Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz Kukcaman #19000 üzenetére

    Hőkamera ipari felhasználásban is sokat dob a bevethetőségen, nem csak a határvédelemben. :D
    A 40 perc ráígér kb minden konzumer drónra és egyben megoldja a drónozás egyik rákfenéjét (nekem a 20 perces akkukból az első fixen elmegy arra, hogy felderítsek és egyáltalán kitaláljam mit akarok csinálni). A 9 km is elég impozáns, ha ebből jelvesztés nélkül tud 1 km-ert bármilyen környezetben a nagyfeszültségű vezetékeket leszámítva, akkor már királyság.

    A -10°C nem újdonság, azt pl. a Mavic 2 is tudja (de a távost nem szabad lefagyasztani :DDD ).
    Kikerülni egy Mavic Air is tud már front irányból, Skydio-t nem ismerem csak röpke szemléből. De itt az a nagy durranás, hogy minden irányban be van kamerázva. Elvileg nincs holttere, vagyis 360°-ban hülyebiztos, amíg mondjuk egy Mavic Air-en oldalirányban nincs szenzor, simán belemegy bármibe.

    Arra mondjuk kíváncsi lennék milyen processzor tettek bele. Az a két mag egy Core2Duo esetén nem tűnik rossznak, de egy Arm SoC esetén már nem vmi nagy szám. Mavic Air-ben pl. 5 magos processzor van. Vagy 5 processzor külön tokozásban? Mindegy, csak az ötös szám maradt meg. Ha a telefonokból indulok ki, akkor 4 mag alatt már őskövületnek számít.
    De ha azt nézem, hogy 12 segédkamerát kell feldolgozni kicsi késleltetéssel, akkor egy erőműnek kell lennie. És akkor a 8K főkameráról még szó se esett, ahol még nem tartanak a high tech akciókamerák sem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák