-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Demo07
aktív tag
válasz hash99 #68539 üzenetére
Ugyan ez a házam van, szintén tele radival, kimaxolva.
Nekem csalódás a HW black ice nemesis gts! (480/30 GTS van nálam, Side)
Mellé egy Alphacool Nexxxos V2 480/30, ami után jön a HW black ice...
HW rosszabb, mind szellőztethetőség, mind pedig belső felépítést nézve mint az alphacool!Nehezebben áramlik benne a folyadék, szűkebbek a belső csatornák, és ugyan minimális az eltérés a lamellázottságban(FPI) de rosszabbul szellőzik mint a alpha.
Beépítés előtt lemértem külön a két radi áramlását, a HW black ice nemesis radi 25L/H-val kevesebbet tud áramoltatni mint az alphacool szintén 480/30-as radija!Ha tehetném lecserélném egy másik alpha radira, de nem volt kis meló hátra úgy beforgatni, hogy a házhoz ne kelljen nyúlni és moddolni, így biztosan marad, de nekem csalódás egyértelműen a hw ezen sorozata!
OFF: A vastagabb radijuk lehet már jobb...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Demo07 #68551 üzenetére
Tele raktad rendesen!
Nem volt türelmed hajtogatni a csöveket? Min.12db csatit megspórólhattál volna!
A kék led úgy megvilágítja a házat, hogy a piros folyadékot csak a tartályban lehet látni, de lehet a fotó csal.
Az alsó-felső-oldalsó radin kifelé, és előröl jön a levegő?
A hőfokok hogy alakulnak?
-
nagyúr
válasz Jocikablack #68552 üzenetére
Lehet, de jobban fog csobogni mindha alul menne vissza
-
törölt tag
válasz DroiDMester #68554 üzenetére
Talán erre való az internal tube?
-
Jocikablack
tag
Ha teletöltöltöm a tartályt, akkor úgysem hallatszik..
-
veterán
Ha van visszatérő cső ami lelóg a vizszint alá (tartályok többségében van ilyen cső) akkor nem tud csobogni.
-
nagyúr
-
törölt tag
válasz DroiDMester #68559 üzenetére
1e forintos tétel, betekered és kész.
-
nagyúr
válasz #15779328 #68560 üzenetére
vékony a fedél ha belül betekerem a csövet, felül már nem megy be a fitting. Van hozzá külön olyan fedél(20EUR) amiben van cső!
De lényegtelen, mivel én úgysem fogom felül használni, már érkezőben van egy 280x60.as radi amit előre beteszek a meglévő 280x45.ös mellé, ne kelljen 1000RPM en tekerni a radin a ventiknek, hogy elbírjon a 250-260W al amit a CPU megeszik. Tehát úgy is alul fog visszatérni a víz a pumpába.
amúgy mióta 1000.ft 6.90EUR ? az inkább 2600-2700.ft
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DroiDMester #68561 üzenetére
A 100ft-os boltban minden 100ft? Jézusom.
-
nagyúr
-
törölt tag
válasz DroiDMester #68564 üzenetére
Hány mm-es a tartály tetőd? Nekem 5mm, és elfért benne, van krómból is, én pl ezerötért raktam az apróra.
Nálam, amikor vízszintesen volt a tartályom és egymás mellett volt a be/ki behabozta a rendszert, azaz zavaros lett, ahogy átraktam a bemenetet a kupakra megszűnt, szóval nem csak a csobogás hangja miatt van, pl, ha egymás mellett van a be/ki és túl nagy az áramlás, akkor is behabozhat, és egy odaállított csővel orvosolható, mivel magasabbról szívja a vizet, azaz nem egymás mellett vannak. -
nagyúr
válasz #15779328 #68565 üzenetére
A fittingen 4,5mm a menet(Menet: G1 / 4 "BSP; 4,5 mm-es belső menethossz), akkor egy 5.mm tetőbe hogy tetted bele? marad fél mm belül, az nem fogja megtartani a csövet, egyébként nekem is 5.mm a tetőm, és állítva használom a tartályt, nem fektetve!
300L/óra sebességig nem habzik(sima átlátszó folyadék) e felett meg nincs is értelme járatni, leginkább alapon jár csak a D5 ott meg ~170L/órát tud
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
nagyúr
-
Jocikablack
tag
válasz DroiDMester #68559 üzenetére
Köszönöm. Ezek szerint fentre csak becsatlakoztatom egy fittinggel, és kész :) . A szivattyún lévő "in" aljzatba tehetek leeresztőcsapot? Működne?
-
törölt tag
válasz DroiDMester #68568 üzenetére
Te egy szőrszálhasogató vagy, nem irigyellek.
Nekem is úgy van bekötve, egy csővel meghosszabbítottam, és raktam rá egy kuplungos leeresztő csatit. -
nagyúr
válasz Jocikablack #68569 üzenetére
igen csak bekötöd fentre!
A leeresztő csappal én is gondba vagyok, nekem még nincs a rendszerbe, pedig jó lett volna, ~2.hete raktam össze a vizet, és már le is kellett eresztenem(meg szétszedni a CPU blokkot) tegnap előtt, mert a CPU blokk tele volt apró festék/réz darabokkal, pedig 4X mostam át(10.perces állást követően) ecetes deszt vízzel, majd megint 4X sima deszt vízzel a radiátort mielőtt beraktam a rendszerbe, mégis elkezdett jönni belőle a trutyi és az átlátszó hűtő folyadék is kicsit megsárgult.
De azt átszűrtem harisnyával és nem maradt benne törmelék így ment vissza a rendszerbe! Sajnos nem vettem szűrőt a rendszerbe, amit utólag rendeltem az meg nem érkezett még meg!Úgyis le kell eresztenem majd még 1X ha megjön, a szűrő és a csap, meg beteszek még egy 280x60.as radit előre, szóval jólenne tudni nekem is, hogy hová érdemes elhelyezni a leeresztő csapot!
#68570 Cshavez : de miért nincs igazam? a képeden nagyon jól látszik amit írtam! a fitting kb ~félig ér be a tetőbe!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DroiDMester #68571 üzenetére
-
Demo07
aktív tag
válasz #15779328 #68553 üzenetére
Türelem az volt rendesen, csak a végére már cső nem volt, meg erőm... hajnali 4re fejeztem be a csövezést, töltést amikor elkészült... Azért olyan "szép" a cpu loop felső szekciója... nekem is szúrja a szemem... hamarosan cserélve lesz ott a csövezés, illetve a blokkon is fordítok még, mert ott még szerintem hagytam benne pár tized fokot is plusz esztétika.
A fények csalókák nagyon, mivel mindkét tartályban van led szalag ami fehéren világít, plusz a kék(cpu loop) mögött sokat világosít a mögötte lévő noiseblockerek fehér lapátja.
GPU loop(lila) mögött a karbon lap miatt tűnhet túl sötétnek
Igen, minden venti push üzemben dolgozik, amikor dolgozik. Front 3 be, a többi sok ki
Netezés és általános használat mellett, csak a front radin megy 3 venti 400 rpm-em, és a többi áll! Ezt az állapotot kb 10-12 órán keresztül képes megtartani passzívan a rendszer, addigra melegedik be annyira a víz a gpu körbe, hogy a 32,4°C-ra állított szabályzás miatt ott a ventik elindulnak kb 5 percre, majd utána kb. 1.5-2 óra múlva mint 5p-et mennek a gpu körön a ventik.
Terhelve már más a helyzet... CPU körben a víz terhelve is max 32°C-ig megy el, akkor a ventik 400 rpm-en mennek, és a 8700K-m deliden(5GHz/1,28V) 58 fok volt prime95 alatt
A GPU kör kb 6-8 óra játék után, fix 1000 rpm-re szabályozott ventikkel 34,6 fokos vizet tud, és a 1080ti 2050Mhz-n 38 fokos maximum. DE ezek az adatok bezárt állapotban, üveggel!!
Ha lekerül az oldal üveg, akkor egész nap általános használat mellett is passzív mindkét loop!
Játéknál sincs panasz csak a kihülés kerülgeti a gpu loopban a folyadékot, mivel úgy sok esetben 22 fokos szobában, sem éri el passzívan a 32,4 fokos határ ahol a ventik kapcsoljanak, ha ne adj isten mégis elindulnak akkor kb 1 perc után már állanak, mert a folyadék vissza ment 32.4 fok alá... cpu kör meg passzív teljesen ha lent van a gép oldala, még játék alatt is.
De hamarosan alaplap csere, úgyhogy akkor megint 1 hétvége rámegy, és ami olyan és bántja a szemem az is meg lesz csinálva. Mostanra megjöttek a 2/3way 4pin splitterek szerencsére, így minimálisan de majd venti vezérléssel is nyerek értékes fokokat, és decibelt.
hash99:
Nincs mit! Side radinak berakni a 480/30-at nem lesz könnyű mutatvány de megoldható, csak minden kábelt el kell majd onnét fűzni, de tényleg mindent!
Ha bent a radi akkor párat vissza lehet forgatni. -
nana95
tag
Sziasztok.
Van egy olyan problémám, hogy tönkrement az Alphacool Laing DDC310-es szivattyúm,
és a véleményetekre lennék kíváncsi.
Érdemes vennem 20 körül egy másik ugyan ilyet, vagy inkább érdemesebb lenne kicsit hozzá tennem és ezzel folytatni?
Valakinek van esetleg ilyen szivattyúja? mi a vélemény róla?
Ha ajánlottabb a D5, a DDC-ről a plexi top kis szögletes tartályom át tudom menteni ahogy nézem.Köszi előre is a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Demo07
aktív tag
válasz nana95 #68575 üzenetére
Előbb utóbb mindenki D5-re szokott váltani, ha nem azzal kezdett bele.
Egyéni döntés, hogy maradsz e a jelenlegi setupnál vagy egy kicsit fejlesztve sok-sok évre bebiztosítod magad egy rendes D5 pumpával.
A második linkednél, sajnos az a kombó nem sokkal lenne jobb, mivel kb minimális előre lépes, pontosan azért mert a VPP755 mint pumpa sosem volt D5, csak D5 kompatibilis a méretei és a kialakítása miatt!
Kezdetben a VP755 egy zsákbamacska volt, mert nem lehetett tudni, hogy 2 nap vagy 2 hét után megy tönkre... mostanra már a V3 revízió van a piacon, sokat javult, de én személy szerint ettől függetlenül elkerülném! (Személyes vélemény)
Keress egy rendes D5 pumpát és akkor azzal sokáig semmi gondod nem lesz!
#68574 Cshavez
Köszönöm! Az eredeti terv is az volt, hogy amikor lehet akkor működhessen a rendszer passzívan, akkor azt a lehető legnagyobb csendben tegye.
Hát az Danger Den, ahogy látom sem volt alul méretezve hűtés tekintetében, meg eleve a ház akkora mint egy kutyaól, szép dolog lehetett azt is mozgatni!
A hűtést sosem lehet elég csendesre csinálni mindig van több radi...
Ahogy látom te is a passzív működésre gyúrtál nagyrészt, még SLI mellett is!
Grat a szörnyeteghez! -
nana95
tag
válasz Demo07 #68576 üzenetére
Köszi!
Mivel még elég kezdő vagyok a dologban(most raktam össze az első vizemet)
valószínű még nem vennék D5-öt, akkor szerintem bepróbálom a VPP755-öt,
mert ott már tudok upgradelni d5 és csőtartály felé ha esetleg kellene és van
pwm-em, amivel kicsit előrébb is leszek mint a DDC-vel.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz nana95 #68577 üzenetére
Nem kell félni a VPP755 v3.tól nekem is ez van, nincs vele különösebb probléma! Ha kicsit visszaolvasol linkeltem be képeket is, mit tud.
MAX-on megvan a 400L/óra
De alapjáraton is a 170L/óra
És ami még fontos ~2500RPM ig szinte semmi hangja nincs!
Egy problémám van csak vele, de ez annyira nem is probléma, csak szúrja az oldalam néha ingadozik a fordulat száma pl 100% CPU használatnál nálam olyan 2600-2800RPM körüli értékre van állítva, és van hogy gondol 1et és vissza esik 2300-2400.ra néhány másodpercre, de ezt csak úgy veszed észre ha folyamatosan figyeled hogy mennyin jár!
Nem tudom hogy másnál is csinál e hasonlót, de engem kicsit idegesít!
[ Szerkesztve ]
-
Jocikablack
tag
válasz DroiDMester #68578 üzenetére
Nálam maxon csak 200L/H.
Ez az áramlásérzékelőm: https://merlinhardver.hu/termek-reszletek/alphacool-eisfluegel-aurora-aramlasjelzo-highflow-sebessegjelzessel-17464-93175
Ez pedig a pumpa: https://merlinhardver.hu/termek-reszletek/alphacool-eispumpe-vpp755-v3-single-edition-13294-15340A tachosignal az mit takar (3pin tachosignal)
-
nagyúr
válasz Jocikablack #68579 üzenetére
A pumpát én is merlinnél vettem, már mondtam ugyan ez van nekem is a vpp755 V3.
az áramlásmérő pedig EK-Loop Connect - Flow Meter
és a vezérlő pedig EK-Loop Connect
"A tachosignal az mit takar (3pin tachosignal)" merlin oldalán a leírás és a képek is a vpp755 V2 re vonatkoznak!
a V2 nél még volt külön egy 3pines csati is amin csak a pumpa fordulatszáma volt monitorozható
a V3.nál már nincs 3pin, csak a 4pines PWM+fordulat visszajelzés
és a gyári adatok szerint a fordulatszámok is mások a V3.nál mint a V1-2.nél
a V3nál ezek a gyári értékek
1. 2100 rpm 120l/h
2. 2700 rpm 140l/h
3. 3330 rpm 280l/h
4. 3950 rpm 320l/h
5. 4350 rpm 340l/hAz meg a rendszered kiépítésétől függ, milyen-mennyi radi/blokk/csövek vannak a rendszerben, amik lassítják az áramlási sebességet!
Nálam nincs sok cucc a körben
1, Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 280mm Radiator V.2
2, EKWB EK-Classic CPU Water Block 115x/20xx D-RGB
3, és a már említett Aquacomputer Aqualis D5 150ml benne a VPP755-V3.al
4, a fennt említett EK-Loop Connect - Flow Meter
és 10/13.as lágy csövek,
és ha az számít még valamit a radiba hátul megy be a víz
elől pedig átlós oldalon ki, így talán könnyebb a víz útja mint körbe keringetni!
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz DroiDMester #68580 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy ez a port nem XFlow miatt van, hanem légtelenítésre / leeresztésre?
üdv.: Boldog Ferenc
-
nagyúr
válasz fboldog #68581 üzenetére
Nem tudtam(korábban írtam hogy nekem is az első épített vizes rendszerem, eddig csak kompakt vízeim voltak de 5.év alatt 3.döglött meg és meguntam, ezért váltottam épített vízre), de jól működik így a rendszer!
Mi baj lehet ha így használom?
u.i. : megnéztem a gyártó oldalán és tényleg írják hogy légtelenítő/leeresztő csatlakozás a hátsó!
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz DroiDMester #68582 üzenetére
Az hogy a radiátor nem adja le azt a hűtési teljesítményt mint amit tudna.
Ez a radiátor nem arra való ahogy most használod.
Vagy kösd be úgy ahogy kell vagy cseréld egy X-FLOW verzióra.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
nagyúr
-
varmi2
nagyúr
válasz DroiDMester #68584 üzenetére
Abba a radiba így csak a fele utat járja be a víz, mint ahogy tervezve van. Így a radi felében áll a víz, és nem mozog. Ez így hibás összeépítés.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
ericdrawen74
senior tag
Üdv!
Van egy alphacool vpp755 v3 pumpàm.
1. Van értelme d5-re cserélni?
2. alphacool eisbecher d5 150mm tartàllyal kompatibilis?Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
senior tag
-
senior tag
válasz ericdrawen74 #68586 üzenetére
Ha stabilan működik és még garanciális is, szerintem nincs. Hacsak nincs kényszered elkölteni 30-40e forintot.
üdv.: Boldog Ferenc
-
törölt tag
Beraktam az Aqua computer flow400-at ha már itt van, de nem vagyok képben, ugye ebben nincs forgó alkatrész nyomásra jelez vissza, de nem tudom minek van a caliration curve
A gép egyből felismerte, a suiteban beállítottam device: mps flow 400, és ennyi.
Működik, mert 100% terhelésnél felmegy a raw pressure 343-ra, itt nyomást jelez vissza, de ez megegyezik a 343 l/h -val, Arra még nem jöttem rá, hol lehet átállítani perc/literről.
Megjött a teszter is, finom kis cucc.
-
törölt tag
-
RockHaRD
addikt
válasz #15779328 #68592 üzenetére
Szerencsére a FTW3-hoz még nincs. Remélem nem is lesz, mert csak idegesítene
Btw, beszereltem a DDC3.2-t. A bios kicsit érdekesen veszi a pwm jelet, de 3800 rpm körül szépen tol 2.2Liter/percet, a hőfokok is jobbak. A blokk is megjött, de most már nem rakom fel jövőhétig, akkor érkezik hozzá a jó hátlap, meg a ventik. Sajnos felül nem fog elférni a dupla venti, úgyhogy csak 3 eloop fogja kifelé tolni a hőt, meg egy hátul, alul viszont dupla sor ventilátor lesz a 360-as radiátoron. Alá megy fehér P12 pushba, fölé pedig a wing boostok pullba. -
flashpointer
őstag
ilyen nova 1080 es hasonlo meretu radiatorokhoz buildet vagy valami diy case-t (nem csak allokent a haz melle/oldalara csapva) ami a radi kore epul hol lehet talalni/latott mar valaki? nem talalok semmi hasonlot de ketlem hogy en lennek az elso akinek az eszebe jutott a gondolat.
-
nagyúr
Aquacomputer D5 PWM van itt valakinek esetleg tapasztalat vele!?
Mennyire hangos? (2500-3000RPM környékén)
Vagy mit érdemes venni 30.környékén!....
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Osszedobtam a kartyat az EK blokkal. Adja.
Ma mar nem toltom fel a rendszert, ahogy nezem, igy az ures blokkal is hasznalhato a gep. GPU megall 56 fokon Winben, bongeszes kozben.
Holnap meg jon az a H-2 -es paszta, es a borda is rakerul a backplate -re.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
hash99
senior tag
válasz flashpointer #68595 üzenetére
Phobyanak van olyan háza ami fogad 2db novat de batár nagy... Meg még régebben volt egy két hasonló de azok a márkák már kihaltak.
Parancsolj. Igaz csak 1 nova fér bele de le van árazva
https://www.aquatuning.de/cases-hardware/cases/15259/phobya-wacoolt-cube-1-medium-watercase-black-alu-edition?c=671
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs