- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Devid_81
félisten
válasz Laraxior #63398 üzenetére
Nalam a 9900K rez kupak alatt liquid metal van, azt tudom, hogy valamelyest belemaszik a rez eletebe a cucc, de pl nem tudom mennyire, illetve elofordulhat-e a jovoben, hogy pl egyre rosszabb lesz majd a hofok es pont emiatt?
Mert akkor hiaba a viz a procin ha a hoaatadas megint problema lesz....
-
Laraxior
titán
válasz Devid_81 #63402 üzenetére
A gyári kupak is rézből van én úgy tudom, csak van rajta valami bevonat.
Szerintem használható olyan helyen ahol nem okoz olyan látható kárt.(#63401) Aljasvip: Nagyon oda kell figyelni a folyékony fémnél, főleg a GPUnál, ott azért könnyen bemászik oda is a fém ahova nem kellene, és elég hamar rövidre zárja a dolgokat. Nekem jó tanulópénz volt a 980Ti HOF VGAm
Akkoriban vettem két tubus CLU-t is, azóta is megvannak valahol a fiók mélyén.... mert bár CPUnál kipróbáltam, és elég szép hőmérséklet-csökkenést produkált a CPUm, de, mint írtam leette a kupakról az írást. Úgyhogy inkább mellőztem a használatát.
...és nem csak a felkenésnél, hanem majd amikor szeded le, olyan mint a higany, mászik mindenhova, aztán ha éppen jutott oda is ahova nem kell, de szemmel nem látható, akkor....[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
őstag
Hali, vízhűtésben gondolkodom. Ryzen 3800x vagy i7 9700k. VGA még kérdéses, vagy 2080S gyári blokkal vagy Strix esetleg Aorus 5700XT. Strix van itthon, de a gari veszik, Aorust venni kellene, ott talán nem veszik el.
CPU: Thermaltake 1, Phoyoba, Alphacool, XSPC
pumpa: Alphacool vpp755
radiátor: EKWB PE360
GPU: Alphacool Aurora Plexi Strix
Ház: Fractal Desing, InWin 303Csövek azt még nem tudom, hogy lágy vagy merev, merv persze jobb lenne valszeg az lesz. A cuccokat Merlinnél néztem, Coolstream és Aquatuningnál nem találtam lényegesen olcsóbbat szálítással. Esetleg vélemény alternatívákra, esetleg más beszerzési formákra.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Ezt így nem teljesen értem. Ha szerinted nem jó válaszás, írj kérlek konkrét terméket!
Az Alphacool ilyen rossz lenne? Nem szeretném ha drágább lenne a lé mint a hús.Devid_81: a Giga most sem matricázza, azért is írtam. A talán meg azért, mert bár nem matricáz, de a gari elveszik ha megbontod a hűtőt. Amire azért van esély a felhasznált anyagoktól és ügyeséggedtől függően, hogy észreveszik.
VPP pumpával mi a gond?[ Szerkesztve ]
-
Zsohi
őstag
válasz Kaci84 #63413 üzenetére
Az Alphacool-lal nincsen nekem semmi gondom. A plexit nem szeretem én, mattul, karcolódik, reped és az ahogyan kinéz. Az acetál viszonylag problémamentes és számomra sokkal tetszetősebb, ahogy a csupasz réz is, na és nincsen semmi ami lepattogzana róla. Az üveggel is könnyebb együtt élni, 2 másodperc alatt kitörlöd, nem karcolódik és ez megint csak szubjektív, de halkabb is a pumpa/tartály kombó, mint hasonszörű plexi társa. Az Ek Zmt tömlője, pedig aztán tényleg problémamentes, nincsen semmi ami kioldódna belőle és dugulást okozna, mint a PVC tömlőknél előfordulhat. Végezetül én ezeket választanám:
Watercool HEATKILLER® IV BASIC (INTEL processor) ACETAL [link]
Phobya CPU-Cooler UC-2 LT Intel 775,1155,1156,1366,2011 - Black Edition [link] -mivel jelentősen olcsóbb, így tennék vele egy kört.
EKWB EK-Quantum Vector Radeon RX 5700 +XT D-RGB - Nickel + Ace. (3831109819401) - B kategória [link] -visszaküldött, elvileg hibátlan tudom nikkelezett, de ma már látszólag az összes az.
EK Water Blocks EK-XRES 100 Revo D5 PWM (+ pumpa) [link]
A radiátorból az áránál fogva maradnák én is az általad kiszemelt példánynál.https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
carr
őstag
Tudom ez kompakt cucc, viszont a kérdés inkább építettbe tartozik mivel 7 év pihenő után most került hozzám és felújítva azon gondolkodom hogy feltölteni deszt víz és alkohol páros mellé mivel szinezzem? Étel festék nem hiszem h opció.
Pirosra gondoltam de van spéci vízhűtés festő folyadék? Vagy 2dl cucc megy bele360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
-
MPowerPH
félisten
A VGA hutokon mar megbukott ez a fajta ventilator. Es elnezve a blokk anyagat es belegondolvan a belso felepitesebe, a hutes hatasfoka sem lehet az igazi. De retro PC -be biztos jo, oda en is csak Tody fele oldschool homemade alkatreszeket raknek be, meg egy nagy IFA vizhuto radiatort.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
carr
őstag
válasz MPowerPH #63419 üzenetére
Kipróbáltam . Feltöltöttem desztvíz 96%alc keverékkel. De a szivattyú/pumpa nem megy. De legalább a venti hangos.
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
Dr V
őstag
Üdv
Az normális, h a tartály belülről úgy néz ki, mintha a pára lecsapódott volna? Állandóan rajta van. Bekapcsoláskor a víz 17 fokos, max 42ig megy fel, de jellemzően idleben megy a gép, 30 fok körüli vízzel.
[ Szerkesztve ]
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
-
Demo07
aktív tag
Teljesen okés, mivel változik a víz hője, a tartály fala hűvösebb, házban a légáram is valamennyire hűti a tartály falát, a víz bent melegebb, zárt a rendszer, így lecsapódik!
Nyáron általában ez kevésbé szokott látszani... de ez a jelenség mindenkinél jelen van.
Ui.:
Mondjuk a 42 fokos víz így tavasz elején már elég sok véleményem szerint... főleg, hogy 17ről 42re megy... bár hardver és venti kérdése minden, mert ha minden venti áll és úgy 30 idle, terhelve meg 42 akkor az nem rossz, bár terhelésen minimális ventit én adnék neki, ha most nincsen...
Én 36-7-8 fok fölé nem engedem a vizet full load alatt sem, idle 26 a víz, szobában 22 fok, így tavasszal!
Nyáron idle 28 fok a víz, terhelve sajnos már 38-9, néha belever a 40be full load-on, 25-26 fokos szobába, a mostani felül KB.nem szellőző házamban. -
Laraxior
titán
Halknak mondja az előző tulaj .
A polcon állva persze, hogy nincs hangja[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Dr V
őstag
válasz Demo07 #63425 üzenetére
Köszi a megnyugtató válaszokat. Ami fura volt, h hideg/meleg állapotban is látszódtak a cseppek.
Terhelés alatt mennek a ventik, a hang az teljesen jó, egyáltalán nem zavaró.
H700as házam van, a 360as radik helye (30as, 45ös) eléggé kötött. A vékony van elől, az nyomja a házba a meleget, a felső ki a házból. A hátsó 140es venti a házba tolja a hideg levegőt terhelés alatt.
Lehet, h az első radinak is inkább kifelé kéne nyomnia vagy a felső is inkább a házba tolja a levegőt?The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
veterán
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
rup1u5
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #63434 üzenetére
Ja! Lenémítva néztem csak bele a videóba, úgyhogy ez kimaradt. A vízhűtéses léghűtője is jópofa.
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Laraxior
titán
Van az alaplapomon hőmérőszenzor, mennyire ad hiteles adatot a vízhőfokról, ha nem bele a vízbe, hanem a tartályra ragasztom a szenzort? (Ott ahol természetesen nincs légmozgás)
...házon kívül van a tartály.
(Egyelőre ugyanannyit mutat kint, mint bent a vízben)"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
senior tag
válasz abridabri #63431 üzenetére
Vicces nagyon hasonlón gondolkoztam még akkor amikor az ITX gépet építettem.
Csak akkor még nem volt itthon 3D nyomtató.Az én elképzelésem az volt, hogy csak a szögben lévő részeket (90, 60, 45 fok) irányítom fixen ilyen rápattintható 3D nyomtatott merevítésekkel.
üdv.: Boldog Ferenc
-
Dr V
őstag
válasz Laraxior #63436 üzenetére
Ilyet rendeltem, alaplapra köthető, szépen teszi a dolgát.
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
DonDennis
senior tag
Ha a Mora-t mondjuk km. 2-3 méterre rakom a gépemtől, akkor hogyan oldható meg, hogy a rajta lévő pwm-es ventiket illetve a pwm-es pumpát vezérelni tudjam az alaplapról valamint áramot kapjon? Van ilyen hosszú kábel? Mondjuk ha van is akkor az ezért elég ronda, ha a vízcső mellett meg megy 3 plusz kábel (venti pwm, pumpa pwm, pumpa áram). Vagy ez ilyen? Ha nem tetszik nem kell neked Mora ?
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
Laraxior
titán
válasz F e Z o #63441 üzenetére
De 40 vagy 80cmes darabokat lehet kapni, azokat csak ossze kell nyomni es kesz. Olyanbol nekem is van 4db, mondjuk parhuzamban, nem sorban.
-
DonDennis
senior tag
válasz MPowerPH #63443 üzenetére
És másik szintén lehet hülye kérdés de 9db ventit elbír egy alaplapi 4pin fan header? Most 6db megy 1-ről gond nélkül tehát lehet 9db is menne?
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz DonDennis #63444 üzenetére
+1:
Ha hosszú lesz a kábel és sok a venti, akkor lehet a PWM-re jelerősítő kell majd. Legtöbb ventinél gyárilag max 4-et ajánlanak egy PWM-re.
sz +2:
Vagy veszel egy USB-s vezérlőt legalább 3 PWM-mel és egy hőszenzorral a víznek és azt teszed a radira a ventik és az alaplap közé.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
MPowerPH
félisten
válasz TESCO-Zsömle #63447 üzenetére
Biztosan kell PWM erositot beiktatni. Az alaplapi header pedig nem bir el 9db ventit. Meg van adva az Amper, amire kepes egy-egy header. Vissza lehet szamolni, de maximum 4db.
MORA3 -ra nem jobb 4db ventit pakolni? Mint pl. a INoctua NF-A20, ami PWM -es...
mod: a kovetkezo projektem nekem is lehet kisebb, kompakt gephaz, es 2db MORA lesz, hogy megmaradjon a ket kor. Vagy sorba kotom a 2db pumpat.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
senior tag
válasz DonDennis #63440 üzenetére
2-3 méterre lévő Moran nem eleg a fix fordulaton menő venti?
Illetve a ventik és a pumpa 12V-ját simán veheted a Mora kozelében lévő konnektorból egy külön táppal, csak számold ki mennyit vehet fel maxon az összes venti + pumpa.Az alaplapi pin headert én ennyi ventillátor teljesítmény felvételével nem terhelném. (érdemes lenne megnézni a specet, nehogy elpukkanjon vmi.)
Mi lenne akkor, ha:
1 ér: 9 venti PWM
1 ér: 1 venti Tach (mért fordulat)
1 ér: pumpa PWM
1 ér: pumpa Tachezek mennek géptől. Lényegében 4 eres kábel, ha szép vékonyat szeretnél össze lehet dugni 4-5 db 60cm-es hosszabbítót. (utoljára ilyet vettem, teljesen jó minőség: https://www.caseking.de/en/kolink-4-pin-pwm-verlaengerung-60-cm-schwarz-zuad-772.html)
Aztán szükséged lesz még:
- krimpelő fogóra
- 2db 4 pin molex fan connector (anya) és tüskékre (másnéven NS25) https://www.cable-sleeving.com/4-pin-fan-connector https://www.caseking.de/en/mdpc-x-4-pin-fan-connector-by-molex-schwarz-zuad-892.html https://www.cable-sleeving.com/crimp-terminal-fan-female- 2db 4pin molex fan extensionre (apa) (lengőt nehezebb venni, mint forraszthatót) https://www.cable-sleeving.com/4-pin-fan-extension-connector vagy https://www.arwill.hu/termekek/csatlakozok/jel/molex-nsl-nsg/ns25-fix-apa-4p-618427/
- 1db 9es fan elosztó kábelre (2db 5 ös: https://www.alza.hu/akasa-flexa-molex-5x-ventilator-pwm-d520079.htm)Aztán szépen lehet kötögetni.
Az Írt usb kábel sem rossz ötlet, de a 4db ér, ha nem csak jelet viszel kevés lesz.
Ha kell segítség a kábel elkészítésében, szivesen segítek.
üdv.: Boldog Ferenc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ukrajnai háború
- BMW topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- iOS alkalmazások
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek