Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz Racecam #4059 üzenetére

    Ez pont ne m vallási meggyőződésemből fakad. Az élet egy ateista számára is élet. a kimondjuk, ha nem, attól még ölés lesz. Ha elfogadott, ha nem. A magzat ember, és él. Ezt az életet szünteti meg az abortusz, és aki végzi, öl. Ezért sok orvos nem végez abortuszt.

    Sajnos az életről nem tudok másképp mondani. Te nem szerintem élsz, hanem élsz. Az élet az élet. Az élet megszüntetése másik ember által, az ölés. Más szóval gyilkosság. Ebben pedig még nyoma sincs sem vallásnak, sem hitnek, sem Istennek. Ez eddig a por száraz tudomány.

    Ez egy alapvetés. Amíg valaki egy életet nem tekint életnek, egy emberi életet emberi életnek, addig nem lehet tovább menni. Ha valaki a már megszületett emberről vélekedik úgy, hogy csak egy tárgy az ember, és nem élet, arra furcsán néznek. Aki dologként tekint az emberre, annak az ölés is könnyebben megy.

    Vannak más álláspontok, de az ember dologként való definiálását nem tolerálom. Az emberi élet a fogantatásnál kezdődik. Nem pedig 3 hónapos magzati korban, nem is a születéskor, és nem is a 18. betöltött életévnél.

    De akkor megkérdezlek, te minek nevezed, ha kioltják egy emberi magzat életét? Mégis hogy lehet ezt mondani, ha nem ölésnek? Az abortusz előtt élt az emberi magzat, utána nem él. Tehát meghal. És aki ebben közre játszik, ő az, aki öl. Lehet szépíteni a dolgon, kitalálhatunk szép külföldi, vagy magyar szavakat, mint abortusz, vagy magzatelhajtás. De nem elhajtjuk, hanem elpusztítjuk. Óriási a különbség.

    És ha már mindenki megérti ,hogy itt ölésről van szó, utána lehet azon vitatkozni, hogy akkor mégis milyen esetekben, mikor lehet alkalmazni, vagy legyen-e betiltva, stb.

    Talán rossz szembesülni ezzel a számmal: évente 44.000. Ha kiderülne, hogy ennyi házikedvencet ölnek meg a gazdik évente, jó nagy felháborodás lenne.

    Remélem világossá vált számodra, hogy ez miért nem volt térítés. És a kérdésemre a magzatöléssel kapcsolatban pedig érdeklődve várom a válaszod.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák