Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz BB9000 #9847 üzenetére

    Ez a mérőhely típus csak 1 db mérőórát tud fogadni(nem az EON-on múlik), ami most a nappalid, másodikat nem tudnak beletenni. Mind1 hogy hány fázisú, mindenképp csak 1 óra mehet bele(még mielőtt megkérdeznéd, volt már rá példa hogy visszakérdeztek.)

    Sajnos az új rendszerben van egy olyan szabály hogy "a felhasználó számára a szekrény tokozatnak kizárólagos őrizetbe vonhatóságot kell biztosítania".
    Ezt nem az EON, hanem az egyik országos hivatal erőltette.

    Emiatt az EON szinte mindenhol kénytelen megkövetelni a régi típusú szekrények lecserélését akkor, ha második mérőórát kérsz.
    A budai hegyvidéken mindenképpen köteleznek Téged, hogy cseréltesd le kéttarifás szekrényre, a típus attól függő hogy családi ház (75 cm magas, 60 cm széles), vagy társasház (45 cm magas, 60 cm széles) mérőhelyre.
    Noha a Hensel készített olyan szekrény típust, amelyiket a jelenlegi szekrényed mellé lehetne rakni, de ezt a "vegyes kialakítást" a Budai oldalon semmiképpen nem akarják elfogadni. Ezt a vezérelt mérésekhez kitalált típust, csak akkor engedik, ha 2021 október utáni típusú a meglévő szekrényed.

    A Pesti oldalon valamivel lazább a szabályozás, ott van hogy elegendő, ha egy külső, IK09-es ütésálló, kulccsal zárható szekrényt raksz az egész köré, akkor megengedik hogy csak a "H" tarifa számára egy második dobozt felrakj a befoglaló szekrényen belülre, a jelenlegi tokozathoz hozzá szerelve, ami olcsóbb mint a kéttarifás doboz.
    De ehhez is külön mérnök kamarai tagsággal rendelkező tervező által megírt műszaki dokumentációban kell ENGEDÉLYT kérni. Ezért az engedély kérésért, tehát hogy megírnak Neked egy műszaki dokumentációt, természetesen a tervező el fog kérni pénzt, mert van hogy szinte teljes értékű új bekapcsolási tervezést kérnek.

    Másik opció még a régi típusú mérőhely tokozatod "átalakítása" átalakító készlettel hogy ugyanolyan legyen mint a legújabb szekrény...ennek az anyag költsége kb ugyanannyi mint egy vacsiúj szekrénynek, az átszerelés munkaideje ugyanannyi mint egy új szabványosításnak, csak a vésést-rögzítést lehet megúszni. Ekkor szabad a jelenlegi mellé szerelni a "H" tarifa számára második mérőhely tokozatot, persze ehhez is külön engedély kérés kell.

    Tehát ha az MGT nem kér olyat hogy "csatl. berend. tervjóváhagyás" kitételt a második oldalon, akkor egyszerűbb ha beletörődsz abba hogy az egész szabványosítást újra elvégzik, csak mondjuk a védőcső vésés lehet megúszható. Legalábbis tuti hogy anno 6-os rézvezetéket húztak be a nappalidhoz, nem pedig 10-est ami most kötelező.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák