Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    Panasonic G80-on van egy kis gondom, túrom a beállításokat, de nem jártam sikerrel.

    Van lehetőség arra, hogy videó módban az AF-S/AF-C kapcsolóval szabályozzam a Continuous AF-et is? Vagy legalább az újrafókuszálást az exponáló gomb félig lenyomásával is indíthassam?

    Az a problémám, hogy:

    1.) Ha a Continuous AF be van kapcsolva, akkor nem érdekli, hogy AF-S vagy AF-C módban vagyok, folyamatosan fókuszálgat, ez idegesítő, pont azért rakom AF-S-be, hogy ne fókuszálgasson. Be tudom állítani, hogy csak AF-C módban menjen a Continuous AF? Van egy elképesztően jó helyre rakott fizikai kapcsoló erre, nem értem videó módban miért hagyja figyelmen kívül az AF-S és AF-C közti különbséget és miért kényszerít arra, hogy ezt a menük mélyére beletúrva szabályozzam.

    2.) Ha a Continuous AF ki van kapcsolva, akkor a képernyőre bökéssel, kvázi új AF mezőt választva is állítja a fókuszt, de nálam a képernyő ilyen célú tapicskolása ki van kapcsolva (pontosabban az egyik Fn gombra programoztam, mert véletlenül folyton elállítom). Az exponáló gomb félig lenyomására minden próbált lehetséges beállítással videó alatt tökéletesen érzéketlen.

    Nekem már az megoldás lenne, ha a Continuous AF maradna OFF állásban és a képernyő tapicskolás mellett az exponáló gomb félig lenyomásával is működésbe hozható lenne azon a szent mezőn, ahol éppen áll.

Új hozzászólás Aktív témák