkea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
Taci
addikt
válasz #73959936 #103554 üzenetére
A korábbi frissítéseket itt tudod megnézni és eltávolítani:
Gépház > Frissítés és biztonság > Windows Update > Frissítési előzmények megjelenítése > Frissítések eltávolítása
Itt rendezd dátum szerint, és ha ott a listában a tegnap telepített frissítés, esetleg távolítsd el, indítsd újra a gépet, hátha az rendbe rakja a dolgokat. -
_DiEGO_
őstag
Hibát követtek el néhány órája a Microsoft mérnökei, ugyanis tévedésből egy közelgő Windows-frissítés olyan verzióját tették elérhetővé, ami még nem kerülhetett volna a felhasználókhoz.
Egy idő előtt a felhasználókhoz került Windows-frissítésből derült ki, hogy a Microsoft ismét átvariálja a Start menüt. [Viszlát élő csempék!] Viszlát élő csempék!
https://www.youtube.com/watch?v=WIUK8cBLJ6M
-
parts
tag
Sziasztok!
Újra telepíteném tiszta telepítéssel a 1903 kiadást SSD-re, a HDD maradna az adatoknak és a mentésnek. Annyi lenne a kérdésem, hogy érdemes-e felrakni az alaplapi drivereket egy Gigabyte B85M-D3H lapra, vagy teljesen jók a Windows driverei? A gyári W10 driverek 2015-16-os kiadások. Emiatt a hozzászólás miatt kérdezném.
Köszönöm a választ.Xiaomi 13T Pro
-
Geth
veterán
válasz t72killer #103547 üzenetére
Még egy kicsit frissíthetnéd
Pl. integrálsz frissítéseket, de melyik imagebe? Hint: a nagyverzión belüli legelsőbe (általában .1-re végződik a build number) szokták, tehát a refresh image-k bukta, különben kicsit bloat lesz a végeredmény.
Nem látok sehol cleanup-image-t. A méreten ez se segít...Egyébként csoportházirend/registry regulázás(??) nyugodtan mehet SetupComplete-be és akkor kb. 0 perccel hosszabb a telepítés
[ Szerkesztve ]
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Üdv!
Van egy "gond"-om a Win10 ben. Lehet már volt róla szó, keresőbe nem hozott eredményt kulcsszavakra sem.
Szóval, a háttérkép váltás gyakoriságát szeretném változtatni, a legkisebb ugye 1 perc, a következő lépcső már 10 perc. E közé a két érték közé nem lehet valahogy belőni ezt?Örülnék ha meg lehetne oldani
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Taci
addikt
válasz Ł-IceRocK-Ł #103567 üzenetére
Futtatás:
shell:::{ED834ED6-4B5A-4bfe-8F11-A626DCB6A921} -Microsoft.Personalization\pageWallpaper
Ez behozza a régi Vezérlőpultos beállítást, ahol választhatsz ezek közül:
- 10 és 30 másodperc
- 1, 3, 5, 10, 15 stb. perc[ Szerkesztve ]
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok.
Szűz windows 10-nél milyen programot ajánlatátok a kémkedés (telemetry, stb) akadályozására?
Olvastam, hogy a Spy-bot anti-beacon már nem olyan jó/fizetős lett... Illetve egy helyen ajánlották az O&O ShutUp10 programot.
Érdekelnének személyes vélemények, tapasztalatok!"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
TRob1
veterán
válasz AssAssynn #103569 üzenetére
Hidd el, nagyon túl van tolva, misztifikálva ez a telemetria mizéria... és sztem többet ne is beszéljünk róla, mert rögtön megjelenik az alucsákós főparafórumtárs is, aki amúgy ki sem merészkedik az atombunkeréből.
Vedd le minimumra és tovább nem is érdemes foglalkozni vele. (win10-en kívül is van ám ezer más ami küldözget ezt azt, ami alól pl. a 2 fő vidkari gyártó sem kivétel )(#103573) AssAssynn:
Persze, adj, azzal meg ne is foglalkozz az esetleg miket küldözget a gépedről, vagy épp "miket hív meg", esetleg miket nyit meg a tudtod nélkül. Elég fura ha vki ilyen szedett-vedett appokban jobban bízik mint egy MS -ban.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
AssAssynn
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek a választ!
A beállításokban, amit tudtam megcsináltam én is, de lehet adok egy lehetőséget ennek az O&O szoftvernek.A telemetry meg tudtommal egy olyan Win10 újítás, amit erre is tudnak használni, ezért ezt írtam.
Szerk.: illetve mindhármatoknak!
[ Szerkesztve ]
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
t72killer
titán
válasz AssAssynn #103573 üzenetére
Az O&O is kémkedik . Nézd csak meg az apróbetűs részt.
SzVSz semmiféle zártkódú cuccal nem mennék neki a rendszernek, csakis kóser registrybejegyzéseket/csoportházirend, hosts fájl módosításokat ill. szolgáltatástiltásokat ejtenék meg, kóser M$ eszközökkel.
A telemetriát nem a win10 találta ki, a régi winekben is volt, a win8-ban pedig kb ugyanolyan részletes telemetria volt már, mint a 10esben.
[ Szerkesztve ]
-
pontyos
senior tag
Sziasztok szeretném kérdezni, hogy tud valaki ajánlani Windows 10 verziót jó áron? Új laptophoz vennék, nem tudom miért, de van ahol 44e Ft ua máshol 15e Ft. Mi a különbség? Köszönöm
-
t72killer
titán
válasz pontyos #103575 üzenetére
Az "egész olcsó" általában bontott volume licenszcsomagokból jön. Ha nagyonnagyon olcsó (mondjuk 10k alatt) akkor fennáll a veszélye, hogy jóval több vevőnek adták el uazt a kulcsot, mint amennyire a csomag szólt, azaz megszívhatod. Hosszabb ideje a piacon lévő eladótól, reálisabb áron véve teljesen jó lehet ez is.
-
AssAssynn
őstag
válasz t72killer #103574 üzenetére
Egyetértek, de most se tudásom, se időm, hogy ennyire beleássam magam a témába.
Különben O&O hogy kémkedik? Letöltöd a programot, telepíteni sem kell, indítod, beállítod, amit szeretnél és dobhatod is a kukába.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
t72killer
titán
válasz AssAssynn #103577 üzenetére
Nem tudom, az aktuális verzió mit gyűjt, de a telepítésével tudtommal elfogadod, hogy gyűjtsön. Nyilván csak azt, ami akkor elérhető, amikor épp fut a progi.
Én inkább hanyagolnám, nem is emiatt, hanem mert egy újabb zártkódú cucc, amiben ki tudja, hol hagytak bugot.
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
A "Retail CD Key" és a "Standard" edition között mi a különbség? Home és Pro esetében is látok ilyeneket.
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Olvastam, hogy megbonyolították a termék kód megtalálást/kinyerést. A slmgr -dli parancs még a valós termékkulcs 5 utsó karakterét írja ki? (Csak azt szeretném megtudni, hogy az-e a kulcs amire gondolok, azaz nem kell a teljes 25 karakter, csak be szeretném azonosítani).
Köszi, Pakmra
-
Cs1csó
félisten
válasz AssAssynn #103577 üzenetére
A fenét kémkedik. Nem kell kiengedni a netre, bár nálam nem is akar. Nem csinál mást mint amit a felületén látsz: KI-BE lehet kapcsolni dolgokat ezeket a változtatásokat mented és kész, ennyi. Ha bezártad a programot akkor vége nem fut, amúgy is ez egy PORTABLE program. Ezeket a beállításokat KI-BE kapcsolgatásokat te is meg tudnád csinálni csak jóval macerásbban mert a nagyja el van rejtve a rendszer mélyén, parancsor, powershell meg a fene tudja mi kellene.
Nálam instabilitást okozott a Gépház - Alkalmazások megnyitásában, így kukáztam.
-
Dragon3000
veterán
válasz Döglött Róka #103584 üzenetére
Mert ha ez miatt valami nem úgy megy a winnel, ahogy kell, akkor lehet szidni, hogy mekkora trágya az ms 😀
-
titán
Telóról másolnám át a dolgokat:
Milyen megadott adat? Képek és videók semmi több.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Volt olyan bug (feature? MS-nél ki tudja ) valamelyik builddel, hogy korlátozta a thumbnail cache méretét és nullázta karbantartás címén. Bosszantó volt. Egy kis regedit és újra normális lett mint régen.
Ha egy program uninstall nem 100% és bejegyzés marad a gépházban értesítéseknél, indulásnál, egy kis regedit és resetelni lehet.
Én most arra keresek megoldást a zavaróan nagy és lehető legrosszabb helyen felbukkanó hangerő bannert hogyan lehet eltüntetni, módosítani az idejét, igazítani a színét a rendszer témájához, ha már Redmondban nem gondolnak ezekre évek óta.
Tenforums tele van hasznos regedit trükkökkel, persze csak hozzáértőknek saját felelősségre. -
t72killer
titán
Én csoportházirendet szoktam, van pár alapdolog:
1. win update full manuálisra állítás (nem érdekel, hogy a M$ előre akarja velem eldöntetni, mikor van időm - akkor települjön, amikor ráklikkelek, pont.)
2. autorun full blokkolása
3. Edge prelauch blokkolása30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Cs1csó
félisten
válasz AssAssynn #103590 üzenetére
Igen a Gépházból nem lehetett elérni az Alkalmazások menüt mert egyből bezáródott a gépház de mint kiderült az ALKALMAZÁSOK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK az a rész ami nem nyílik meg tehát ha azt akartam közvetlenül elérni: startmenüben jobb egér klikk és felül alkalmazások és szolgáltatások úgy sem nyílt meg.
Nem nagy dolog de inkább nem foglalkoztam vele mi zavarhat be és hagytam.
-
Geth
veterán
válasz Cs1csó #103585 üzenetére
Csak annyi hozzáfűznivalóm van, hogy az hogy portable egy program az égegyadta semmi biztonságot nem ad, tehát ne hozd fel indokként
Könnyen belátható, hogy ha egy ügyes kis portable progi adminként azt csinál amit akar, akkor semmit nem számít hogy a bezárás után nem fut. Addigra már teleszórhatta akármivel a rendszert -
phoenix64
őstag
Sziasztok.
Adott egy Adata XPG SX8200 Pro SSD-m, amiről tegnap elszállt a windows boot. Konkrétan ennyit ír ha bootnál kiválasztom:
Viszont másik SSD-n lévő másik windows gond nélkül látja az adatat és tartalmát is a saját gépben. Bármi ötlet hogy tudnám visszaállítani a bootot rajta? Próbáltam telepítőről indítási javítást, arra azt írta nem lehet.
-
King Unique
titán
válasz phoenix64 #103594 üzenetére
Ez nem feltétlen Windows 10 specifikus probléma, pláne hogy a másik topikban azt írod akkor szállt el a bootolás, amikor a VGA-kat nekiálltad variálni, + az egyéb gondot is okozott. Szóval először inkább azt kellene rendbe tenni, megfelelően megoldani, + a BIOS boot beállításokat is, aztán ha utána sem bootol a Windows, akkor keresni itt a megoldást. Az utólag mellékelt lemezkezelős screenshoton pedig max. a lemez 0 néz ki rendszermeghajtónak, a lemez 1 inkább adattárnak összvissz 1 db partícióval, a lemez 3 pedig a telepítőt tartalmazó pendrive lehet. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
phoenix64
őstag
válasz King Unique #103597 üzenetére
A VGA-k már rendezve vannak. 1 van már csak benne, BIOS is vissza lett flashelve az R9-re, illetve alaplapi BIOSt is újra konfiguráltam. Kingston A400-ról gond nélkül megy a rendszer, már csak az adata rendszerével van probléma, de lemezkezelőben is fura hogy nincs rajta rendszerindítási partíció nem?
Igen a lemez 1 lenne pedig az adatas windows. Ezek szerint akkor elszállt róla a rendszer teljesen.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz phoenix64 #103598 üzenetére
Jó, állítólag, aztán hogy tényleg minden annyira oké-e, az már más dolog.
A lemezkezelőben a lemez 0-nál látszik, hogy rendszermeghajtó, mégpedig UEFI/GPT szerinti Windows-telepítés. Ellenben a lemez 1-nél már nem igazán, ott az 1 db partíció CSM módnál lehet reális, de akkor aktívnak kellene lennie, mint a pendrive-on. Meg alapesetben ott, BIOS/MBR telepítésnél is létrejön egy külön System Reserved partíció. Viszont az nem derült ki, hogy nálad az utóbbi milyen telepítés, meg korábban voltak-e a rajta egyéb partíciók is, vagy már esetleg a korábbi telepítés után is ilyen volt. De ha PCIe NVMe SSD és UEFI-s gép, akkor vsz inkább olyan telepítés lehet.
[ Szerkesztve ]
-
phoenix64
őstag
válasz King Unique #103599 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.