-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyS1gn
félisten
válasz mackosajt #11244 üzenetére
Szerintem csak ilyen pre cuccok férnek be, vagy ahhoz hasonló slim radik, abból is 240mm, de lehet a 280mm is a 14cm ventilyukak miatt. Nemtudom a lyuktáv is jó-e a 280-as fogadására! De alulra is rakhatsz ugyanilyet nem csak felülre!
(#11250) TESCO-Zsömle Azé csak összeszenvedted, -1 lap híján!
[ Szerkesztve ]
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz SkyS1gn #11251 üzenetére
Muszáj volt. Gép nélkül meg vagyok lőve. Olyan ez, mint a cigi. Mondogatom, hogy tudnék élni nélküle, de sz.gép nélkül még egy átutalást se tudok indítani, mert a bankom is Online...
Ma is dög meleg lesz, úgyhogy 3 óra körül, majd írogatom a dolgokat, hogy mi van. Kíváncsi vagyok hogy alakulnak most a hőfokok.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
SkyS1gn
félisten
válasz TESCO-Zsömle #11252 üzenetére
Valami képet lőjj már, vagy van online albumod biztos, régen jártam erre már nemtudom ki mit hajt, de hogy jó meleg vized van az tuti, télen is keringethetnéd a fürdőkádban
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz SkyS1gn #11253 üzenetére
VGA 100%-on nem rest 300-400W közt fűteni. Radi után azért már nem olyan durva a helyzet. Meg persze lassan áramlik a víz is, ami miatt nagyok a kőlépcsők.
Mostani helyzetről nincs kép, de nagyjából ez van még mindig. Annyi a különbség, hogy a hangkártya melletti slotban van egy GTX275-ös, a Xonar meg átköltözött a két VGA közé. Illetve a sorrend változott, hogy kényelmesebb legyen a csövezés.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
-
InHell
senior tag
válasz SkyS1gn #11256 üzenetére
Így van, 2 darab 120-as ventit.
(#11257) mackosajt szívesen!
[ Szerkesztve ]
< béna duma helye >
-
őstag
válasz TESCO-Zsömle #11250 üzenetére
Hajrá főnők, kitartás össze fog jönni.
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
TomiLi
addikt
Egy 240-es radiátorhoz (60mm-es) milyen venti lenne a legideálisabb? Ha lehet annyi nehézség a dologban: jó lenne ha fehér lenne....
Le tudom szabályozni a ventiket, tehát az is jó lenne, ha alacsony feszültségen már indulna.Jelenleg Zaward Golf 120mm-es ventik (AFNS-C025L-R410 - white) vannak a házban (gyárilag), de fogalmam sincs, hogy ez mennyire megfelelő vízhűtéshez.
Meg aztán az egyik rakoncátlankodik... Néha elkezd "surrogni" - ekkor meg kell nyomni előről és abba hagyja... de ez így nem az igazi...Bogyorisz
-
törölt tag
Na, erre kíváncsi leszek, hogy másfél liter víz műanyag palackba elvisz-e egy idle 20W-os karit kb.Vagy majd a műanyag palackot beleállítom egy vödör vízbe is pluszként.
-
GumisPeter
senior tag
Olyan gondolatom támadt közvetlen ébredés után, mi lenne ha?!
Egy konfig radiját beépiteni egy normál kompresszoros hűtőbe, egy cső be, egy cső ki.A hűtőgép és a pcház közötti csőszakaszt leszigetelni, ne vesszen el a hideg az út alatt.
Így egy relative 5' környéki alaphőfokot kellene a rendszernek felmelegíteni.
Az alaplap ugye pofával lefelé, és természetesen magasabban, mint a hűtő, hogy a kicsapódó pára ne a lapra csepegjen, hanem az alá helyezett rekesz sörre.Kérdés: Üljek le 1-es vagy jó lehet a gondolatmenetem?
[ Szerkesztve ]
Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
GumisPeter
senior tag
válasz GumisPeter #11263 üzenetére
És még azon is gondolázom, ki kellene próbálni valakinek a termoszt tartályként.
Elvileg ugye tartja a hideget is, kérdés hogy a melegebb visszatérő milyen mértékben tudja felmelegíteni, nyilván hosszabb idő, mint egy sima tartályban, extrém tuningosoknak talán ad plusz pár percet.Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
törölt tag
A termosz meg a hideg izé baromság. A hűtővel meg az a baj, hogy tetű lassan hűt és nem is folyamatos üzemre tervezték. Egy nagy fagyasztóládával lenne esélyed, ha beküddöd -30 fokra és úgy teszed be a radit. Azoknak már talán van teljesítménye is akkora, hogy folyamatosan tartsa a hideget, bár elég valószínűtlen szerintem felmelegedne az is, persze géptől is függ mit akarna hűteni. Sima hűtővel viszont esélyed sincs.
[ Szerkesztve ]
-
mackosajt
addikt
válasz GumisPeter #11264 üzenetére
ezt most fejtsd ki jobban
amúgy a termosz azért tartja a hőt, mert szigetel
Sajnos azonban hiába van tartályod, hamar melegszik a víz, ha jól fűt a blokk. Tapasztalom. Nem véletlen nézelődök, érdeklődök. Fiam nekiül minecraftozni, és 1 óra alatt 40 fok fölé megy a víz. Ha én BF3-azok, vagy warthunderezek, az még hamarabb felfőzi. Nem akarom idő előtt nyugdíjazni a Zalman kis Eheim pumpáját, így radit tervezek beékelni a rendszerbe.
Csak most azon dilemmázom, így, szabadság előtti utolsó munkanapomon, amikor már csak én vagyok bent melóban a környéken, meg vagy 30-40 csőszerelő/hegesztő, hogy mivel járok jobban?
Tegyem be a radit a gépbe, ha befér (ami vicces, mert a resz@rátor úgyis kívül van), vagy eleve vegyek nagyobb radit, és helyezzem el azt valahogy a házon úgy, hogy nem fúrom meg sehol.
Utóbbi esetben kérdés, hogy ha már lúd, legyen kövér? vagyis szimpla 360-as, vagy valami vaskosabb, esetleg hosszabb, és akkor nyugodtan vehetek még blokkokat a lapra is, lesz hőleadó bőven.qrva nagy dilemma, így, nyaralás előtt, ahol tudom, hogy folyni fog a pénz elfelé a számláról...
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Akcok94
senior tag
válasz GumisPeter #11267 üzenetére
ennyi erővel a klímára is kapcsolhatod,bár a legtöbb 15C kevesebbet nem tud.
Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz GumisPeter #11263 üzenetére
Ezt felejtsd el de nagyon gyorsan. Ha kompresszorral akarod hűteni a vizet, akkor chiller kell neked. Botorság a két hűtőkör közé pont a levegőt beiktatni, mint közvetítő közeg.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Joshi
titán
válasz GumisPeter #11267 üzenetére
Akkor inkább szereltess klímát a szobába így jó lesz neked is meg a PC-nek is.
-
GumisPeter
senior tag
-
SkyS1gn
félisten
válasz TESCO-Zsömle #11260 üzenetére
Az meg minek volt? Fizeksz?
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz GumisPeter #11271 üzenetére
Te mondtad, hogy egy fagyasztóba tennéd a radiátort. Namsot a fagyasztó levegőt hűt. Egyébként bármilyen rendszerben a levegőből a kicsi is sok, ha hővezetésről van szó. Szó szerint szigetelőanyag. Lásd: régi ablakok, párna, kabát, stb...
Továbbra is chillert ajánlom, ha ilyesmiben gondolkodsz. Akár saját készítésűt. Gép aljába egy 10l-es hőszigetelt tartályt, bele megtekered a vékony rézcsövet, kivezeted, és mehet rá a kompresszoros kör. Ha az alapanyagok megvannak, a végső összeszerelést, beállítást és a gázzal való feltöltést egy hűtőszerelő simán megcsinálja. Kap egy termosztátot hiszterézissel és kész. Önműködő.
Cris99: Arra. És lesz is. Majd... Idővel...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Lacza_26
aktív tag
Nincs valakinek feleslegesen 2 db záródugója , esetleg kölcsönbe.
Nem volt a csomagba a 7950-es blokk mellett.
-
őstag
válasz SkyS1gn #11274 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy értelmetlen..... műxik rendesen a hibrid physx....
6990 + 8800GTX. Igaz kicsit tákolni kell a driverekkel.
Akkor ezt tűnt jó vételnek.........
Most már persze más képet mutat ár tekintetében de annak idején egy 590es ami KB ugyanolyan jó kártya mint a 6990 messze többe került.Nincs az az isten, hogy most a stabil fasza kis rendszeremben ATI--> Nvidia cserét hajtsak végre. Vizesblokkokról más nem is beszélnék
TESCO-Zsömle
Azért gondolom ez a nem várt két döglés nem volt benne a költségvetésben, én szurkolok neked. Esetleg a kártyát próbáld meg gariztatni a PH-s sráccal. Lehet összejön pár ezer forintból. Talán a deszkára is mond valamit...PS: Magamat és Zsömlét még szép, hogy nem hülyézem le.
Ellenkezik a természetemmel“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
őstag
válasz TESCO-Zsömle #11278 üzenetére
Keresem....
Mert van sok, de én csak őt ajánlom, mert már dolgozott lakótársnak.
Deszkában is lehet tud segíteni....
Megvan elküldtem.[ Szerkesztve ]
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
mackosajt
addikt
válasz TESCO-Zsömle #11281 üzenetére
Minden relatív. Ha később, gariztatás után elpasszolod a cuccokat, akkor az vissza ad valamit a most kényszerből kiadott összegből.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
pityu6
tag
Melyik lenne a legjobb megoldás a csövek méretére?16/10--13/10---10/8 ?
És miért? -
mackosajt
addikt
válasz DigitXT #11284 üzenetére
Azért a 16/10 tekintélyes falvastagsággal rendelkezik. A 13/10 is pont ugyanannyi ilyen téren, mint a 11/8.
Combos dolog a 3 milis csövet "hajlítgatni". Nem?
-
DigitXT
nagyúr
válasz mackosajt #11286 üzenetére
Igen, a falvastagság "ugyanannyi" a 13/10 és a 11/8 esetén,
csak a cső átmérő nem, tehát relatíve vastagabb cső a 11/8.
Masszívabb, na. Nem nagyon akar megtörni, meg ilyesmi.Combos dolog a 3 milis csövet "hajlítgatni". Nem?
Nem. Pont jó. Elég jól tartja az alakját, nem akar összeesni.
Persze ez nem csak a méretektől függ, hanem az anyagától
is, amit leginkább gyártónként lehet szűkíteni... Nekem sima
Masterkleer csöveim vannak: ár/érték arányban szerintem jó. -
mackosajt
addikt
válasz #90933760 #11288 üzenetére
nevetni fogsz, de gondolkoztam már "henco" csőben is
@Digit: 1,5 mm - 1,5 mm mindegyiknek, hajlításnál a kisebb átmérőjű cső kisebb ívben hajlítható. Ez meg az előnye lehet.
Nekem meg sima, nevenincs, vagyis van, mert rákerestem, valami olasz. Célnak megfelel.
métere 230 Ft.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz mackosajt #11290 üzenetére
Figyi, 13/10-esem nem volt. 10/8 igen, az a 11/8-hoz képest (!) papír.
Ha a 13/10 hasonló a 16/10 mellett, akkor én azt sem javasolnám.
Ez nem a szentírás, hanem a véleményem: lehet, hogy téves, ez van.
Sose akartam überpici íveket hajtogatni a csőben. Oda beraktam egy
derékszögű csatit, aztán kész... (Igen, annak nagyobb az ellenállása,
mint egy cső-ívnek, de úgysem számít sokat, szóval nálam így van...)Most rendeltem a Masterkleer 16/10-es csőből ~365 Ft/méter áron...
Azért NEM akkora a különbség, hogy megérje gazdaboltba mennem.
Nem teljesen korrekt, mert ez az akciós ára volt, de azért beírtam.[ Szerkesztve ]
-
mackosajt
addikt
válasz DigitXT #11291 üzenetére
én sem akarok ilyen csőből íveket hajlítani, de ha véletlen túl szűken kell forduljon, akkor a nagyobb cső könnyebben "begyűrődik", igaz, ez ellen a nagyobb falvastagság használ, de ahhoz meg erő kell.
Szóval Ami az egyiknek pozitívum, az a másiknak negatívum.
Olyan is-is szitu talán.Én meg azért vettem ezt a csövet, mert helyben nem volt semmi más, ahol vehetnék pc-be direkt csövet.
Bementem, megnéztem, masszívnak tűnt, megvetten. És nem akciósan került ennyibe[ Szerkesztve ]
-
mackosajt
addikt
válasz mackosajt #11292 üzenetére
gyáááá, most nézem, milyen elütést vétek, ha krémes a kezem, és nem akarom összefogdosni a billentyűzetet
@Zsömle: Te tudod, nem akarok rugózni ezen, de nekem az a 34 azért 34 pezeta lenne.
-
GumisPeter
senior tag
Én nem szaroztam, 19/13-as a cső, mondjuk a "gép" méreteiből kiindulva, elég vicces lenne benne a spagetti.
Dolgozom ezerrel a gépen, de közben bekattant, milyen bosszantó ha egy lapon notebook ramok kaptak szerepet, nem a normál méret...de megoldottam, hogy jobban el tudjam viselni.
Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
GNKING
tag
[ Szerkesztve ]
Normális vagyok a hangok is megmondták!
-
DigitXT
nagyúr
válasz GumisPeter #11295 üzenetére
A külső egységeket nekem is 19/13 köti össze. Locsolócső.
Spagetti szerintem a 6/4 és 5/3 változat, de ezen nem veszünk össze.
(Nővérem Ignisébe cseréltem/javítottam a hátsó ablakmosó csövét. Na
az ez a kategória: PC vízhűtésbe még nem nagyon láttam 8-as alattit.) -
jones965
Modder
válasz GNKING #11296 üzenetére
Forintosítás nélkül:
- mivel egyedi cuccról van szó, így nagyon nehéz olyan embert keresni, aki véletlen pont ilyen lapra akar vizesítést készíteni. Tehát ennek az értéke 0 és pár ( 5-10) ezer forint között mozoghat.
Sajnos az egyedi blokkok mind ilyen kategória, majdnem eladhatatlan.- itt csak a gyártók járnak jól, bár ez is relatív a készletre gyártottakkal, amik sok esetben a nyakukon maradnak.ilyen esetekben szimplán a vevőn múlik, hogy milyen árat hajlandó kifizetni érte, legfőképpen ha van viszonyítási alapja az áru eredeti árhoz képest.
Egy konkrét engem érintő példa: GTX 680 lighting kártyám vizes blokkját az eredeti ár 40%-ért tudtam csak eladni.[ Szerkesztve ]
-
InHell
senior tag
Valaki meg tudná mondani melyik SLI összekötő csatlakozót kell vennem a két slotos vagy a 3 slotos verziót?
Ha jól tippelek a 3 slotos kell, mert ahogy írja, ha a két VGA között két slot van akkor a 3 slotos kell, de inkább megkérdezem itt.
Asrock p67 Extreme4 lapom van, amiben két GTX 480-at szeretnék hajtani SLI-ben, mindkettőn EK FC blokk van.[ Szerkesztve ]
< béna duma helye >
-
DigitXT
nagyúr
válasz InHell #11299 üzenetére
2 slot lesz az. (Én is megszívattam magam a 3 slottal anno.)
Szerk: amúgy a németeknél olcsóbb. Vagy tőlem szinte ingyen.
Nekem mondjuk 4K-ba volt a 2 darab - de csak mert támogatom
a hazai ipart. Más kérdés, hogy aztán lecseréltem őket.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest