Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ponix

    aktív tag

    válasz Dalai Láma #4367 üzenetére

    ...Folytatás

    "A bűnre ott a bűnbánat, ami egy folyamat, és a hívő számára egy bizonyosságot ad, hogy Isten megbocsát. Tehát nem kell bűntudatban élni, mert letehetjük a terheinket, a bűneinket, bárhányszor. A katolikus egyházban sincs ez másképp, csak ott a gyónás intézménye is segít, ami ennek a bűnbánatnak, és a teher letevésének még egy nyomatékot ad. És a misén sem véletlenül van rögtön az elején a bűnbánat. Így minden héten letehetjük a bűneinket, megszabadulhatunk a bűntudattól."

    De hát jó uram, pont erről beszélek, hogy állandó bűntudattal éltek! Leteszitek minden nap vagy héten, de ezek szerint nem igen van olyan imád, amiben ne foglalkoznál a bűntudatoddal! Hát ez a borzasztó! Jézus azt mondta, hogy meg lettünk váltva! Tény! Megtörtént, ennek a ténynek teljesen ellentmond az állandó bűnvallás, meg gyónás meg ilyesmi! Vagy nem történt meg a megváltás, vagy feleslegesen foglalkozik az ember a bűntudattal, hiszen azt Jézus felvitte a fára, és azt írja a biblia, hogy átkozott aki a fán függ! Bár ez éppen Júdásra is vonatkozhat! De az is írva van, hogy áron vétettetek meg, és hogy adjátok magatokat oda okos élő áldozatul az Istennek! A megváltás koncepciójába, nem fér bele a bűntudat! Egyszerűen nem illik bele a rendszerbe! Azt állítja az írás, hogy Jézus minden bűnödet magára vette, elhordozta azt helyetted, tehát elszenvedte helyetted a büntetést! Ez múlt idő, de nem köti a te bűneidet időhöz! Sehol, de sehol nincs a bibliában, olyan, hogy állandóan bűnökkel kellene foglalkozni az embernek! Ez nagyon rossz tanítás! A megtérésre híváskor hangzik el János szájából is, hogy bánjátok meg bűneiteket, de a megtért embernek már nincs több dolga a bűnnel! Sehol nem olvasok olyat, hogy a 12 tanítvány, megtérését követően bűntudattal bajlódtak volna, és amikor kérdezték, hogy hogyan imádkozzunk, akkor Jézus a miatyánk-ot mondta nekik, és csak annyit foglalkozik a bűnnel "Bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk, az ellenünk vétkezőknek!" Vagyis a mi vétkeink megbocsátása attól függ, hogy mi magunk miképpen viszonyulunk az ellenünk vétkezőkhöz, nem pedig attól, hogy azt mi naponta felhozzuk, és Istennek meg tele van a hócipője, képletesen szólva, hogy még mindig nem értette meg az ember a megváltás mibenlétét!

    Az is írva van, hogy "adok én jó gondolkodni valót néked" erre az ember még mindig az ellenség a hitető dolgával a bűnnel és rendszerével foglalkozik!

    Az intézményesített bűn! Sehogy nem fér a megváltás koncepciójába!

    A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

Új hozzászólás Aktív témák