- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Egérpad topik
- Micro Four Thirds
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Blu-ray lejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
4D4M
aktív tag
-
janos666
nagyúr
Nem nyelvtannáciskodni szeretnék, de a Voltage Regulator Module-t ez esetben szerintem nem kell többesszámba tenni, bár logikailag itt tényleg elkülöníthető kétfelé, mert a CPU és RAM különböző körön és feszültségen mennek.
Ezek a kártyák még vízhűtő blokkal is elérik a 100 fokot?
Akkor tényleg nem mindegy a teljesítményük. Vagy most a léghűtős hőmérsékletekről beszélsz? Mert az mindegy, és akkor csak félreérted a hőmérséklet és hőmennyiség fogalmát.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Asbee
veterán
válasz SkyS1gn #14450 üzenetére
Szerintem is jól néznek ki az EK blokkjai, főleg a tiszta átlátszó. Igaz én is az aquacomputeresre hajtok, csak lenne pár felhasználótól vélemény róla. Mondjuk nem hinném, hogy szar, de azért mégis. EK rendes rendszerben szépen hűti a 290(x)-et.
(#14448) janos666: Szinte biztos, hogy át van vezetve. De pl ez a Koolance tűnik a "leggagyibbnak".
[ Szerkesztve ]
-
mackosajt
addikt
És közben mennyi amikor fullon teker a vga?
Mert nekem gyanús a 7970-en lévő FC alphacool blokk. Már eleve az is, hogy igen erősen kellett meghúzni a csavarokat felrakás után, mert fel-fel szökött a hőmérséklet, és lelőtte a gépet védelem gyanánt.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
mackosajt
addikt
válasz SkyS1gn #14458 üzenetére
Már az is megfordult a fejemben, hogy a hozzá kapott kis párnácskák túl vastagok, és nagyon kitámasztják.
De ugye azok nélkül meg nem érintkeznének azok a felületek. Kísérletezni meg nincs kedvem, mert ki tudja, milyen "puha" párnát tudnék venni másikat. Lehet még keményebbet sikerülne, és a helyzet csak romlana.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
SkyS1gn
félisten
válasz mackosajt #14459 üzenetére
Én is ugyanerre gondoltam, a ram-okra kapott padok nagyon vastagnak tűntek, és keménynek, ráadásul fehérek voltak szürke helyett, nem mint a hozzá adott képeken. A VRM-re valók azok puhábbak és szürkék voltak.
[ Szerkesztve ]
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
janos666
nagyúr
A 290X-re érdemes megvenni az EK-s hátlapot?
Forró lesz valamelyik IC, ha nem teszem rá?
(Ha már X és víz, akkor azért tuningolni is tervezem, akár feszt emelve.)Most bepakoltam a webshop kosaramba, és lecsorbult a szám a végösszegen. Már a kártyával is túlköltekeztem picit, így kétszer is meg akarom gondolni ezt a 8k-s lemezdarabot.
Képről nem egyértelmű, hogy mit hűt.
Csak a VRM részt hátulról, vagy mást is?
Vannak az egyik szekrényemben alaplapi MOSFET-ekre való bordák (azokon is víz van). Ha azt tenném oda egy ragadós thermal pad-al, még talán jobban is hűtene, mint egy lemez, és ez ingyen van.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
4D4M
aktív tag
válasz janos666 #14452 üzenetére
Természetesen léghűtésről beszéltem és kifejezetten arra utalva, hogy nagy dT-k vannak relatíve a PC többi egységéhez képest.
Nagy jelentősége nincsen, de a több fázis miatt gondolom több autonóm kör is van belőlük képezve. Amúgy az általam bejelölt rész csak a hűtendő mosfeteket jelölte a VRM-ből (amúgy a mellette lévő tekercsek és kondenzátorok is hozzátartoznak), amiből több van. Viszont így valóban helyesebb ha átfogalmazom, hogy a MOSFET-ek hűtéséről vagyon szó (:
Na ez az Aquacomputeres eddig elkerülte a figyelmemet, de így váljon valóra minden kívánságom. Ők láthatóan létrehozták a két párhuzamos kört a GPU-VRM párosnak Így már egyértelműen ez a legszimpatikusabb.
[ Szerkesztve ]
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
janos666
nagyúr
válasz SkyS1gn #14463 üzenetére
Mindegy. Amilyen nagy szám volt, hogy szarul néz ki az EK (mondjuk most a webshop képeken normálisabbnak tűnt, mint azokon a fényképeken, amiket még hetekkel ezelőtt láttam - mondjuk azon még a PCB is máshogy nézett ki egy kicsit, így lehet, hogy a blokk is prototípus volt), végül megrendeltem a Copper+Acetal blokkjukat a hátlapi alulemezzel együtt (ez volt a legolcsóbb, ami raktáron van, a sima plexi 1-2 hét). 3 nap múlva hozza a DPD, addig megnyesem a gépházban a HDD keretet, hogy beférjen.
Hoppá! Elfelejtettem pasztát rendelni.
[ Szerkesztve ]
-
baboss
őstag
Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem.Tudja valaki Cshavez kolléga elérhetőségét esetleg másik telefonszám vagy a közelében lakik.A mobil száma megvan (9200-ez a szám vége)Még annyit tudok ,hogy Soproni az adatlapja szerint.A telefonnom napok óta hangposta van és a privátokra nem válaszol utoljára 2013-11-27 18:02 volt bejelentkezve.Közösen rendeltünk az Aquatuning -tól, a csomag megjött ez ügyben szeretném utolérni.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
baboss
őstag
Sikerült beszélnem vele.Már nem aktuális.Köszönöm. -
atomanti19
aktív tag
Ilyet használ valaki? Megér ennyi pénzt?
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
mackosajt
addikt
-
törölt tag
válasz jones965 #14311 üzenetére
Nem őt meg nem is az írását akartam ezzel lenézni, hanem magát az állítást. Igaz hogy a folyadék lehűl minimálisat, de az is igaz hogy jelentéktelen mértékben mintha nem is hűlne. Mindkét állítás igaznak tekinthető, értem amit mondasz. Nekem az volt vele a problémám, hogy ezt a laikus úgy fogja fel 70 fokosként halad be a víz és 30 fokosként fog kijönni. Aztán jönnek ide, itt meg le vannak oltva/el van nekik magyarázva mikor ezt benyögik hogy ez nem kifejezetten így megy. Ezt akár pár mondatban meg lehetett volna említeni a cikkben is. De mindegy már. Tudom hogy nem épp a legszebb módon fogalmaztam meg a mondanivalómat, úgyhogy most akkor elnézést kérek tőle is meg tőled is emiatt. Pont.
[ Szerkesztve ]
-
ZetorGumi
addikt
válasz #15779328 #14473 üzenetére
Müködni fog ezzel is vagy ezzel kompatibilis csak?
Hát, lehet, hogy elmegy vele, ebben nem vagyokk biztos. Kalibrálni lehet az Aquaeroban.a koolance azt írja 6-10-13-as csövekhez ajánlja, 16/13as plexihez elmmene,vagy reménytelen?
Belső csőméret 13-as, úgyhogy el kell mennie vele, mivel szeritnem a Koolance is a belső méretre gondolt azokkal a méretekkel. a külső csőméret nem befolyásolja a víz mennyiségét, és áramlásának sebességét.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
Satyricon
addikt
Srácok
Ez az Aqualis Pro tartály csak feltöltés miatt buborékozik, vagy ez gyárilag így van tervezve, hogy buborékokat csinál?
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Satyricon #14480 üzenetére
Gyárilag van így csinálva. A közepén levő ezüstös csövön nyomja fel a vizet és a cső melletti apró lyukakon át préseli ki rá a csőre. A buborékok miatt van benne az aljában a plexilap, nehogy levegőt szívjon a rendszer és emiatt van 6db 3mm-es led-foglalat is.
0:26-tól látszik is, ahogy a cső mentén folyik lefele a víz.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Satyricon
addikt
válasz TESCO-Zsömle #14482 üzenetére
Értem, köszi mindkettőtöknek! Szerintem a másik gépem ha bevizezem, ilyen tartályt veszek bele. Egész fsza, igényes cucc lehet!
-
Satyricon
addikt
válasz TESCO-Zsömle #14484 üzenetére
Az nem baj ha nehéz, nem sok vizet zavar!(vagyis sokat fog ) A vizes gépem amit összeraktam pár hete, majdnem 24 kg-ot nyom
-
Satyricon
addikt
válasz fatal1ty1984 #14488 üzenetére
Tyúúú nem semmi XD Képet mutatnál, ha megkérlek?
Szerk.: OFF topic
[ Szerkesztve ]
-
Insolent
aktív tag
Üdvözletem!
Kellene egy kis segítség.
Vásároltam egy Alphacool áramlásmérőt, és az istenért sem akar működni..
Minimálisan forog amit a pumpa hajt meg erőből.. Elvileg alaplapra dugva kellene produkálni valamit.
Lehet esetleg hibás, vagy valamit én raktam rosszul össze?
Előre is köszi annak aki tud segíteni.." A bugyi nem a legjobb dolog a világon, de közel áll hozzá "
-
Asbee
veterán
Mayhems Dye színezővel van valakinek tapasztalata? Simán desztillált vízbe lehet keverni?
-
mrbig25
őstag
-
mackosajt
addikt
Minőségi Gap Pad-re nincs akkor ötletetek, hogy mit érdemes venni, ha neadj le akarnám cserélni a VGA-n lévő blokkon őket?
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
törölt tag
GTX460-ra jó az Alpha univerzális vidiblokkja? Szerintem igen, de jó lenne tudni pontosan is.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest