- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz theporcupine #19651 üzenetére
Értem, akkor összvissz 50e-el van beljebb akinek pont ez a kombó kell. Hát köszönöm nem, inkább 350-ért a váz, vagy a vond féle akciós ár.
-
Kukcaman
senior tag
Most már biztos, hogy jobban ráfekszem a Davinci színezésre. Viszont hamar kifagyott a 16. Érdemes a 15-t használni vagy a 16-ot állítsam be normálisan?(egyelőre minden alap beállításon van).
-
_q
addikt
válasz Kukcaman #19657 üzenetére
Kifagyott, vagy kiírta hogy elfogyott a ram? Ha kifagyott, akkor nem biztos, hogy számít a verzió.
Én azt tapasztaltam, hogy fagyni ki szokott néha bizonyos fusion lapon történő mókolásnál, ha bétát használtam akkor meg még nagyobb valószínűséggel megtörtént. Volt eset, hogy bizonyos színezés+effektek együttes használata mellett fagyott. Érdemes a stabil nem béta verziót használni, rendszeresen menteni, drivert frissíteni. Szerintem ha ezeket tapasztalatod, akkor nem a szoftver lehet az oka, de várjuk meg más mit tapasztalt.
-
vond
MODERÁTOR
Akkor úgy írom, hogy két gyári akksit kaptam az általános egy helyett. Úgyis vettem volna vagy egy eredetit, vagy két utángyártottat pluszban. Így aztán főleg jó biznisz volt. Most már 27 ezer. Nagyon durva ára van.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
vond
MODERÁTOR
Egy kis szakmai kérdés, érdeklődés:
Most, hogy megvan a G9, igyekszem minden olyan anyagot 4K50p-ben venni, amire szükség lehet még a jövőben. Csak ugye el is kéne archiválnom őket. Viszont 150 mbps videókat nem akarok/tudok tárolni, főleg mondjuk a meccsekről, ahol simán lehet 20-30 perc még a vágott verzió is. És ez hetente/kéthetente azért elég sok tárhelyet vinne el. Plusz ugye nem elég egyszer eltenni, hanem inkább két, három példányban.
Kivételt képezhetnek az olyan, rövidebb anyagok, amik ritkábbak, "értékesebbek". Mert azokat simán elrakom eredetiben is. Főleg, ha veszek végre V-LOG-ot.
Szóval az archiválás most úgy néz ki nálam, hogy megvágom Premiere-ben a videókat, kinyomok a végső verzióból egy kvázi tömörítetlen DNxHR HQ UHD 50-et, vagy ha nincs annyi hely, akkor egy 150-200 megás H.264-et. Ezekből aztán saját FFmpeg szkripttel csinálok kisebb változatot (jelenleg CRF20-as x264 képpel + 320kbps AAC hanggal).
Lehet szerintetek ennél hatékonyabb módszer, egy amolyan arany középút a minőség és a fájlméret között?
Illetve Ti mire szavaznátok, eresszek rá egy kis élesítést az archív anyagokra, vagy inkább maradjanak meg anélkül?
Köszi!
-
vond
MODERÁTOR
válasz Kukcaman #19657 üzenetére
Utólagos engedelmeddel én is megtekergettem a videódat.
Az előző kettő mögé raktam harmadikként.[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
Színből mentem át vágás gombra. Utána keresgettem, hogyan lehet lassítani. Aztán ekkor homokórázott. Sima Crash, mást nem írt. Köszi Teljes verzió van fent.
(#19661) vond: Próbáld ki az eredetivel, nem zavar ha belepiszkálsz, mert kíváncsi vagyok mit lehet belőle kihozni.
-
Tuninger
Topikgazda
Egy régen már linkelt videó a tárhely problem megoldására
És egy nagyon is elgondolkodtató videó gondolkodás váltásra ami a tárolást illetiA soft lookot a filmesek nyomják, igazuk is van, nem akarunk "digitális" felvételeket. De annak amit te filmezel pont hogy nem filmszerűség hanem a hiperrealisztikusság áll jól. Vagyis menjen az az élesítés nyugodtan.
(#19657) Kukcaman:
válassz másik felvételt, ennek kicsi a dinamikája, kevés a szín a képen. Csak a szaturáció és kontraszt sliderekkel játszotok és próbáltok életet verni bele, minden esetben túltolva, hogy életszerűbb legyen mint a valóságban volt.
Vagy ha gradelsz akkor ezt a felvételt ne "popposra" hanem "stylistic/moody"-ra vedd:[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Tuninger #19664 üzenetére
Hát, sok újdonságot nem mondott egyik csóka sem, de azért köszi!
Google One-t használok én is, csak egyelőre a 2TB-os csomagot. 3500 forint havonta. Ez nekem egyelőre bőven elég. Sokat nézegettem én is az online tárhelyeket, és számomra is a Google Drive a legszimpatikusabb.
A másik gyerek szerintem be volt drogozva, de ahogy írtam is, én se tartok, tartanék meg minden nyerset, hanem 90-95%-ban csak a kész videókat.
Azt meg kikérem magamnak , hogy csak kontrasztot, meg szaturációt állítottam Kuckaman videóján. Elég sok mindenbe belemásztam Lumetri-ben, és azon kívül is. Persze ettől még nem lett egy nagy eresztés.
-
Kukcaman
senior tag
válasz Tuninger #19666 üzenetére
Akkor már én is kikérem magamnak, hogy Kukcaman videójának rossz a felvétele.
Nem csak kontrasztot állítottam, több mindenbe belenyúltam véletlenszerűen de az eredmény így is tetszett PP-hez képest, mert ott már a színek kiválasztásánál már blokkosodnak, és észrevehető/zavaró/gagyi.(#19664) Tuninger: Más felvételem most nincs, ami friss. Töröltem a tavalyiakat, mert rengeteg helyet foglaltak, ha már a helyről is szó van
Előröl akarom kezdeni a színeket a davinciben szóval még nem tudom miről írsz.
Viszont nem egyszer láttam, hogy PP-ben szerkeszt/effektezik, és Davinci-ben színez. A kép nem áll össze. Kiexportálja PP-ben és úgy viszi át Davinci-be vagy magát a projektet át lehet exportálni konvertálás nélkül?
Gyűrűk urát csináltál a felvételemből te fiú -
vond
MODERÁTOR
válasz Teasüti #19669 üzenetére
Gondolkodtam már rajta, párszor próbáltam is, de egyelőre maradtam az x264-nél. Most majd ráfekszek újra, és le is tesztelem FFmpeg-gel, hogy mit lehet kihozni belőle.
Mondjuk az azért problémás, hogy dekódolásnál még nagyobb gépigénye van, mint H.264-nek. Bár elég ritkán kell elővennem régi videókat, úgyhogy ez egyelőre nem lenne olyan komoly gond.
(#19670) Kukcaman: Nem próbáltam még, de projektet biztos, hogy nem lehet átvinni. Viszont ha kitolod a kész videót valami "tömörítetlen" formátumban (mint pl. a tegnap említett DNxHQ/D/R/stb.), akkor azzal teljesen jól tudsz dolgozni tovább. Csak az a baj, hogy ehhez rohadt sok hely kell.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
-
vond
MODERÁTOR
válasz Tuninger #19672 üzenetére
Hö, nem gondoltam volna, hogy projektet is át lehet vinni. Nem néztem végig a videókat. Szenved valami csorbát a projekt az átvitel után, vagy gyakorlatilag egy-az-egyben ugyanaz (nyilván a Premiere specifikus dolgokat kivéve)?
-
*Ropi*
félisten
A gyűrű kúráról jut eszembe: az megvan, hogy "egy gyűrű mindenek felett", de ha két gyűrű van, akkor melyik van felül?
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Kukcaman
senior tag
Ohh, köszi
(#19671) vond : véges a tárhelyem Tavaly még narumon tanácsára h265-be konvertáltam. Aztán fel is lett használva még ez év elején 1-2snitt. Majdnem elírta magát a PP, meg a sima lejátszó is.
(#19674) *Ropi* : Ha nem az asszonyé, akkor csak 1 gyűrű marad
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
-
Teasüti
nagyúr
Mondjuk az azért problémás, hogy dekódolásnál még nagyobb gépigénye van, mint H.264-nek.
És az kit érdekel, de komolyan?
10 wattal többet fog fogyasztani a géped ha cpu-ból játszod le.
Ezt írtam, hogy 2-3 évre visszamenőleg már hardverből dekódolja még egy telefon is.
Ami nekem így háztartás körül eszembe jut az az lcd tévék beépített médialejátszója, ami hisztizne emiatt. De az is egy olyan dolog, ami úgyis elavul pár év alatt (anyumék H6400-as Samsungja már van, hogy az aktuális release-eket sem hajlandó lejátszani, pedig még jórészt H264-ben van feltöltve minden - bár fogalmam sincs miért, hisz a h264 tömörítés szerintem nem változott az elmúlt 10 évben, vagy igen?).[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
válasz Teasüti #19678 üzenetére
Azokra a tévékre meg lehet venni mindenféle okosítót, nekem a Beelink GT-King van, ami mindent is lejátszik, de ennél sokkal olcsóbb opciók is vannak.
colorizer.net
-
Tuninger
Topikgazda
válasz taranis #19681 üzenetére
150-be átveszem az X-T3-mat. Úgyis elavult, ősi technológia.
Várj levezetem:
1000 eur az einfin (ferdítés 1: 1025 + 25 szállítás), ugye -áfa -10% amint kihozod a boltból (már ha itthon vennéd ugye nem külföldről...) az ugye 37% = 630 EUR. És ugye mostmár jó 1 éves cucc, vagyis 500 EUR a reális ára ami 150 ezer huf (337 huf az eur de ettől tekintsünk el)És volt aki így vezette le múlt héten hogy miért 330 ezerért akar maximum (!!!) venni A7 III-mat... Ami még meglepő volt hogy az általa árult cuccokra valahogy nem ezt a matekot használta
-
Tuninger
Topikgazda
-
_q
addikt
-
taranis
addikt
válasz Tuninger #19682 üzenetére
Hehe, hát szeretném megtartani, úgyis 2 váztól profi az ember, nem?
syC: ezt írták még EOSHD-n:
Two highlights:
4K 50/60P and FHD/2K 100/120P have a no crop option, with a slight quality loss.
DOL-HDR readout mode used for WDR capture, providing additional 2EV DR in video mode (total 13EV+), at the expense of higher rolling shutter.colorizer.net
-
_q
addikt
HAndrás azt mondja (13:20), hogy lassan jön az új sony kamera 10 bit-el és ott fog elgondolkozni rajta, hogy le kell cserélje az iMAC-et. Kérdezem én VLOG-hoz minek kell neki a 10 bit?
-
_q
addikt
válasz taranis #19689 üzenetére
Nem az övé, csak mint "magyarországi nagykövet" kapott egyet a tesla magyarországi képviselőitől használatra x időre, majd szépen adhatja vissza ki tudja mikor. Viszont a felszerelése tudtommal tényleg sajátja és úgy tudom nem ingyen kapta. De igen amúgy őt.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
Ha nincs meg az 5 ember a gsuitehoz akkor csak 1TB-t kapsz az előfizudért.
Handras vett egy a6500zat 550 ezerert sony boltbol mikor barhol itthon 480 volt, einfin 330. Vett hozza egy sony field monitort borzalmas aron mert sonyhoz sony a kiraly, szinten sony boltból.
Nem tudta beallitani rendesen = szar a kamera. Elkezdte arulni vételi ár -10%-ért, és korberohogte mindenki.
Vett egy A7 III-mat mert az sokkal jobb kamera (azert ezen gondolkozzunk el egy kicsit magunkat standard profillal filmezos szemmel...)
Végül szerzett maganak egy videos gyereket aki nagyon olcsón megcsinálja neki a vlogos videókat. Azóta javult a színvonal.Plusz ha követed a munkassagat neki nem az kell ami a racionalis hanem amit mások a legjobbnak mondanak.
Ergo kell a 6k/8k 10 bit, hogy standard profilban filmezzen.
De igaza van, tenyleg jon a 10 bites sony kamera, de hidd el hogy nincs azzal tisztaban hogy mar van 10 bites consumer kamera a piacon. Így is csoda hogy a sonyról tudomást vett mikor híresen nagy canon fan. -
kovsol
titán
[link] kezdődik
8k képes telefonMay the Force be with you!
-
taranis
addikt
válasz hibavissza #19693 üzenetére
Ó nekem ne mondd, építkezünk 2 éve, a lelkünk is az ördögé már. Elvileg most költözünk február második felében, de még utána is végtelen pénzt bele lehet tolni egy házba.
colorizer.net
-
_q
addikt
válasz Tuninger #19691 üzenetére
1 TB-ért nem tudom megérné-e előfizetni.
Sony-ra van még sokszor visszafizetési akció bizonyos %-ban. Gondolom azt se használta ki. De így már érthető, neki a hype a lényeg mind vlogolás oldalról, mind vásárlás oldalról. Mondjuk azért szerintem elég jól megél belőle, szóval valahol jól csinálja.
(#19694) taranis
Mi egyrészt a sok pénz, másrészt a stressz miatt nem vágtunk bele. Környezetemben pedig nem egy ember vágott bele, de elég volt tőlük hallani, hogy ez mivel is jár.
Ha váltunk valószínűleg akkor is valami használt nagyobb ingatlanban gondolkodunk, lehetőleg kevés felújítást igénylő kimenetellel. -
*Ropi*
félisten
válasz Tuninger #19676 üzenetére
Igazából a páré az érdem: Angliában élnek, ott vadászták le maguknak a gyűrű eredeti terveit, majd ott kint is készíttették el maguknak. Egyébként egy szállodai szobában készült a fotó, ami azért bosszant picit, mert a falakról minden tükröződik rajta, ki viszont nem tudtam vinni, mert esett az eső és a szállodai dísztálka meg pot-pourri szétázott volna.
(#19675) Kukcaman: De, az asszony(á)é a másik.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
_q
addikt
válasz taranis #19697 üzenetére
Ja igen ez a másik, van ismerősöm akik szét is mentek a végére. Lehet más is közrejátszott, de ez egy nagyon jó próbatétel mind a két fél számára.
(#19698) Tuninger
Köszi, egyelőre még csak nézelődtem, mert sajnos semmi se indokolja, nincs felkérés, megkeresés amit esetleg ilyen helyre töltenék fel. Ha viszont egyszer aktuális lesz, akkor észben tartom és megkérdezlek róla. Köszi a felajánlást
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest