- Azonnali fotós kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Egérpad topik
- Micro Four Thirds
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Blu-ray lejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal1ty1984
őstag
na srácok,ekkorát még nem szivtam géppel mint most.pénteken széttoltam a rendszert,hogy kivülre tegyem a radit a level 10 gaming station házból,mikor meg összeraktam 5-s fokozaton alig birta átforgatni a d5 szivatyú.2napig játszottam vele mire észrevettem,hogy a cpu blokk tele vagy cuccal
-
mclaren-d
aktív tag
válasz fatal1ty1984 #14353 üzenetére
Én is jártam már így
★Corsair vengeance c70★MSI B450 Tomahawk ★AMD Ryzen 2600★Sapphire5700
-
ZetorGumi
addikt
válasz fatal1ty1984 #14355 üzenetére
Ha az udvarra kivágáson gondolkodsz, akkor úgy dobd, hogy nálam landoljon.
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
baboss
őstag
A fordulatszám kijelzésen kívül van más különbség a LAING DDC 1T és a 1P között ?
-
imibogyo
veterán
válasz DigitXT #14343 üzenetére
Én szeretem mind a mai napig az ilyen házakat. És bár elavultnak számítanak, azért sok mindent átvehetnének még mindig belőlük a mai házakba. Például az általad is említett alaplap feletti (még ha nem is ekkora) helyet, vagy épp a toronyházaknál alapnak számító kivehető alaplapi tálcát, vagy az eleve moduláris felépítést stb. Ma ezek legjobb esetben is csak a legdrágább házakban vannak meg egy időben. Bár legtöbbször ott sem. Sok bennük a potenciál. Ezért is szoktam rá, hogy ha készítek magamnak házat akkor is igyekszem ezeket az értékeket átmenteni.
-
Goldmen75
őstag
Sziasztok!
Helyzet a következő, adott egy 29 290 vga, rászerelt Alpenföhn Peter hűtővel, ami által a házban melegebb lett ugye de a vga csendesebb s hűsebb, ellenben a cpu-n (i7-4770) lévő Hyper 212-es hűtő nehezebben teszi a dolgát. Kérdezném, mit javasolnátok rá, vízhűtést?!
Amiket néztem corsair-ek, Alpenföhn wasser pl...
Köszi!
-
Goldmen75
őstag
Ok köszi , akkor marad a külföldi fórum.....az ide oda tologatás nekem nem begyere....
-
DigitXT
nagyúr
válasz Goldmen75 #14364 üzenetére
Építs egy "fullos" vízhűtést, ne csak a CPU-ra, hanem a VGA-ra is, abban
tudunk itt segíteni. Igaz, drágább, de sokkal halkabb, és hűvösebb lesz.
Minden. Úgy tudom, hogy a 290-es VGA-nal különösen ajánlott a jó hűtés.Ezekkel a Corsair-ekkel mit akarsz? Ha bent hagyod a házban a hőleadót
semmivel sem vagy előrébb: csak úgy segíthetne rajtad, ha kívülre raknád.https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
-
Goldmen75
őstag
válasz DigitXT #14365 üzenetére
Ebben totál igazad van ,de sajna nincs feles 100e-em momentán komplett víz rendszerre
+ még egy másik ház vásárlás, amiben kényelmesen elférne minden s a akkor még mindig megvenni az aktuális vga blokkokat...majd talán jövőre beruházok, vagy elkezdek vizet építeni...
Azért köszönöm! -
DigitXT
nagyúr
válasz Goldmen75 #14366 üzenetére
Nincs mit... Ha marad a VGA-n a lég, és befűti a házat, akkor a
kompakt megoldás csak úgy segít, hogy megfelelő mennyiségű
friss levegőhöz jut: nem tudom, milyen házad van, de legalább a
dupla radit jó volna megcélozni (egy H100i esetleg?), közvetlenül
kintről szellőztetve, vagy ha megoldható, akkor rögtön kirakva.https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
-
őstag
válasz Goldmen75 #14364 üzenetére
Nézd az itt lévő emberek az épített vízhűtésre teszik le a voksot.
Sajnos emiatt nem lesznek objektívek az egybe-rendszerekkel szemben.
Tapasztalatunk sincs nagyon velük.
Én személy szerint csak rosszat olvastam róla. Kicsi a radiátor, emiatt hangos a venti, nem hűt rendesen, vagy zörög a pumpa és zörgeti a házat. Aminek meg rendes mérete van H100 H110 az meg piszok drága.
A héten olvasott tesztben jött ki ~37000 körül egy dupla radiátoros rendszer....
Szép meg jó, jók a hőmérsékletek.....DE
Ezen Noctua NH-D14 es léghűtést egyik sem tudja megverni. Max egyszintre tudnak vele kerülni a legjobb darabok teljesítményben... DE ekkor meg nézed, hogy a léghűtés olcsóbb, alacsonyabban forog a venti így halkabb...
Ha mélyen a zsebedbe nyúlsz akkor az itteniek segítségével építhetsz egy olyan hűtést ami CPU + VGA opcionálisan memória + alaplap + merevlemezek + tápegység. Ekkor halk+hűvös gépeket kapunk, kézügyesség+pénz kérdése a szépség...
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
Goldmen75
őstag
Köszönöm neked is!
Na látjátok azért tud itt is 1-1 ember ha nem is segíteni de jó felé terelni ha más nem a gondolatot -
Supr@
senior tag
válasz Goldmen75 #14369 üzenetére
En a helyedben amugy megfontolnam az egyedi vuzhutes osszerakasat. A vga hutodre kb kolthettel 10-15k (sztem, saccoltam csak), vennel a procira egy osszeszereltet az kb lenne 35k egy "normalis". Akkor inkabb itt apron vennek egy proci blokkot, 7k korul, egy tripla radit 15k kornyeken mar akar ujat is kapsz, egy olcsobb pumpa+tartaly kombot pl ek-bol, szinten 12-14 korul megvan, hozza csatik+cso, ez izles kerdese de kb 5k-bol meg van. A fekete leves a vga block, az biza kb 24k.
Kb 65k-bol egy faxa cpu+vga szettet ossze tudsz szerelni, a hutesi teljesitmenyet a levego vga+ pl h100 meg sem kozeliti, a radit kirakod hazon kivulre, 3 venti ra es kesz, mar nincs is meleg a hazban. Ez kesobb akar bovitheto is, es halk is egyben. Igaz dragabb, de tartosabb es jobb teljesitmenyu.
Ez csak a szemlyes velemenyem persze[ Szerkesztve ]
-
Supr@
senior tag
válasz fatal1ty1984 #14372 üzenetére
Nem tudom otthon pontosan milyen arban mennek, itt nalunk atszamolva kb 24-25k-ert mar talalni, esetleg picit dragabban. De meg a 34k-s vga blokkal is jobban megeri sztem kb 24k-ert mar uj 7970 blokkot kapni, epp arra sporolok
-
Sándor -P20-
senior tag
Hi all.
Egy kérdésem lenne a nálam pill tájékozottabbakhoz...
Sajnos ismét megzörgősödött a Hydor L20-am.
Az eredeti rotor több mint 8 évig bírta, ez a csere után 2 évvel megzörgősödött... ;(
Szal az érdekelne milyen pumpát javasoltok?
Nyomás igény gyakorlatilag nincs. Csal alacsony ellenállású blokkok vannak a rendszerben. Semmi mikrobarázda és egyéb firlefranc....
Az első verzióban egy gagyi szobaszökőkút szivattyúval üzemelt a cuccos..
A régi emlékeket felidézve egy LAING DDC verzióra gondoltam. Itt mi a különbség a DDC-1RT és az 1T között? Valamint ezeknek a +-os változata? (...1RT/PLUS és ...1T/PLUS?)
Esetleg valami költséghatékony alternatíva?Előre is köszi a válaszokat.
Mert víz is kell a gépbe!!!
40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz Sándor -P20- #14375 üzenetére
legolcsobb és legjobb megoldás aprodrol egy laing ddc 5-7 között szokott lenni,ha jol láttam mostis van 1 vagy 2db eladó viszont ha nemkell a nagy nyomás a pluszost kerüld mert az 18w és elég hangos tud lenni,még a sima 10w is leszoktuk szabájozni mert kb 70% böven elég egy átlagos rendszerbe a teljesitménye
-
törölt tag
válasz Sándor -P20- #14375 üzenetére
Plus nélküli - 10W
Plus - 18W
P - molex csatival szerelt
T - molex csatival szerelt és fordulatszám jelző drót alaplapra
R - 1/4 külső menetes csatlakozók -
ZetorGumi
addikt
Üdv.
Megkérdem megint, hogy biztos legyek benne.
Adott egy Asus HD7950 DC2 rev.1. Arra felmegy az EK HD7950 VGA blokkja?
[ Szerkesztve ]
-
ZetorGumi
addikt
válasz fatal1ty1984 #14382 üzenetére
Elvileg már régebben kérdeztem, pont ugyanezt, és akkor többen is aztmondták, hogy ez a VGA refnyákos.
Másik kérdés: Ez a cső, a 16/10-es hollanderes csatiról nem fog leesni? Mert a külső átmérő még okés, de a belső 12,7 aggasztó egy kicsit.
-
ZetorGumi
addikt
Köszi a helpet, akkor ez lesz hozzá.
ClearFlex csövekről vélemény? Mert nem muszáj, hogy kék cső legyen, jó az átlátszó is.
[ Szerkesztve ]
-
mrbig25
őstag
válasz ZetorGumi #14388 üzenetére
Nálam már egy hét után beszürkült a ClearFlex, pedig színtelen löttyöt használtam.
Ettől eltekintve rugalmas, jól hajlítható.[ Szerkesztve ]
...
-
adatfalo
senior tag
Ha már csövekről van szó, eddig 10/13 as csövön gondolkoztam, mi alapján kéne csövet választanom? Természetesen a lényeg a megbízhatóság lenne, nem igazán szeretnék bekötés után 1-2 évig hozzányúlni.
www.adatfalodesign.hu
-
Gee_1985
tag
válasz Gee_1985 #14392 üzenetére
Tudom még nem egészen optimális, de majd az első szétszedésnél orvoslom a hibákat:
1. CPU blokk megfordítása.
2. Tartály kicsit elfordítása.Kábeleket nem fogom agyon rendezni, de majd még megnézem mit tehetek.
Tegnap futtattam Prime95 teszteket és hát van tűz rendesen.
Sajnos a Mora be van nyomorítva a gépház és szekrény közé úgyhogy a kisújam nem fér be közéjük, így 40 fokot a proci idle.
1 óra Prime alatt elérte a 60 fokot de ami a legmeglepőbb az az alaplap tüzessége.
Olyan meleget termel a gépházban hogy muszály voltam hátra feltenni egy 120-as ventit és szerintem szökség lesz még egy a felsőbe is. 70 fokra nyomta tápellátó áramkört, a memória modolulokat meg 60ra.
Ma még feljebb veszem a pumpa sebességét mert alapon ment, hátha ez segít még valamit.Egyenlőre ennyi.
DigitXT, Zsömi és mindenkinek köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok. Van esetleg valakinek Corsair H110 hűtője? Tudnátok mondani pro esetleg kontra érveket? Egy Cooler Master Advanced II-be lesz berakva, elvileg befér a tetejébe és az aljába is, ha jól rémlik 140mm-es ventik mennek oda fel, szóval elvileg ez is befér oda.
Köszi az infókat előre isWords like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
mrbig25
őstag
válasz GrooveHero #14394 üzenetére
Szia!
Ahogy már sokszor le lett írva: az összefoglaló elolvasása után fáradj át ide vagy ide.
Ott valószínűleg többet tudnak majd segíteni...
-
Pista0001
addikt
válasz Gee_1985 #14393 üzenetére
Így szokott kezdődni, aztán mehet a vizesblokk a VRM-re, majd a PCH-ra, aztán a RAM-okra, aztán... Ja nem, a PCH előtt még a VGA-ra. Vagy csak utána?
Nem meglepő, hogy légáram nélkül elkezdtek melegedni az egyéb alkatrészek. Már alapból a vinyók miatt is kell huzat, ha 40°C alatt akarod tartani őket (nálam ez a lélektani határ, 30°C környékét tartom jónak).
-
őstag
válasz Gee_1985 #14393 üzenetére
Grat...
Miért akarod megfordítani a CPU blokkot ????
Középen belemegy a hűtés a tetején jön ki. Pont jó. Ha alulra rakod feltöltésnél macerásabb mert megmaradhat benne a levegő. A CPU blokknál meg az sokat tud rontani a teljesítményen inkább az utána következő csőben maradjon meg egy buborék amit forgatással ki tudsz hajtani.Az alaplap meg persze, hogy meleg, úgy van kialakítva, hogy a CPU-rol lejövő szélbe kapaszkodjon bele a hűtője. Kell az a + venti a vízhűtés mellé....
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
Ijk
nagyúr
Van a D5-ön kívül másik, olcsóbb pumpa, ami nagyon halkan is képes dolgozni? Már amit még elnyom néhány 800rpm-es noctua venti hangja.
/人◕ ‿‿ ◕人\
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest