Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • leviske

    veterán

    válasz Kékes525 #21325 üzenetére

    Mélyen tisztelem Boldogkői professzort, sajnálom, hogy a tudását és energiáját olyan témákban történő vitaindításra fecsérli mostanság, ahol úgysem nyerhet. Felteszem a cikk Török tanár úr munkásságán alapszik (neki volt Szegeden ilyen témájú kurzusa és szakterület végett felteszem jóban vannak), amiből az is következik, hogy sajnos nem indulatoktól és előítéletektől mentes, még ha írott formában ez nem is feltétlen jön át.

    Ismétlem, nagyon sajnálom, mert általam rendkívül kedvelt emberekről van szó. Török különösképp, mert egy tudás-központú ember, így nála korrekt jegyeket lehetett szerezni. Mindenesetre a cikk címében feltett kérdés meggyőződésem szerint jóval rövidebben megmagyarázható:

    "amikor az ész és a hit látszólag szembekerül egymással, akkor minden bizonnyal vagy a kulturális tevékenység, vagy a hitből származó reflexió túllépte saját illetékességi körét, nem vette figyelembe saját módszeres követelményeit."

    Ez válasz az összefoglalóra is. Döbbenetes számomra, hogy egy professzori címmel rendelkező ember ilyen magabiztossággal hajlandó a sokszor távolról sem tűzben edzett aktuális tudásunkra alapozva próbálni semmissé nyilvánítani valamit, ami alapvetően kiegészítésül és nem helyettesítőleg szolgál a tudomány mellett.

    Dawkins beidézni a végén meg csak szimplán szánalmas. :(

Új hozzászólás Aktív témák