Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz zone #20199 üzenetére

    I]Ismét kiemelném, hogy nem tartok senkit hülyének. Azonban úgy gondolom, hogy tévedsz, amit a tudomány, a bizonyítékok és maga a valóság is alátámaszt. Egyszer sem mondtam, hogy én nem tévedhetek, ellentétben a vallásos meggyőződéssel, hogy a Biblia tévedhetetlen.
    Nem fogok vitatkozni azzal, hogy kit tartasz hülyének és kit nem. Én időnként ezt érzékelem a szavaid, érveid mögött...

    Az újkori tudomány azt állította a Dániel könyvéről, hogy mese, és cáfolatként kiemelte, hogy nem volt Bélsaccar nevű királya Babilóniának.... egészen addig, amíg nem találtak olyan a Bibliától független régészeti leleteket, amik pont ezt írták ... sőt még a korabeli alá és fölérendeltségi viszonyok is pontosan megfeleltek a leírás szerint annak, amit a Dániel könyvében olvashatunk. És ez csak egy példa a sok közül...
    Tehát én egy kicsit visszafogottabban fogalmaznék a helyedben, mikor azt mondod a tudományra hivatkozva, hogy mese és kitaláció a Biblia.
    A 30-as években azt gondolták a régészeti leletek alapján, hogy Jerikó Józsué idejében pusztult el, az ötvenes években Jerikó pusztulását több, mint száz évvel korábbra datálták, tehát Józsué idejében már romok voltak, majd a 80-as évek régészeti feltárásai ismét azt erősítik meg, hogy Józsué korában pusztult el a város...
    Mit támaszt alá a valóság? Milyen bizonyítékok alapján lehet akkor bizonyoasn állítani, hogy kitaláció?
    Ezek alapján bizton állítod, hogy a keresztények hülyeségekben hisznek, mikor elfogadják, hogy Józsué rombolta le Jerikó városát?
    És azt, hogy melyik régésznek, történésznek van igaza, most itt, a prohardver fórumán el tudjuk úgy dönteni, hogy a másikat minősíthetjük vele?
    Te el tudod dönteni, hogy mi itt a valóság és bizonyíték és mi a hipotézis?
    Néha az az érzésem, hogy a tudományt furkósként akarjátok használni a műveletlen, buta keresztények megregulázására, de közben ti sem tudjátok igazán, hogy mit is tartotok a kezetekben.
    Nem azt állítom, hogy a tudomány nem mond igazat, és jónak tartom, hogy az új leletek új megvilágításba helyeznek dolgokat. De ez alapján lehet ítéletet hirdetned a valóságról?
    Hitelesen el tudod dönteni a google találatok alapján, hogy hazudik a Biblia pld Jerikó ügyében? Kétlem... csak elhiszed, amit olvasol...

    folyt köv...

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák