-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Satyricon
addikt
válasz Pista0001 #11627 üzenetére
Jaja, én. Volt otthon egy feles Zalman GWB 2 bpu blokkom, és azt ráeszkábáltam a hangkarira! A hűtőbordánál jobb, de egyébként nem nagy durranás! Egy EK-s gpu blokknak jobban tudnék örülni! Bár az lehet nem nagyon férne el a hangkártyán
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
törölt tag
válasz DigitXT #11654 üzenetére
Akartam kérdezni a múltkor, hogy láttam ilyen radit és ez mi a rák. De most akkor megtudtam mi ez. Érdekes. Ez valami költségcsökkentő megoldás? Elvégre a Mora is azért kapott csőkígyót a hagyományos felépítés helyett.
Ja hogy ebbe szivattyú is építhető. Öcsém.
Ez egy Reserator.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Arra gondoltam, hogy talán nem kéne a vízről lemondani. A proci meg a vidi léghűtő amit beterveztem az összesen olyan 20-25k. Ebből tudnék akár két játékvizet is venni és had szóljon. Gányfos, de legalább víz.
Nem nagyon ismerem ezeket név szerint, gondolom a H szériás izék kiesnek, mert drága. Az AVC izék maradnak akkor egyedül, vagy gyárt még valaki ilyet?
Meg gondolom sima egyes slim radi van ezekhez, hát elég érdekes lesz hogyan bír el ebből kettő ~350W-tal. Olyan lenne jó amin kettes radi van és akkor a 4 slim már okés lenne.
Egy blokk a procin, egy a gpun, tehát két szivattyú úgyhogy még a bivallyal se lehet probléma. Valaki használja így a gépét, mert láttam. Viszont ezt hogy lehet megoldani tartály nélkül jó kérdés, csurig kell tölteni vagy mi? -
mackosajt
addikt
-
Luigee99
tag
Én is itt vettem.
Az a baja egyedül, hogy pl amit fentebb linkeltek cső (meg másik videóból is ítélve) tök kemény, olyan üveg-szerű csörgő hangot az ki, mikor kesztyű nélkül forgatják, ezért is gondolom, hogy melegítés hatására nem lesz buborékos, mint az enyém/miénk...
Ha lesz időm, kipróbálom a vízforralós technikát, hátha jutok vele valamire... -
DigitXT
nagyúr
válasz #90933760 #11655 üzenetére
Hát "költségcsökkentőnek" nem mondanám, mert bazidrága egy ilyen
rendszer. Pl. D5-ös szivattyúval megfűszerezve. Nem olcsó... Gyártás
szempontjából sem biztos, hogy költségcsökkentő, ha full réz.A csőkígyó viszont nem véletlen: eléggé ott van a hűtési teljesítménye.
Csak hát az ellenállása is nagy emiatt, de ha van elég erős szivattyú... -
TESCO-Zsömle
félisten
válasz DigitXT #11665 üzenetére
Vitatkoznom kell, a csőkígyó hűtési teljesítménye és hatásfoka elmarad a lamellás vízterű radiátorokétól. Ez valóban költségcsökkentés, csakhogy nem a vevő fele, hanem a gyártónak. Jóval olcsóbb és egyszerűbb legyártani, emellett üzembiztosabb is. Egy rézcső falát nehezebb átütni, mint egy vékony rézlemezt, így ellenállóbb a külső behatásoknak.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
DigitXT
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #11666 üzenetére
Elhiszem. Ennek ellenére tesztekben az AMS radi messze lever mindent.
Szerk: pl. itt. (Térfogatáramban a béka segge alatt van, de dT-ben meg a legjobb.)[ Szerkesztve ]
-
BL@CK
tag
válasz Luigee99 #11661 üzenetére
Én már meghajlítottam párat, de lassan haladok. Úgy szoktam, hogy forralom fizet abba belemártom hogy fokozatosan melegedjen át, aztán hőlégfújóval kis fokozaton lassan melegítve hajlítom. Ezzel a technikával ugyanolyan víztiszta maradt mint előtte volt.
Shatter your limits!
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz DigitXT #11667 üzenetére
Ez azért van, mert a kettő összefügg. Azért nagy az ellenállása, mert gyorsabban áramlik benne a víz. A gyorsabb áramlás pedig jobb hőátadást eredményez.
Ez egyfajta kompromisszum. A radiátorokat azért párhuzamosítják masszívan, mert az alacsony ellenállással elért plusz felhasználható a blokkoknál. Ott fontosabb a jó hőfelvétel, mint a radiátorban a jobb hőleadás.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
DigitXT
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #11669 üzenetére
Akkor viszont nincs sok értelme radit magában tesztelni mesterséges hőforrással. Elő kéne kapni egy CPU-t, s a CPU dT-t nézni azonos szivattyúteljesítménynél. Mondjuk nem tudom, fojt-e akkorát, hogy drasztikusan romoljon a dT a blokkon.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz DigitXT #11670 üzenetére
Nem is sokan csinálják, de ez a szakszerűbb, mivel minél több dolgot teszel be, annál több a változó. Kétszer ugyanúgy nem tudod összerakni a rendszert, elég csak a pasztázásra gondolni. Egy tesztpad lényege, hogy relatíve steril körülményeket biztosítson, így a kapott eredmények összevethetőek lesznek.
Ezekkel az eredményekkel lehetne számolni ma, holnap, vagy akár 20 év múlva is, ha idő közben a tesztpadot nem változtatják meg.
Itt tisztán látszik, hogy a nagyobb teljesítményért nagyobb ellenállással kell számolni. Ebből következtethető, hogy adott szivattyún mennyi nyomás és térfogatáram marad, így ezzel meg lehetne állapítani a CPU-blokk teljesítménypontját a táblázat alatt. Már ha lennének ilyen táblázatok...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Pista0001
addikt
Az igazat megvallva nekem is egy slim 240-esem van (már csak) a gépben, az is ultra sűrű lamellás (HWlabs Black Ice GTS), és rá van kötve a VGA és a proci is (7870 és i5-760). Amikor nem extrém magas a külső hőmérséklet (itt a 30 °C annak számít ), akkor abszolút nincs vele gond.
[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
Sajna megválok a konfigtól.
Segítenétek beárazni a cuccost?Cpu blokk: Koolance Cpu 370
Gpu blokk: Heatkiller 79X0
Gpu back: Heatkiller
Pumpa: Alphacool VPP655 with-D5-HF-Top
Radiátor: MO-RA 3 Pro Black
Radihoz ventik: Phobya-G-Silent-18-700rpm
Tartály: EK acetal black
Csatik: Monsoon 19-13 mm (12 db)
Cső: Primochill Fekete van, 3 m lett véve
Ez a folyadék van benne: Thermochill-EC6 3 flakonnal vettem, 1 bontatlan még van
Hőmérő: Sensor 2 db.A többi tartozék ajándék lesz (harisnya, piros kábelek, koolance kuplungok, csatik, csap, átalakító, hosszabító...)
-
echterion
nagyúr
válasz jilian #11675 üzenetére
Szép, az ára is szép lesz. De inkább a beárazós topikba kellene szerintem menned.
Más: ez a kérdésem mindenkihez szól. Az aquatuning.de oldalról lehet innen simán megrendelni? Kiszállítanak onnan Magyarországra is? Ha jól olvastam a szabályzatukat, akkor az egész EU területére szállítanak, és a postaköltség már benne van az árban. Ezt jól értelmeztem? Előre is kösz a segítséget.
(#11679) Cris99: "4.1 All prices shown in our online store include statutory VAT set. All prices are ex establishment Bielefeld including packaging and shipping plus all emerging and handling costs for delivery within the EU. In net deliveries outside the EU (eg Switzerland) are in the shipping costs that are not paid by the sender as other costs such as customs and VAT included." - ebből vettem ezt ki.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz echterion #11678 üzenetére
Perszehogy szállítanak, mi ezen a meglepő? Évek óta használjuk...
A szállítási költség természetesen nincs benne a termékek árában,
csak a végén kalkulált összegben láthatod: szállítási módtól is függ.
(Pl. a GLS drágább, mint a DHL - mivel az utóbbit a Posta hozza ki,
az előbbit meg a futárszolgálat kézbesíti Németországból hozzád...)Ezen felül függ a fizetési módtól is, pl. a PayPal rárak kb. +2EUR-t,
ellenben az a legkényelmesebb - már akinek. (A hivatkozott szöveg
amúgy nem egészen világos... Javarészt az ÁFÁ-ról regél (VAT).
Meg EU-n kívül lehet VÁM, stb. Viszont EU-n belül kifizeted és jön.)Cris99: Németországon belül biztos lehet utánvéttel is. Nemzetközi
viszonylatban viszont nem: hülyén nézne ki egy át nem vett csomag.De ezt írják is a 4.2-ben:
"Die Bezahlung durch den Kunden kann durch Vorkasse oder Nachnahme
erfolgen. Bestellungen aus dem Ausland werden nur gegen Vorkasse oder
auf Anfrage mittels PayPal abgewickelt."[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
echterion
Jártam ott.
Nekem minden cuccom a aquatuning. de -től jött (1-2 cucc már nem kapható), van kint ausztriában ismerősöm, őhozzá rendeltem.
De. --> A. --->HMadn!ght
Az egész konfigot eladom, gondoltam, hogy egyben kiteszem az apróra, és ha valakivel megegyezek, még BP. -ig személyesen is felvittem volna.
De ennek az esélye sztem. -1. -
-
DigitXT
nagyúr
válasz echterion #11684 üzenetére
Egyet tovább lépsz (Checkout), és kiírja. 10 EUR még baráti. PayPal
fizetésnél 18,48 az alap, így max. fölötte lehet. 200 EUR fölött már 20+.Amúgy senki nem mondta, hogy egy szenzort, meg egy csövet megéri
rendelni Németországból. (Ha körülnézel a hazai piacon, ilyen kis tételt
talán olcsóbban is be tudsz szerezni.) Amúgy meg ilyenkor jön be az a
képbe, hogy többen összeállnak apróságokat rendelni.. Megosztoznak
a postaköltségen, mindenki jól jár (egy cső pl. garis sem igen lehet).
A szenzor mondjuk lehet hibás, de kis értéknél nem kell visszaküldeni,
ha gebasz van. Legutóbb pl. négyen rendeltünk, kábelt, csövet, blokkot,
stb. Azt konkrétan én szerveztem. (Annyi van, hogy ha nem Bp, vagy
"vonzáskörzete", akkor Mo-n belül is postáznom kell, tehát azok relatíve
kevesebbet spórolnak, hiszen ha maguknak rendelik, közvetlen kapnák.
Szerk: személyes találka esetén meg nincs extra költsége a dolognak.)Amúgy TESCO-Zsömle szokott szervezkedni... Társultam már be hozzá
is, csak az a rossz tapasztalata, hogy sokan az utolsó utáni pillanatban
képesek visszalépni, így nehezen tervezhető a történet. Nekem mondjuk
szerencsém volt, mert mindenkinek kellett, amit kitalált, és nem mondta
azt a rendelés gomb megnyomásakor, hogy "állj-állj, mégsem kell!"[ Szerkesztve ]
-
GumisPeter
senior tag
4 munkanap alatt ért ide az Aqua-tól.
[link]Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
beteg
őstag
Hozzávetőlegesen hány méter cső megy el egy nagytorony házba, cpu+vga hűtéshez?
Csak futni kell!
-
echterion
nagyúr
válasz DigitXT #11685 üzenetére
Igen, nem is nagyon éri meg ezeket, de ilyen piros kijelzős szenzort nem nagyon találtam, csak kéket. Meg piros 10/8-as csövet is csak úgy találtam, hogy majd talán aug. végére tudnak esetleg hozni. Mindegy, ennyit nem fizetek, szerencsére nem sürgős, csak azt szeretném, hogy egy egységes képe legyen a gépnek, ne ilyen bemattult fehér csöves dolog legyen.
-
törölt tag
Na tehát. Akkor milyen játékvizek léteznek? Mert én kettőt ismerek az egyik a Corsair H szériái, meg ezek átmatricázva, nem tudom ki gyártotta eredetileg, de ezek drágák úgyhogy eleve kiesik. A H70-től lett a radi 45 vastag, de ez se elég még. És a H100 ami két radis slim. 22-25-öt akkor adnék érte ha kettővel dobnának meg, de amúgy esélytelen.
A másik meg az AVC Hercules. De ez is csak egyes radival szerelt, van belőle Pro változat az már kettes csak épp én nem találok egyet se aprón. Pedig az úgy fain lenne.
Esetleg létezik még valami ezek helyett? Vagy mi legyen? A két sima AVC-t ha megveszem az a baj nem fogja emberi hangon lehűteni a cuccot. Meg talán sehogy. Két H100-at meg vegyen akinek 160 anyja van....
-
törölt tag
válasz SkyS1gn #11692 üzenetére
Na de valami olyant amit kapni itt aprón.... Az az igazság, nem sok kedvem van külön vásárolgatni hozzá mert akkor pénzbe majdnem ott vagyok ahonnan elindultam csak épp egy sokkal gányabb végeredménnyel.
Azon gondolkodtam mondjuk, hogy két AVC és akkor pluszba egy dupla slim radi és szendvics. Ez már elég nagy felület szerintem. Árban pedig a fele annak mint amit elkezdtem és a negyede annak amit véghez akartam vinni.
-
törölt tag
válasz SkyS1gn #11694 üzenetére
Nem tudtam volna befejezni, ahogy meg jelenleg állt elég szarul nézett ki és egy csomó pénz meg benne volt. Meg kellett a pénz amúgy is. Így meg ugyanolyan gagyi lesz, de legalább jóval olcsóbb és nem áll benne annyi pénz.
Nem tudom mennyi egy ilyen AVC, de mintha láttam volna 4-5-ért? De az valami fullos izé akció lehetett. Most épp 7-ért látom. Abból kettő meg egy dupla slim radi 5k körül és meg is van. A radi mérete több lesz, mint a jelenlegi rendszeremnek, a vga nagyon nem hinném hogy panaszkodik a kicsit gagyibb blokkra, az XXFlow se egy csúcstechnika ahhoz képest sokkal gyengébb ez se lehet. Ellenben nő a radi méret, szóval remélem pofára esés nem lesz. Nem tudom milyen csövezést meg csatlakozást használ, de jó lenne ha a 10/8-at tudná. A két szivattyú sorosan meg egész pofás szállításra lesz majd képes.
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Skacok
A blokkokat ha nem akarjátok szétszedni, mivel és hogyan szoktátok takarítani? Egy EK LTX prociblokkról lenne szó
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Tommi000001
aktív tag
Ahoj
Lenne ötletetek víztartályra meg pumpára?
Tartályra valamilyen iprovizált ötlet lenne ?
"A Föld,a Naprendszer elmegyógyintézete...."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest