- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
válasz Dragon3000 #104500 üzenetére
Én nem tudom kiválasztani a beallitasoknál a Windows10 et, csak az előző Windows okat. És nem is csinálja meg jól, nem indul el az ssd ről.
2TB hdd - 200GB+1,8TB
500GB ssd
2 rendszer particiot + Win10 particiot teszek át, 1,8Tb nem
A Win10 particiot kiterjesztem hogy a teljes lemez ki legyen használva /ne maradjon ott 300GB a semminek/
Megcsinálja, ott van minden, elindul, de csak fekete képernyő. -
jackal79
aktív tag
Szia! A saját fiókomból csináltam. .exe-re jobb klikk, majd Tulajdonságok/Biztonság és ott szerkesztés, majd úgy emlékszem, hogy a felhasználóknál megtagadás.
Visszaállítottam már mindent az egedélyezésre és a többi fiókba belépve is megnéztem, ott is engedélyezve van minden.
Alapból van tiltva vmi?
Nem értem, hogy miért nem érhető így el.
Köszi! -
Taci
addikt
válasz jackal79 #104503 üzenetére
Most kipróbáltam egy random exe fájlra úgy, ahogy írtad: jobb egérgomb --> Tulajdonságok --> Biztonság --> Csoport vagy felhasználó neve: Users (magyarul nyilván Felhasználók) --> Szerkesztés --> Megtagadás oszlopból a felső, ami minden alatta lévőt kijelöl --> Ok.
Ez elvette tőlem is a jogot a futtatásra, ugyanaz a hibaüzenet jött, mint neked.
De visszamentem ugyanúgy a Szerkesztésig, rányomtam az Engedélyezés oszlop felső elemére, ez eltüntette a Megtagadás oszlopból a pipát, aztán kivettem azt az egyet még az Engedélyezés első eleméből (hisz' az alapból sem volt megadva), Ok, és máris működött újra. -
VGYke
addikt
Sziasztok! Mostanában (keddi frissítés után?) nem tapasztaltatok olyat, hogy a lemezkarbantartó elindul és csak egyhelyben áll?
Pedig SSD van....kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Taci
addikt
válasz jackal79 #104506 üzenetére
Az első kettő (Minden alkalmazáscsomag és Minden korlátozott alkalmazáscsomag) nekem nincs jelen.
A többinél így van:
Teljes hf., Mód., Olv. és v., Olv., Írás, Spec.
SYSTEM: Teljes hf., Mód., Olv. és v., Olv., Írás
Rendszergazdák: Teljes hf., Mód., Olv. és v., Olv., Írás
Felhasználók: Olv. és v., Olv
Hitelesített felhasználók: Mód., Olv. és v., Olv., Írás[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz lanszelot #104498 üzenetére
Van számos egyéb program ilyen célra, ha neked valamiért nem felel meg a Macrium Reflect. De egyébként az nem igaz, hogy az utóbbi nem jó W10-hez, inkább nálad lehet valami gond, vagy nem megfelelően használod, vagy az aktuális (7.2.4325) verzió helyett valami őskövületet és amiatt van a gond.
"Én nem tudom kiválasztani a beallitasoknál a Windows10 et, csak az előző Windows okat"
Ez sem teljesen világos, hogyan kell érteni. De tippre nem megfelelő helyen keresed, mert amúgy nyilván ki lehet választani a forrásmeghajtón (HDD), egyesével bejelölve a klónozni kívánt partíciókat.
"Megcsinálja, ott van minden, elindul, de csak fekete képernyő."
A megfelelő partíciók, illetve minden szükséges partíció (rendszer számára fenntartott kicsik is) át lett klónozva, a BIOS-ban a boot beállítások rendben vannak, az SSD megfelelően van csatlakoztatva (pl. SATA-n), szükség esetén a program pendive-ról bootolható WinPE és WinRE változatában elérhető javítást próbáltad? Ha ezek rendben vannak, akkor márpedig bootolnia kell az SSD-re klónozott Windows 10 rendszernek.
[ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
válasz uriember #104510 üzenetére
Ez eléggé warez-szerű. Van Standard verzió is belőle, ha meg már ilyen kulcsot "adnak" hozzá, az gyanús, hogy nem a fejlesztőtől származik. Hacsak a link nem pont az ő weblapjára mutat, egy "mai nap ezzel a kulccsal ingyenesen regisztrálható" oldalra.
Na megnéztem a linket, amit végül sikerült linkelned. Eléggé kétesélyes. Orosz oldal. Giveaway. Korábbi verzió. De persze mindenki döntse el saját maga.
[ Szerkesztve ]
-
uriember
aktív tag
Évek óta használom, lehet nem erről az oldalról töltöttem le, de a kulccsal örökre a tied, ingyen. Nagyon jó progi. Eredetileg orosz oldalról töltöttem le.
Ezt a kulcsot egy másik oldalról másoltam, nem a linken volt. Működik.[ Szerkesztve ]
Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?
-
VGYke
addikt
válasz VGYke #104508 üzenetére
Úgy néz ki, nekem a Win10 Lemezkarbantartó valamiért kiakadt, újraindítgatás után is órák óta ez van:
Segítsetek, mi lehet a megoldás?
(Kb. 3 év után kb. 2 hónapja volt újratelepítés, az sem azért mert baj volt, hanem hogy legyen tiszta a 1903)kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
lanszelot
addikt
válasz King Unique #104511 üzenetére
Hello,
Igen a legujabb van fent amit irtál.
Itt egy kép , nekem nincs win10bios beállítva , minden más lehuzva, azt a program fix -et nem probáltam, nem tudom az mi
-
King Unique
titán
válasz lanszelot #104519 üzenetére
Hát ott ne is keresd, mert az az alignálás (partíció kezdetének eltolása), ahol általában a Vista/ 7 óta alkalmazott 1 MB-os eltolás az alapértelmezett, ami nyilván Windows 8.1, 10 rendszerekre is vonatkozik, csak azokat nem írták oda külön, mert magától értetődő. Egyébként meg a forrásnál (source) kell kiválasztani, hogy mit akarsz klónozni, majd bejelőlés és copy, vagy drag & drop módszerrel átmozgatni a célhoz (destination).
Állítólag be van állítva, de ténylegesen ki tudja. Ha igen, meg ha minden szükséges partíció át lett klónozva és nem volt olyan, a rendszer számára fenntartott, ami másik fizikai lemezen volt és a "lehúzás" után már nem érhető el, akkor márpedig bootolnia kellene az SSD-re klónozott rendszernek is.
[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
válasz A.M.D. #104494 üzenetére
UEFI modban elkészitett telepitö a disked pedig MBR
diskpart-convert gpt-enter
Döntsd el ,hogy milyen modban akarod telepiteni,UEFI avagy BIOS és annak megfelelö telepitökészlet valamint disk type kell"mielőtt windows bejelentkezésig jutnék, fogja magát és újra indul... why??????"
Te ülsz a saját géped elött igy marad a telejosda felhivása avagy a fiatal szovjet mérnökök találmánya a "eventvwr.msc" megtekintése,utobbi olcsobb és hasznosabb(A kövi az lesz,hogy mivel nem tudsz bejelnetkezni igy nem tudod megnyitni,WinPE magyarul a telepitö elindit,válasszon nyelvet képrnyönél shift+F10 és ott a command prompt)
Utolag vettem észre,hogy ajánlották már az eseménynaplót[ Szerkesztve ]
-
Lipton
őstag
Sziasztok!
NASnak hasznalt PCt frissitenem win10re. Elegendo lehet a home vagy a pro szukseges ilyen eszkozre? Mi a valos hasznalati kulonbseg?
Amire hasznalom:
- dlna server (serviio)
- file server, hdd-k negosztasa belso halozaton
- kamera mentes
- torrent
- tavoli asztali eleressel szoktam hasznalni, monitor nincs a gepen
Koszi -
thotzoltan
tag
SZiasztok!
ASUS ROG G74 SX-re telepítettem SSD-re WIN10-et... a HDD a BIOS-ban látható,de az intézőben nyoma sincs... mit toltam el? -
Kékes525
félisten
válasz thotzoltan #104524 üzenetére
A lemezkezelésnél mit látsz?
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
MasTer
tag
Sziasztok! Pár hete vacakol a win 10 x64 hálózati elérése, tegnaptól meg már egyáltalán nincs. Hibaelhárításnál azt írja ki, hogy nincs csatlakoztatva a hálózati kábel. Természetesen csatlakoztatva van. Alaplapi vezérlő van, bios-ból nézve érzékeli a kábelt (kiírja, hogy 1GB hálózat, 10 méter kábel), egy laptophoz csatlakoztatva a kábelt, működik. Ha bedugom a kábelt a helyére, zölden világít. Mi lehet a probléma?
MasTer of puppets I'm pulling your strings...
-
-
nagyúr
válasz Armagedown #104533 üzenetére
"Erre a célra jobb volna valamilyen Linux"
Miért?
Érdekel a téma, mert az én PC-m is részben NAS-ként üzemel, és semmit nem tudok a linuxok képességeiről, mivel világ életemben wint használtam. Az biztos, a hálózati megosztás nem egyszerű ma már a win10-en, ezt sok hozzászólás alátámasztja. Bár öreg vagyok ahhoz, hogy új oprendszert tanuljak ki, de érdekelne, mennyiben egyszerűbb az élet linuxon. (Nem te vagy az egyetlen, akitől ezt olvasom. ) -
MasTer
tag
válasz mezis #104532 üzenetére
Nincsen semmilyen extra, sima T internet, és a desktop pc kábelen keresztül van csatlakoztatva. A kábel is működik, tesztelve. Valami elquródott a win beállításoknál. Nincs third party tűzfal, minden standard. Próbáltam a vissza alapbeállításokra gombot, semmi . Már a bejelentkezés előtt sincsen hálózat. A win saját diagnosztikája szerint csatlakoztassam a hálókábelt és itt megáll a tudomány. Nem szivesen húznám újra a rendszert, mert van pár dolog, ami nem biztos, hogy működne. Nincsenek virágbolti termékek egyébként, minden teljesen tiszta
MasTer of puppets I'm pulling your strings...
-
válasz liszi70 #104535 üzenetére
Ez jó kérdés mert ezeket a feladatokat mindkét rendszerrel megoldhatja, bár nem tudom mit jelent a "kamera mentes". Annyi előnye lehet a dolognak, hogy ha Linux-al oldaja meg, nem kell x ezer forintot kiadni a Windows licence-re.
Pl. vannak eleve NAS-nak szán disztribúciók, amik NAS-t varázsolnak a gépből, és a bolti eszközökhöz hasonlóan egy WEB-es felületről állítgathatók. pl. [link][ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
sir0cco
tag
Sziasztok.
Win10 bootolása után kb. 2 perc múlva elmegy a net, úgy 1 percig.
Azóta produkálja ezt mióta véletlenül a "a hardver bizt. eltávolítása"-ra kattintottam.
Minden bootolás után 3 perces kötelező várakozás, hogy beálljon a hálózat.
Mi okozhatja ezt?
Win10 újratelepítése segített viszont nemrégen lett újrarakva minden. -
Armagedown
őstag
válasz liszi70 #104535 üzenetére
Szerintem azért, mert a Linux azt csinálja, amit szeretnél, nem fog magától csinálni semmit, , így jobban ki tudod használni a géped erőforrásait, nem lesz tele bloatware programokkal.
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Kékes525
félisten
válasz Lauda #104545 üzenetére
Van elég hely a rendszerlemezen? Ezeket megpróbáltad? Fix Windows Update errors
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Politika
- Napelem
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest