Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz t72killer #6400 üzenetére
A nyitó ár magas, majd jövőre lesz az kevesebb is, majd akkor lehet már igazán mérlegelni hogyan éri meg a csere. Az a vlog is érdekelne mennyire használható, jobbnak tűnik a keresője is...
Nem nagy ez a gimbal? Kijelzőt mennyire látni? Azaz Oly12-40 elég combos, a kis kitobi jobban passzol rá.Létezett a Tascam DR03 és 08, 100dodó alatt, ami legalább olyan kicsi mint a Zoom H1, de valamiért az összes ilyen minit kukázta a Tascam.
-
t72killer
titán
válasz MrChris #6401 üzenetére
A gimbal nagyocska, viszont olcsón (~féláron) lepottyant darab, másodkézből. (Hmm, egyre messzebb kerülünk az "eredeti" a6300+ új gimbal ktg-vetéstől ). Egy bajom van vele, hogy 1 kézzel kicsit nehéz, pláne amikor a 12-40 van fent, ill egykezes üzemben ultramacera a joysticket üzemelni.
Méretre amúgy azért is vettem ekkorát, mert ez egykilós kamera+lencse kombóval ténylegesen megbirkózik, és a csuda tudja, mire fejlesztek még (pl a GH sorozat nehezebb, egy GH6+12-40 már csak éppenéppen fog beleférni a hivatalos 1200g-os limitbe x év múlva). Az utaztatásán töröm a fejem, az ugye kizárt, hogy a bálnányi hordtáskájában pakoljam repülőre
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
jjeahh
nagyúr
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
t72killer
titán
Szép. Tényleg nagyon jók a samu kamerák, kár, hogy leállt velük a samu. 4k-n azért nem ennyire szép az eredmény, de annál is láttam már sokkal rosszabbat.
-
950sm07
csendes tag
Sziasztok, van valakinek tapasztalata Dörr DM 220-as mikrofonnal? EOS 100D-hez kellene de nem találok róla érdemleges tapasztalatokat. Kondenzátormikrofon saját táppal és +10dB érzékenységgel, nem tudom ez ellensúlyozza-e valamelyest a 100D gyengébb minôségû erôsítôjét, illetve annak zajosságát.
Ha valaki tud róla valamit és megosztaná, vagy a Pixel Voical MC50-rôl azt nagyon megköszönném.Egy kissebb projekthez kellene csak néhány interjúhoz ezért 20eFt-nál többet nem feltétlen szánnék rá, de az mindenképpen szempont hogy a beépített mikrofonnál sokkal jobb legyen.
-
MrChris
nagyúr
Egy kis utógondozással a GX80 iso 1600-on egész jól használható. Egy rövid snitt. Meg a Youtubnak is van áldásos hatása
-
MrChris
nagyúr
Munkára így alkalmatlan, körbe kell építeni riggel és persze külső hangrögzítővel, meg a gombok se olyanok, mint egy munkagépen. Megvárnám a G80-at. Az anyag amit kiköp nemtom mennyire felelne meg, élességben ott van a szeren ha 1080p a végtermék bő szoftstabi is belefér, meg színes is, de gondolom komoly dolgokhoz több adat kell a színcsatornákra.
Most tapasztaltam, hogy nem tudok vele rendesen manuál WB-t állítani, azon egyszerű oknál fogva, hogy egyik kezemben a WB kártya másikban a gép és ha az iránygombjait meg OK-t akarnám nyomni kiesik, kifordul a kezemből olyan kis súlyos darab még a pille könnyű kittel is, egy 12-35 vagy 7-14-el talán egy kézben nem is lehet megtartani. Lassan készül a fogantyú, szükséges lesz hozzá. -
t72killer
titán
Az érdemben jobb ISO-ban nem vagyok olyan biztos - persze videóban nagyon valószínű, lévén játszhatsz leméretezősdit. A stabi is szuper dolog
Persze MrChris kolléga intelmeit is vedd figyelembe, ő jóval régebb óta videózik a vázzal, mint én! (+én csak hobbi szinten használom, családi-nyaralós-kirándulós videókra)
Más, audiórögzítés-téma: egy ilyen Surround miki miért kerül 6k$-ba ? Meg lehet ezt valahogy házilag barkácsolni? Végülis csak pár miki kell hozzá...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz MrChris #6415 üzenetére
Azért láthatólag ragadt valami
Én meg szerelmes vagyok (NEM a kamerába, hanem ami rajta ül)
[ Szerkesztve ]
-
theporcupine
tag
válasz t72killer #6416 üzenetére
H6? Abba én is. Kétszer elmentem egy üzletbe, már eldöntve, hogy megveszem, de szerencsémre, zárva volt. Egy ideje akciósan adják, csak nem kellene költenem ennyit sem. Most Edirol R44-em van. de az kicsit nagyocska, meg az M/S miki is érdekelne. Meg olyan drága 7.1 helyett egy ilyen felvevővel quadroban lehetne két azonos mikivel felvenni. Ez a surround régóta érdekel és szinte minden megvan hozzá, csak nincs hova feltölteni.
https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
Tuninger
Topikgazda
Sziasztok!
Akad itt esetleg olyan aki 5D mark II/Mark III-al (raw) videózik?
Küzdök a megfelelő megbízhatóságú kártya fellelésével. Van egy Lexar 64 GB 1066x-os CF-em, és úgy tűnik nem barátok a Mark II-vel. Sajnos próbáltam másik azonos típusú kártyával, azzal sem nyert, vagyis biztosan nem a kártyával van gond.
Tudom hogy a KomputerBay 64GB 1000x és a Sandisk Extreme Pro 160MB/s kártyák lehetnek a nyertesek RAW video stabilitás szempontjából, de próba nélkül már nem merek venni... Akad valakinek elfekvőben/használatban/eladóban? -
t72killer
titán
(+#17-18): hátigen, ez már az audió-nonplusz-ultra. Egyelőre elkezdek normálisan videózni, aztán meglátom, mennyire lesz kedvem pl erdőben a hangokat felvenni és hasonlók. Egy ilyennel már komplett BLURAY-gyártóvá vállhat az ember, rácuppantva 4 extra mikit megvan az 5.1-es surround .
Az alap tartozékmikrofonok, amik ezekhez járnak vajon mennyire jók?
-
taranis
addikt
-
*Ropi*
félisten
-
t72killer
titán
válasz Tuninger #6424 üzenetére
Nincs a háznál CF (+a ház is odébb van egy gondolattal), de azért az fura, hogy a lexarral gondok vannak, a 7Dii-ben elég jól teljesített. - Ha nem írod, akkor Lexart javasoltam volna.
Amúgy igen, az ilyen "prémium" dolgokat, mint raw-sorozat/videó nem lehet megúszni bivaly memkari nélkül. Még a sima gopro kamerába is, ami valszleg túl kicsi darabkákban írja a karit, kell a sandisk extreme.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz t72killer #6425 üzenetére
Csak helyeselni tudok... Hero4-nél kitéptem a hajamat hogy Sandisk Extreme Pro kellett oda is mert a sima Extreme lassúnak bizonyult... és persze +50% ára volt ...
Az 50D/5D2-nél azt olvastam - hosszú fórumböngészés után - hogy a régebbi CF illesztő miatt előfordulhatnak problémák...és simán elképzelhető hogy az 1000x-es Lexarral meg kifogástalanul működne a gép.. az 1066x-ossal egyébként ezt produkálja..
Érdekes módon a raw videó esetén jobb eredményt kapok, de teljesen megbízhatatlan mikor dobja el pl a hangot.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Tuninger #6426 üzenetére
Nekem mintha nem pro lenne benne, már nem emlékszem. Anno mintha lett volna egy "action camera edisön" valamelyikből, jó drága volt. Amúgy a (microSD) karit az rx100iv-ben és a GX80-ban is használom, probléma nélkül.
-
t72killer
titán
Egy videós érdekesség: infrakamerával lefilmezték, ahogy Aggteleknél egy vaddisznó elzavarja a farkasokat.
-
t72killer
titán
válasz t72killer #6428 üzenetére
Bocsánat a flood-ért, még egy natúrgyöngyszem: H5 a természetben.
-
Tuninger
Topikgazda
Sajnos a raw videóhoz ennél sokkal több kell, 5D2-nél 560Mbps, 5D3-nál 800Mbps.
Viszont nagyon szépen köszönöm *Ropi* segítségét, tippjeivel rávilágított hogy a Hama USB3 sok az egyben kártyaolvasóm az ami "korrumpálja" a felvételeket mikor másolom át az anyagot a kártyáról. Vagyis a kártyaolvasó nem szereti a Lexart. Az 5D-t az USB porton gépre kötve kifogástalanok a felvételek.
Vagyis a Lexar 64GB 1066x CF jól működik az 5D Mark II-vel!
-
t72killer
titán
válasz Tuninger #6431 üzenetére
Amit a kolléga ír, az megaBájt/s (MBps), amit te írsz, az megaBit/s(Mbps) Ergo, az ultrákkal sem a ráírt 80MB/s a gond (szekvenciális olvasás), hanem az írási sebesség azon a mérettartományon, amekkora darabokban a kamera ír.
-
csibész35
tag
Sziasztok, lenne egy kis mikrofonos hercehurcám. Van egy Rode stereo videomic pro-m és lenne egy beszélgetős munkám. Tudom, hogy nem a megfelelő szerszámmal vágok bele, de (szerintem) még jól is elsülhet. Gondoltam rögzítem egy quick plate-re, az asztal közepén a két alany között pedig pont ki lehetne használni a stereo adottságait és bal-jobb oldalról hallani az okosságot.
Eddig abban a boldog tudatban éltem, hogy ezt egy telefonra dugva tudom rögzíteni, de a tegnapi kísérletek ezt nem támasztották alá. Próbáltam iphone-nal (rode app) és android-al is de nem ismeri fel egyik se külső mikrofonként. Elkezdtem keresgélni és valószínű, hogy a jack dugó kiosztása nem megfelelő a telefon dugaljával.
Lehet-e, hogy tényleg ez a hiba és van-e valamilyen átalakító ehhez? Esetleg valami más van a háttérben? Csillagok állása, ilyesmi...[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz csibész35 #6433 üzenetére
A telókban lévő AJH jack nem tud szereót (se szifon se más). Átalakítóval se fog menni, uis a telóoldal csak egy jel fogadására van felkészítve. Recorder kell, szifonnal esetleg lehet a lightning porton szerencsétlenkedni, de ez annyiba kerül mint egy komplett recorder.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
1db membrán persze mindig monó, de a sztereomikrofont már elég régen feltalálták
[ Szerkesztve ]
-
csibész35
tag
válasz t72killer #6434 üzenetére
Ez érdekes mert pl a szifonhoz írt Rode app is tud felvenni stereoban, illetve van is hozzá ixy stereo miki. Akkor ez csak ezzel működik vagy csak ál-stereo?
Amúgy még az se érdekelne ha mono, csak tudjak felvenni vele. Nem akarok felvevőt venni.
Szerk.: ja, hogy ez a Lightning verzió! Ok, szkjuzmí
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
csibész35
tag
válasz t72killer #6438 üzenetére
Igen így tiszta csak megzavart, hogy az oldal alján úgy mutatta a ixy lightning-ot, mintha az egy másik termék lenne, a főcímből meg nem derült ki, hogy ez az
Mindenesetre még mindig érdekelne, hogy akár monoban tudjam használni egy átalakítóval. Végszükség esetén vennék hosszabbítót a géphez, de azon túl, hogy nem praktikus, gondolom nem túl egeszséges 3-5m-el megtoldani. Bár nem értek hozzá
-
kopi120
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy EF to M4/3 adaptert amin elméletileg van rekesz vezérlés. Valaki hajlandó lenne kb 30p-1ó-ra próbára találkozni? Mindenféleképpen olyan gépre szeretném rátenni ami 4k képes! Pest megye, Budapest ami szóbajöhet. Hétköznap du vagy hétvége. Sör-bor-pálinka Csoki-ropi-perec megállapodás tárgyát képezi Jövőhétre várom a kütyüt, de csak a kaszás biztos!
-
t72killer
titán
Videóra van értelme normál fixet feltenni/venni? (m43 gép esetén 20-30mm-est?). Gondoltam gyenge fényben feltennék speedboosterre egy-két fix obit, mondjuk egy 20-asat (=13mm lesz belőle) vagy szűkebb témára egy 35-öset (->22mm) vagy 50-eset (->32mm). Ezek mindegyike kapható sigma ART-sorozatban EF-bajonettre, de csak 2-t akarok megvenni közülük.
[ Szerkesztve ]
-
kopi120
tag
válasz t72killer #6448 üzenetére
Ezeket az értékeket szorozd meg kettővel, mert te a FF szenzorhoz számoltál, nem?
(XXmm x Crop[2x])x speedbuster
Jelen esetben 26mm, 44mm, 64mm
Mit szeretnél videózni?, mert a 26 az totál a 64 meg inkább portré, de egy jó fix mindig jó
(Elnézést ha tisztába voltál vele ) -
t72killer
titán
válasz kopi120 #6449 üzenetére
Ekvivalencia tiszta (+4k-ban a GX80 még extra 10%-ot croppol, 20%-ot, ha az e-stabi is rá van eresztve)
Még kell egy fókusztáv-statisztikát csinálnom, amikor a 12-40-es zoomot használom, ebből kibukik majd, mi a nyerő. Így ránézésre 15mm fekszik legjobban, csak az ahhoz passzoló 24-es obik egyike se ér fel pl a 20-as vagy a 35-ös, 50es obik minőségével. Márpedig a buli ebben kifejezetten az f/0.9-en nyomatás, azaz nyitva csúcs üveg kellene.
"Mit szeretnél videózni?"
Mindenfélét, de nagyon pörgős, elég fénnyel ellátott feladatokra (család, események) ott a natív 12-40-em. Ez inkább alkonyati természetjárós dologhoz, beltéri "sötét akciókhoz" (színház és hasonlók - ahol azért nem létfontosságú ugrálni a perspektívák között). Ezzel asszem meg is válaszoltam magamnak, a 20-as kb kötelező beltérre, ha meg távolabb vagyok az akciótól (előadás, színház), akkor 50-es alá nem érdemes menni.Ez lesz akkor:
20+SB (=13mm),
20+normál AF adapter (itt 1FÉ bukta),
50+SB/horribile dictu 85+SB -> ezzel várok még, attól függően, mit virít az új 85-ös ART, ill lesz belőle értékelhető árú használt darab.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest