- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
Ez mind "szép" és jó, de miért akarjátok, hogy a valós dolgok helyett valami mesterséges intelligencia által kitalált dolgok kerüljenek a képekre, videókra? Ér ez az egész ennyit?
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Teasüti
nagyúr
Mondjuk a Sharpen AI még megmenthet pár képet, ahol a fókuszt nem találta el a kamera. Az éles Fuji képekből meg lehet tudna csinálni éles Canon képet.
Úgy értem, h 1:1 nagyításban is éles lehetne, homály helyett. Ahogy néztem egész korrektül élesíti fel a szőrszálakat egy portrén, stb. A 10 pixeles bemozdulás korrigálása is jól hangzik, ha igaz.Ez számomra valódi hozzáadott érték lehet. És csak 80 dollár. Míg mondjuk egy élesebb rendszerre átváltani meg több ezer dollár.
De ehhez a homály, nem homály dologhoz hozzátartozik, h szerintem még mindig nem tudjuk megfelelően konvertálni az x-trans fájlokat. Például az újabb Lightroom élesebb képeket tud készíteni, mint a korábbiak. De az is már vmi AI-t használ erre.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz kovsol #19953 üzenetére
[link]
Fuji XF üvegek meggyőződésem szerint nem rajzolják ki a szenzort. Ebben akkor lettem biztos, amikor egy barátom képeit dolgoztam ki, amik egy Canon 5d mark 3-ból pottyantak ki 70-200 II üveggel. Ott hirtelen előkerültek olyan részletek (értsd: éles a légy f.szán a szőr), amik nálam T3-nál és natív lencséknél sosem léteztek.
Ezért utaltam csak "Canon élességre". -
kovsol
titán
válasz Teasüti #19955 üzenetére
Nekem megmondták túl élesek a képeim. Na neked akkor legalább ezzel nem lesz gond
[ez] [ebből] lett kivágva. LR-ban már az élesítést lemaszkoltam, és a bőrön meg PS és LR -ban is csökkentve van már az élesség. Mindezt f1.8.[itt] ha az eredetin belenagyítok a szemébe akkor látszik szépen a madárles tükörképe.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
kovsol
titán
Ennél a közelebbi képnél belefért volna egy kis rekeszelés még, de a szeme egy síkban volt aztán mondom nézzük milyen lesz.
Sorozat többi képénél már f2 -re rekeszeltem. [pl]
Igazából ő a kolléga nőm, és mondta ha már úgyis nálam a gépem lőnék-e róla pár képet, aztán kimentünk a tetőre.May the Force be with you!
-
Teasüti
nagyúr
válasz Tuninger #19958 üzenetére
Igen, egy 21 MP kamerán több részlet jön ki, mint nekem a 26 MP-n 70-140-nel. Akkor hány MP-nyi valós részletem is van kb? 21-nél kevesebb. Jóval kevesebb...
És eleinte én még abban az illúzióban voltam, h ez a két obi egyenlő. Papíron teljesen azonosak. Árban is. De felbontásban köröket ver a Canon a Fujira.Rekesz meg 90%-ban nyitva neki is meg nekem is. Valós használatban sosem megyünk le f8-ig, de még csoportképnél is csak közelítjük.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Nem véletlen raktam a smájlit
Az elején megkaptam, hogy az én kamerám olyan szépen elmossa a hátteret, aztán a bokor ami elé beült az kb 15 centire volt a feje mögött. Mondom nehogy már szégyenben maradjak na de neki tetszik, az a lényeg. Én meg gyakoroltam egy picit munka időben.
Egyébként nekem a 105mm f2.8 tetszik mostanában, de az nem volt nálam épp. Céges farsangot kellett fotózzam azt meg a 28-75 f2.8-al toltam végig.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Teasüti #19964 üzenetére
APS-C 26Mpixel az 61Mpix FF-nek felel meg pixel sűrűség/méretben.
A7R4-re is csak a legélesebb üvegeket érdemes felrakni, miközben egy 20-30Mpixeles FF szenzort már egy középszar üveg is ki tud szolgálni. A 24Mpixel az pl 10Mpixel APS-C módban.
Szóval a magas megapixel hajhászás az nem csak előny, hanem hátrány is tud lenni.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz kovsol #19965 üzenetére
Tehát FF Canon-t hasonlítani az APSC Fuji-hoz az amolyan almát körtéhez esete?
A gyakorlatban viszont az abszolút képminőséget nézve fogyasztói szemszögből van vmi lehetőség a Canon közelítésére valamelyest?
Nem is tudom mire gondolok itt, esetleg más képkivágást, már távolságot választani, más fókusztávolságot.
Mert a monitoron mégis csak az látszik, hogy egymás mellé téve a kettőt (meglőve közel ugyanazt) az egyik éles a másik meg kevésbé.[ Szerkesztve ]
-
djzolee91
tag
Sziasztok!
Öcsémmel egy Nikon D5600 18-55 VR; 70-300 VR és egy Sony alpha 6100 16-50 között vacillálunk.
Elsősorban fotózásra használnánk a gépet, másodlagosan pedig videózásra (a milc esetében egy Ronin SC támogatásával).
A keret a fényképezőre 250-280k huf közötti.
1. Ti melyiket ajánlanátok e kettő gép közül?
2. Ha van tőlük árban és minőségben optimálisabb, melyik lenne az?Előre is köszönjük!
-
Teasüti
nagyúr
válasz Tuninger #19968 üzenetére
Nem, mert hozzászoktam az intuitív kezelőszervekhez és a tárcsákhoz. Fogtam a kezemben azokat a 5D III-akat és borzalmasan esetlen a használata. Fókuszáláshoz nyomva kell tartanom rajta egy gombot, ezt még koncepció szinten se értem miért nem a shutter gombra fókuszál. Nincs rekeszgyűrű. A menü borzalmas, még a régi monokróm numerikus lck-ket idézi a fix kiosztás. Az obin a gyűrűk meg fordítva működnek amitől a hajam égnek állt. Nem tudom az újabb gépeik mennyire modernek ilyen szempontból, de maradok niche Fuji user és inkább csak távolról ugatom a Canon-t.
Lehet a Fuji működik fordítva mindenki máshoz képest, de ebben szocializálódtam, nincs mit tenni. Ahogy a Windows userek se mennek át OSX-re vagy LInux-ra. Ott döglenek meg Windows-on és punktum.
P4K-val az a baj, hogy ha azt vettem volna, akkor megmaradtam volni ilyen hobbi videósnak és ennyi. Lehet a polcon porosodna csak.[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Teasüti #19970 üzenetére
A hiba a te gondolkodásodban van
A Nikon és a Fuji fordul rossz irányba, a többi a jó irányba
A fókuszálás shutter gombbal történik kivéve ha átkonfigolod..
A menü a legátgondoltabb tán az összes gyártó közül (próbáltál már Nikont vagy Sonyt?...)
Rekeszgyűrű minek amikor mindenre van kéznél ergonómikusan elhelyezve tekerőtárcsád..szerk: A BM-el maradtál volna meg hobbi videósnak, és most vagy pro?
(#19969) djzolee91:
Ha elsősorban fotó, akkor a Nikon sokkal jobb választás a két obival.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Teasüti #19970 üzenetére
shutter gombexpo gomb...
(#19971) Tuninger
A menü a legátgondoltabb tán az összes gyártó közül (próbáltál már Nikont vagy Sonyt?...)
Jah, vagy két percig kerestem a gyorsmenüben hol tudok rekeszt állítani. WB ugyanez, azt elég sokára találtam csak meg és nagyon nem volt logikus számomra a kiválasztása.
A BM-el maradtál volna meg hobbi videósnak, és most vagy pro?
Nem, most fotós vagyok. Vagy vmi olyasmi (mert ezzel a kijelentéssel biztos vitatkoznának sokan ). Videós projektjeim meg szimplán nincsenek jelenleg.
Az eredeti igényemhez (utazós videók) is sokkal jobb partner az XT3 mint egy P4K.[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
-
-
*Ropi*
félisten
válasz Teasüti #19974 üzenetére
Pont ez a lényeg, hogy mindig a legegyszerűbb megoldás a leggyorsabb, ezért nem bonyolította túl a Canon sem (szemben más gyártók logikájával, ahol az ilyen egyszerű, mindennapi dolgok is csak menüben turkálva állíthatók).
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Teasüti
nagyúr
válasz Teasüti #19974 üzenetére
És épp ez az, hogy XT3-nál ki se kellett nyitnom a kézikönyvet (tényleg csak a nagyon technikai dolgok megértéséhez), mert adja magát a kezelés minden téren. A menürendszer is passzol a smart eszközök érájába, nem vmi legacy oldschool menüben kell kotorászni, ahol még a D-pad/tárcsa/joystick irányítás sincs egységesítve. Szóval ha tudsz használni egy okostelefont, akkor egy XT3-at is. Azt az 5D III-at meg tanulni kell, mert nekem nem volt intuitív. Kb 20 percet volt a kezemben. Ennyi idő alatt az XT3-at kb "be is laktam" kibontás után. Jó, aláírom ha láttam volna egy gyors leírást a kezelőszervekről, akkor előrébb lettem volna.
Na jó, de ennyi elég volt mára az offolásomból.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Játszadoztam kicsit ezekkel a Topaz AI programokkal, de a kezdeti lelkesedésen túl igazából nem jók. Vmit csinál, de pikk-pakk plasztikot gyárt a képekből.
Vérpistikének bohóckodni max, de kereskedelmi felhasználásra többet árt mint használ. -
vond
MODERÁTOR
Szurkolás, hangulat, lelátói életképek a Kispest elleni győztes kupabúcsúról: [link]
Most kikapcsolt IS Lock-kal, sima Dual IS-sel próbáltam végignyomni az egész meccset. Gyors svenkeknél, meg talán sétánál jobb így, de szerintem maradok az előbbinél.
Persze, kapcsolgathatnám is állandóan, de a tököm tud még arra is figyelni.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz hibavissza #19984 üzenetére
Mármint hogyan, miért? Ennyire érdekel? Ebben az esetben köszi szépen!
-
Tuninger
Topikgazda
Szerintem az arcbőr sárgás stolása és a fű zöld színe nem stimmel.
Hue vs Hue görbével könnyen korrigálható.A labda körül menős közelítős az AF volt? mert egész jó.
hibavissza tuti nem dícsérni akart, mert a svenkes rántások és a nem gimbalos séta biztos kiveri nála a biztosítékot
-
vond
MODERÁTOR
válasz Tuninger #19986 üzenetére
Úgy érzed? Hasonló színek voltak élőben is. Ahhoz próbáltam igazítani. Mondjuk alapvetően elég gázosak ezek a fények a stadionban. Az arcbőrt meg próbáltam az "ajánlott vonalra" helyezni, de az is igaz, hogy más-más helyen a színek is egész különbözőek tudnak lenni.
Gondoltam még, hogy a szaturációból kicsit visszaveszek, de végül így hagytam. Majd legközelebb. Köszi!
Ezt már nem tolom ki újra, mert leizzadok én is, meg a gép is, mire végzünk vele. Jó dolog ez a 2160p50, de letérdel tőle a vas. Fejleszteni kell, nincs mese.
Igen, a labdás, spirálos körbeséta közben AF volt, mint ahogy az egész videó 95%-ában.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz hibavissza #19990 üzenetére
Köszi, de azért ne túlozzunk.
Az adóforintokkal kapcsolatban meg igazad van, de hozzáteszem, hogy itt még azért járnak is meccsre. Akkor meg főleg járnának, ha nem az NBII kieső helyén lennénk. Ellentétben pl. a Felcsúttal, meg a többi bohóc csapattal.
[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
válasz hibavissza #19990 üzenetére
Én még akkor is ezt mondanám, ha egy üres szék sem lenne
colorizer.net
-
taranis
addikt
Lassan a mobilunk lesz majd a kamera monitor: [link]
colorizer.net
-
hibavissza
veterán
válasz taranis #19992 üzenetére
Hát igen. Focializmus. Teljesen szürreális ez az ország.
Mindenki:
Annyival jobban néz ki a TV-n a mozgásmegjelenítés. Monitoron szét görcsöltem magam motion blurral, hogy valahogy kinézzen egy-egy svenk. TV-re kilőve csodás az eredmény. Az a véleményem, hogy freesinc/gsinc monitort a népnek.
Azon morfondírozom, hogy nem járna jobban a pórnép videó szerkesztésre, filmnézésre egy 32-es UHD TV-vel mint bármilyen monitorral?[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #19994 üzenetére
Ezt szoktam néha egy évben egyszer ideírni. TV-n az interlaceddel sincs gond, minden mozgókép frekit ismernek és teljesn jól néznek ki. Gondolom ezeknél egyértelmű a forrásanyag és megjelenítés teljes szinkronja. Még a 180° sattert be nem tartott rövid záridős is jobb. Ezért is ötlött fel bennem és kezdtem kérdezősködni 50hz-en hajtható monitor iránt és hogy azzal vajon milyen a 25p motion?
Jut eszembe már fotóztam a monitort és TV-t, előbbi hagyományos módon vízszintesen dolgozik, míg a TV-ém egész fura e-zárral lépcsőzetes félkörívszerű szimmetrikus alakzatban, redőnnyel meg foltok vannak.
-
-
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #19996 üzenetére
[link] Ez elég jó ajánlat papíron. Az vicces, hogy tv-ben ennyiért 55-öst kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz hibavissza #19996 üzenetére
Az odáig rendben van, h g-sync és elméletben fasza lenne. Az enyém is g-sync-es és a futtatott programok - ami nem játék - 100%-a alatt ki van kapcsolva, mert több baj van vele mint amennyi haszna. Pl. Lightroom szerkesztési ablak vibrált nekem.
Másrészt pedig az opengl programok közül nekem egyetlen egy sem használja a változó frekvenciát. Se egy videólejátszó, se semmi. Vki mutasson már egy videólejátszót, ami kadencia helyesen hajtja a G-sync monitort! Én nem tudok ilyenről.
De az is jó lenne, ha manuálisan lehetne fixálni a frekvenciát egy tetszőleges értéken. De ilyen segédprogramról se tudok. VGA meghajtóban és Windows képernyő beállításokban meg csak a natív frissítést lehet beállítani.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #19997 üzenetére
Benq az tud jó lenni? Nekem nincs sok bizalmam ezekhez a Benq, Acer, AOC és hasonlókhoz. Talán még Dell-t bevállalnék Eizo helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest