Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TESCO-Zsömle

    félisten

    válasz Whit3Rav3n #11618 üzenetére

    Mindent érdemes hűteni, ami hőt termel. Ez a 40-50°C-os adat eléggé hihetetlennek tűnik a halálozási statisztikák fényében. Amúgy ez a "jól lehűti" is eléggé vicces, mert 30-35°C-nál hidegebb vizet nemigen tudsz egy üzemmeleg gépben találni...

    echterion: Az még bőven elmegy. Persze a hűtés egyensúlya ott is rossz lesz, de az még nem termel annyi hőt, hogy megérje leválasztani.

    Egy 600-1000W-os rendszernél már nem mindegy, hogy lehet-e egy szivattyú és egy tartály beiktatásával felezni/harmadolni a radiátor méretét... Persze az is igaz, hogy pont egy 600-1000W-os rendszernél nem kell attól tartani, hogy nem lesz pénz kétszer, háromszor akkora radiátorra, szóval ez is inkább csak igény függvénye. Van-e igényed a jó hatásfokra, vagy a rendszer kompaktságára, vagy megteheted, hogy egy MO-RA3-mal hűtsd azt, amit egy tripla radi is elbírna.

    Nekem épp most döglött meg egy vizezett 275-ösöm, úgyhogy akár még egyezkedhetnénk is, ha úgy alakul. Bár még nem küldtem el szerelőhöz a kicsikét, mert lusta voltam kikapni a körből...

    A tartály légtelenítésnél számít, illetve ide lehet legkönnyebben hőmérőt csatolni. A tartályban levő levegő nyeli el összenyomódás útján a víz hőtágulása miatt a rendszerben keletkező nyomást. Erre persze képesek a szilikoncsövek is, de ugye mivel a víz összenyomhatatlan, a rendszer belső nyomása egyenlő az ellenerő mértékével. Tartály esetén a levegő adott mértékű összenyomásáéval, légtelen rendszernél a cső adott mértékű kitágításáéval. Utóbbi azért jóval nagyobb erő,és persze ez a nyomás a rendszer belsejének minden pontját feszíti, beleértve az illesztéseket is.

    más: Vizezett már valaki hangkártyát? ;]

    [ Szerkesztve ]

    Sub-Dungeoneer lvl -57

Új hozzászólás Aktív témák