- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Steam Deck
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
5000watt
aktív tag
válasz Satyricon #11851 üzenetére
Nekem az alján vannak olyan foltok mint amik voltak neked a belsejében .. így vettem...
Rézt sem kezdi ki ?
vagy van valamivel amivel letudom takarítani ?
[ Szerkesztve ]
Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna.. http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=5000watt
-
Satyricon
addikt
válasz 5000watt #11852 üzenetére
Én a cintányérjaimat sidollal szoktam takarítani! Bár az sárgaréz. Igaz a 8800 GTX/Ultra blokkot is takarítottam már sidollal, de egy idő után bemattul... Ha nincs lakkozva a réz, akkor egy próbát megér! Szép lesz tőle a blokk, csak kérdés, hogy meddig...
Szerk.: (#11850) Csokiii: Jó az az EK lötty, nem fogsz benne csalódni!
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Csokiii
aktív tag
Valakinek van tapasztalata hogy Corsair H50 1 ventivel vagy 2 ventivel a jobb?
-
Csokiii
aktív tag
köszönöm , akkor marad az egy venti fúj
-
martona99
csendes tag
Sziasztok!
Van egy vízhütött gépem, amiben kb egy év folyamatos üzem után behalt a szivattyú. Csak hörög-morog, néha kerepel, de a vizet egyáltalán nem forgatja.
Van itt valaki aki üzletszerüen, profin foglalkozik vízhütéses rendszerek építésével / karbantartásával? Szívesen kifizetnék egy profi generálszervízt. Lehetõleg Budapesten.
Elõre is köszi!
-
ST05
őstag
nekem is hasonló kérdésem lenne,
valószinűleg jól jönne egy légtelenítés a h20-920 Antec egybevizemnek
ha egyátalán ez megoldható, illetve házilag mi az amit lehet tenni az ügy érdekében?
( asetek típus, a vastag radis verzió)
magasabb vízhőmérséklet a kelleténél, kicsi levegős hang..
remélem nem a pumpa döglődik, radi mozgatása-forgatásakor elö tudtam idézni
hogy a viz forgatása megállhatott, höfokokból látszott, hirtelen elkezdtek felkúszni,
amit további kis mozgatás babrálásra helyreállt
köszi a válaszokat ( remélem a blokkon a kis csavar a légtelenítésre szolgál ) -
-
-
ST05
őstag
de azért gondolom ,akárhogy is forgatom ,leállnia a víznek nem kellene
Szóval a pumpa járt, irta a fordulatot ,meg hallatszik is,
hanem tökéletesen látszott a höfokokból, hogy megállt az áramlás,
de fix ( beszerelt ) helyzetben nem produkálja ezt, de akkor sem túl megnyugtató,
valamint ha eléri a 38-39 fokot a víz, akkor hallatszódik csak, hogy valami nem 100% -
bombibmw
veterán
Compact water system no air.
Bocs,nem tudom,én is csak véletlen találtam rá,mikor nézegettem a H100i-ről vidiket.(#11873) TaaT: Igen,de ha szürcsölt és forgatásra leállt a keringés,viszont a pumpa meg ment,akkor bizony csak a levegőt forgatta.
Nem lehet,hogy szépen lassan szivárog a rendszer valahol,csak éppen olyan mértékben,hogy fogyjon belőle a víz idővel,de azért ne áztasson el semmit?
Főleg,ha ilyen meleg,gyorsan párolog.[ Szerkesztve ]
-
martona99
csendes tag
Esetleg azt tudjatok, hogy Koolance PMP-400 pumpat kitol lehetne gyorsban beszerezni?
-
fatal1ty1984
őstag
ha valakinek van felesleges 16/10-es hollanderes csatlakozoja ill 45 és 90-es adaptere az irjon már rám privátban
-
GumisPeter
senior tag
eddig ok....rendszer nélkül külső tápról üzemel a szerkezet, kering is rendesen, de...
A tartály után lévő csőben szinte állandósulni látszik a buborék.
a bejövő becsobog, a kimenő a belső csöves kimenet a tartályban.
A tartály jelenleg ebben a formában mutatkozik:
[link]
A bal buborékos a kimenő, a jobbon jön a lé...
Pumpa/cpu blokk egyben, innen a vga onnan a tartály és vissza a pumpához.
Ha lekapcsolom, gyakorlatilag eltünik a csövekből a lé, ha beinditom, megtellik.
Jó ez igy?
Azon filóztam, ha kikapcsolt állapotban töltöm a csöveknél, akkor meg bekapocsolva kinyomja...
Első vizes rendszerem...bocs a buta kérdésekért..thx
Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz GumisPeter #11883 üzenetére
Nem a legszerencsésebb ez a vizszint feletti kimenet mert mint látod minden kikapcsolásnál levegös lesz a rendszer amiatt hogy kifolyik a viz a csöböl ami a tartály vizszint felett van. A levegö is nagy valoszinüséggel azért marad benne mert nem tud az áramlással meg gravitációval szemben lefelé kimenni.
-
GumisPeter
senior tag
válasz Whit3Rav3n #11884 üzenetére
a gép kialakitása során fontos szempont volt a látvány is.
Ezért terveztem így a gépet.
A levegő egyébként sehol máshol nem jelentkezik, minden blokknál bubimentes a rendszer, csak a felső csövekből fogy el a folyadék...
De amugy azóta változott a helyzet, kevesebb a bubi, szinte már nincs is...lehet idővel kilégteleniti magát...
Kolléga épp most jött, ő is azt javasolta, kikapcsolt állapotban töltsem fel a csöveket, , lehet van benne okosság....
thx Karesz ezúton is![ Szerkesztve ]
Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
Csokiii
aktív tag
Sziasztok
Szerintetek egy asetek lclc-t mennyire viselne meg 2 szimpla radi és egy tartály? kb egymagaságban lennének szóval nem a ház aljából kéne felnyomni a vizet. -
Csokiii
aktív tag
válasz fatal1ty1984 #11887 üzenetére
-
Satyricon
addikt
válasz GumisPeter #11883 üzenetére
Huhúúú GumisPeter... Itt a baj nem kicsi...
Tudnál dobni még pár képet a rendszerről? Ez a jelenlegi megoldás nem igazán gyere be ha jól látom és olvasom...
-
MrPetya19
addikt
Hi
Gondolkozom egy vizes matx gépen, és az érdekelne, hogy egy 3570k-hoz és egy R7950/70-hez elég-e egy alphacool nexxus st30 120mm és egy 240-es variáns?
PCvízhűtés.hu-ról mik a vélemények?,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
Satyricon
addikt
válasz GumisPeter #11890 üzenetére
A vákuum és a gravitáció miatt gondoltam... Ha van levegő a rendszerben és valamelyik blokk sarkába bennragad, akkor ott nagy szívás lehet! Én úgy tudtam megállapítani hogy levegős a rendszer hogy gép bekapcsoláskor néztem, hogy csökken-e a vízszint a tartályban. Ha egy kicsit is lentebb megy a vízszint, akkor bizony levegős a rendszer.
Na de ha már kezd légtelenedni, vagyis ha már túl vagy rajta, akkor ok.
A képet akkor se felejtsd kitenni, vagyunk 1 páran akit érdekelne
-
ST05
őstag
válasz Akcok94 #11897 üzenetére
az nem fog lejönni szerintem még alcohol-al sem ( de próbát megér)
igen nekem is oxidációnak tűni, ,tehát nem szennyeződés, hanem anyagában elszíneződés...
hűtés hatásfokát/hőátadást kétlem, hogy befolyásolná( cpu blokk mögött mi az a buksi? a 2-ik képen?, vagy inkább ne akarjam tudni? )
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Debian GNU/Linux
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Steam Deck
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Kupon kunyeráló
- Elektromos cigaretta 🔞
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest