- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Mini-ITX
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz KAMELOT #69900 üzenetére
Több megjelenítő? Jah tudom elég evidens, de én szoptam vele.
Ment minden a monitoron meg nem volt kép... nem hát, mert a TV-n adta ki az elsődlegest.
Esetleg biosban beállítani, hogy melyik slot adja a képet. Mást nem tudok, rúgjál bele, orosz módszer"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Dreamie
őstag
Két napba tellett, de megvan! Óriási élmény volt összerakni! Megy minden, még az aquasuitet tanulmanyozom, bánya alatt 68 fok fölé nem megy a memória. Néztem benchmarkot ott a gpu 39-40 fok, proci terhelve max 72 fok.
Nem tudom ez mekkora probléma... Amikor feltoltottem és jarattam, levegotlenitettem, akkor vettem észre.
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
-
KAMELOT
titán
Bexarok ilyen flashtől. Kiszedem a vgat. Blokk le. Akkor látom kevés pasztát tettem. Most vga vissza csak úgy magában, hogy megnézzem ad e képet. Van kép!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
törölt tag
válasz Dreamie #69903 üzenetére
Alakul, a csavarokat nem elfelejteni átnézni pár hét után, mert hajlamos lazulni!
Uhh, hálózati vizzel tesztelted, azért ugrott le a jetplatte?
A lapot hogyhogy nem kötötted rá?
A bal oldali gpu csövet, ami a cpu-hoz megy nem lehetett bekötni hátulról?#69910 KAMELOT
Pont erről irtam egy észosztónak a másik topikban, hogy hamar el lehet tekerni a nyákot.[ Szerkesztve ]
-
Dreamie
őstag
válasz #15779328 #69912 üzenetére
Köszi, első épités. El vagyok kenődve emiatt a jetplate elcsúszás miatt... Áthúzgálom, okés. Valószinüleg ugyis szét kell szedni a vga blokk miatt... Azért nem kötöttem rá a lapot, mert kevés lett a 90 fokos fitting, majd még rendelni kell. Dehogy mostam át csapvizzel, lol . Feltöltöttem, úgy, hogy csak a pumpa ment, szépen. Forgattam a házat jobbra, balra, vizszintesen, függölegesen, hogy kimenjen a levegő. Nem tudom hogy a viharba mozdult el a jetplate... flow meterrel is van valami, mert 11liter/órát ir... mps400-as. Kering a viz rendesen, mert jók a hőfokok... a HWinfo 11000l/órát ir...
[ Szerkesztve ]
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
-
törölt tag
válasz Dreamie #69913 üzenetére
Nem kell rendelni, szinte a fele 90°-ot kilehetne rakni. A flow400-at neked kell először beállítani, utána fog helyesen mérni.
Mps flow400 : "Megjegyzés a hűtőkörbe történő beépítéshez:
A helyes méréshez javasoljuk, hogy az érzékelő előtt és mögött egy legalább 5 cm hosszú egyenes tömlődarabot használjon. Ezenkívül nem szabad magának az érzékelőnek ferde csatlakozásokat használni."[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz hash99 #69911 üzenetére
Van egy olyan érdekesség, hogy WIN-ben ok minden, amint bekapcsoltam a gamet egyből NO SIGNAL. Előtte még nyomtam egy GPU LOG FILE-t ha esetleg történik valami lássam.
Ott a hiba....nem fekszik jól rá. GPU 86C, HOT SPOT 110C, MEMORY 110C.....aztán ki is kapcsoltam!
Memory IC....0,5mm....többire 1mm TP tettem!
Mit rontottam akkor el???Cshavez: Ezt a nyák tekerést nem értem?
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
MPowerPH
félisten
válasz #15779328 #69912 üzenetére
Ezt en sem ertem. A backplate pont ezert is felel. Mereven tartja a nyakot.
En is koppig huztam(es szoktam) az osszes csavart, bar a szabalyokat betartva, szimetrikusan, es egyenletesen.KAMELOT: Pedig valami eltartja a blokkot a GPU -tol es legalabb az egyik sor mem ic -tol is. Konkretan nincs kontakt nalad.
Azert kemeny, kapasbol 2db EK blokkal merult most fel problema. Az egyik sulyos, mert a jet plate nem csuszhatna ugy ki. A masiknal pedig elkepzelheto, hogy a blokk homoru vagy eppen domboru.
Pazar.
Cshavez, velemeny?[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
törölt tag
válasz KAMELOT #69916 üzenetére
Nagyon sok 3080 ftw3 meghalt a nyák feszülettől, ugye ez a blokk való a 3090-re is és ott több memória van vékonyabb pad is kell rá pár helyen, és ahogy már előttem írták meghúzzák a csavart és ha van egy kis deformáció a blokkon, már feszül is.
A 2080ti nem mai kártya, ki tudja hány bányában járt már, szó szerint rá hajlott a léghűtőre, és ahhoz ált be (80-100 °C-ot kapta évekig), most ráraktad a merev "fém"-et és ha egy kicsit másképp áll, már nem érintkezik valami, én anno egy rampage IV extrem-el jártam így a vizezés során, egy-vagy két ramslot nem működött, de amikor kivettem minden rendben volt.
Garanciás még nem? Le kell gariztatni.
Próba nyomást csináltál összeillesztéskor, hogy lásd minden-mindennel érintkezik rendesen?
Ilyesmit kéne látnod: [link].MPowerPH:
Egyre silányabb lesz az ek, ahogy nőnek úgy csökken arányosan a minőségük, nálam is ott volt az átszivárgás, Rocknál a törés, szinte mindenhol vannak gondok.
Bitspower-nél nem volt ilyen gondom, nem is olvastam ilyeneket.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz #15779328 #69919 üzenetére
Ilyet csináltam, de valahol csak sima volt, én is mindjárt erre gonoltam valahol nem érintekzik. Pedig érdekes, hogy megnéztem lámpával és feksik rajta rendesen, de akkor ezek szerint nem , ha ilyenek a hőfokok. Holnap szétszedem, aztán belérúgok még egyet.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Dreamie
őstag
válasz Dreamie #69918 üzenetére
Jött válasz...
"Hey there!
Thank you for contacting EKWB.
So sorry for the trouble. Please take the block apart and bend the jet plate vertically (down its length in the middle) slightly so it puts some pressure on the plexi top when you fasten it down, so it will stay in the groves.
Please feel free to contact us anytime, your questions and concerns are very important to us here at EKWB.
- Cody "
ha jól gondolom akkor én fogom megcsinálni.
Nem baj, remélem össze tudom rakni, hogy ne eresszen[ Szerkesztve ]
-
RockHaRD
addikt
válasz Dreamie #69924 üzenetére
A tököm kezdené el hajlítgatni. Szerintem RMA-zd le, és kapsz egy bontatlant. Én plexi cserére küldtem vissza ugyebár, de azt is cserélték telibe egy bontatlanra. Előbb utóbb persze úgyis szét kell szedni, de hogy én hajlítgassak otthon jet platet, azt már nem vállalnám.
-
Dreamie
őstag
válasz RockHaRD #69925 üzenetére
Holnap van egy lyukas napom. Neki állok megcsinálom, ahogy mondtad, takarítás miatt úgyis szét kell kapni majd. Legalább látok ilyet is. Matrica ami rajta van akkor az nem gond, ha sérül. Valaki itt írta is már, hogy szetszedheto.
#69927RockHaRD
Tényleg! Tesztelték, most már emlékszem.
Merlintől várok még egy alphacool szűrőt, de nem akar megjönni...
Folyadékot leengedem, az mehet vissza nem?[ Szerkesztve ]
-
RockHaRD
addikt
válasz Dreamie #69926 üzenetére
Én írtam
Az csak annyit tesz, hogy ők leak tesztelték kiküldés előtt. Te meg tudod simán tesztelni miután megcsináltad ugyanúgy a tesztelővel, csak kb 1-et kell pumpálni rajta, és máris 0,3-on van, de a process az ugyanaz. Nekem a Velocity blokk eresztett múltkor, és rohadtul meg kellett húzni, hogy ne eresszen Majd ha én is alakítom újra a rendszert, akkor kap egy új ARGB-s aljzatot, és amúgyis 90 fokkal el kell forgatni, szóval megint szét lesz kapva. -
perecKING
senior tag
Most tegye fel a kezet akinek nem volt gond mostansag az EK-val.... nekem lent van
-
Laraxior
titán
válasz perecKING #69928 üzenetére
Nekem csak simán megjött a blokk, meg a hátlap, összeraktam, megy.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
MPowerPH
félisten
-
Dreamie
őstag
Na megcsinaltam a vga blokkot.Bekotottem az alaplapot is a körbe. Code 4D hibát ír "check cpu"...googleban nem találtam megoldást... Valakinek ötlet?
-
Dreamie
őstag
Hallgattam Cshavezra és bekotottem az alaplapot is. A kártya mögött van az mps 400 előtte, mögötte legalább 6-8 cm cső ahogy kell. Sajnos a vga -cpu kötést csak így tudtam megcsinálni a kártya első csatlakozásáról, mert hátul már rögtön a proci és nem lehet csak így csatlakoztatni. A jetplate a helyén, nem volt vele sok szopás, de legalább most már ilyet is láttam. Bekerült még egy belső hőmérő a vga, cpu után, habár nem hinném, hogy nagy különbség lesz a radiátor utáni hőfoktól...Egy darabig most inkább élvezném a rendszert, a szerelésből elég volt...mindenesetre jó móka volt. Viszont van egy problémám, a pumpa az octora van dugva, és nem tudom állítani a sebességét...
[ Szerkesztve ]
-
Dreamie
őstag
válasz fboldog #69935 üzenetére
[link] ez a pumpa,
van rajta egy 3 pines rgb csati, egy 4 pines molex és egy 4 pines pwm fan connector, az utolsó van a ventilátor controller részébe dugva az octonak.
[link] 10 ventilátort szabályoz, azokat szépen be is állitottam a viz hőmérséklethez. Ezek vannak az első negybe dugva. 3+3+3+1, 8-asba dugtam a pumpát.
A flow ratem az 280-290 liter/ óra
A pumpa elvileg 1500l/h- tud, de gondolom a rendszer azért sokat fog rajta. A pumpanak semmi hangja sincsen, de azért jó lenne, ha tudnám szabályozni...[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Dreamie #69936 üzenetére
Biztos jól van az a kábel csatlakoztatva?
Mert jelenleg még a tach (az aktuális fordulat) sem látszik.Ugye csak a pumpa 4pines fan headerje van rákötve?
Nézted a 6. 7. csatlakozóban is?A doksi szerint, 100% akkor megy a pumpa, ha úgy érzékeli nincs rákotve semmire.
Az 1500 LPH-t el kell felejteni.
Az a névleges teljesítmény. 0 szűkítéssel, 0 ellenállással, tökeletes pozícióban.[ Szerkesztve ]
üdv.: Boldog Ferenc
-
nagyúr
válasz Dreamie #69939 üzenetére
Hát ez meg hogy?? ez NEM PWM-es pumpa, annak 4.pines venti csatlakozója van és csak 2 vezeték megy bele, a PWM jel és a fordulatszám vissza jelzése!
az OCTO csak PWM-es cuccokat tud vezérelni!
Most akkor az OCTO-n melyik csatlakozójára van kötve a pumpa? 6os vagy 7es?
[ Szerkesztve ]
-
Dreamie
őstag
válasz DroiDMester #69940 üzenetére
nem vágom, a molex kábel mintha be sem lenne dugva... próbáltam kihózva, akkor is ugyanez volt... Feltöltéskor használtam a 3 pinest [link] ezzel, tekert is gyönyörüen... Most meg semmi...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Dreamie #69941 üzenetére
Ez így sehogy nem stimmel.
Tuti az a kábel jön a pumpától és nem valami hosszabbító, amiből egy 3pineset raktál fel véletlenül?
Ezen a képen 4 pin van és helyesen csak a tach és a pwm jel van bekötve:
https://www.techpowerup.com/forums/attachments/ek-1-jpg.143753/üdv.: Boldog Ferenc
-
nagyúr
-
senior tag
válasz DroiDMester #69943 üzenetére
Hahahaha, megvaaaan!
Az Aquasuit képen Alarm néven fut a pumpa, ami tényleg a 7es csatalkozóra van dugva.
A 6-os csatalkozón az MPS400 Flow meter ALARM kábele van bekötve, aminek a helye amúgy az alaplap CPU fan headerjén lenne.
Illetve ha az OCTO alarm csatlakozóját szeretné használni, akkor azt kell az alaplap CPU fan headerjére kötni.[ Szerkesztve ]
-
Dreamie
őstag
válasz DroiDMester #69943 üzenetére
Igazatok van! Én néztem be a kabelrengetegben...Bocsesz a kavarasert!
Most már kezelem, szépen.#69944fboldog: Igen, összekevertem a kettőt... Néztem, de nem láttam..
Köszi srácok! Kezdő vagyok...
[ Szerkesztve ]
-
Makkos86
csendes tag
Sziasztok! Nem tudjátok véletlenül, Budapesten nincs lehetőség valahonnan eszközöket bérelni folyadék hűtés szereléshez? (Petg cső vágasa, hajlítása, sorjázása, leak teszter) Mint a Merlinnél pl.
-
senior tag
válasz Makkos86 #69947 üzenetére
Pár napra tudok kölcsön adni:
- hőlégfúvót (látszólag folyamatosan állítható, de csak lépésekben ugrik, viszont kisebb lépésekben, mint a bosch cuccom. )
- csővágót (PETG-t is elvág, de én csak lágyhoz használtam)
- leak tesztert (és pumpát, ha az sincs otthon)
- sorjázót (szerintem neked a kúpos verzió kellene inkább)Ingyen.
Kell még neked 12-es szilikon cső is a hajlításhoz. (Ez nincs itthon.)
Esetleg hajlító formák is, bár ez áthidalható.[ Szerkesztve ]
-
Dreamie
őstag
válasz Makkos86 #69949 üzenetére
Toltam egy kis jatekot tegnap(2 óra)A keringő víz hofoka kb. 37.5 fokon tetőzött, annál feljebb nem ment. A vga(45-50 fok) és cpu (60 fok körül)hőfokok nem voltak magasak, legközelebb lövök róla képet. Bánya alatt eddig a hőfokok 98-100 fok körül mozogtak, most adtam még a memóriáknak és most 1300 mhzen pörögnek, a hőfokok pedig 70-74 fokosak. Víz max 34-35 fok. Ezek mennyire jó értékek?
Nem válasz akart lenni! Bocs uram!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Ingatlanos topic!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- LEGO klub
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest