Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz upszilon #22348 üzenetére
Látom közben ráleltél a plugines megoldásra. Amúgy nem, nálam nem megy a lejátszás a böngészőben, nem is telepítettem semmilyen plugint, főleg, hogy Operát használok, ott a Firefoxos beállításokkal nem mennék sokra. Én a letöltős majd lejátszós megoldást használom, ha nagy ritkán szükség van rá.
A Firefoxban a jobb egérgomb megnyomására mindig előjön egy menü, próbáld meg úgy akkor, hogy a szövegnél kattintasz és ott biztosan előjön. Ugyanúgy, a View Page Info-ra kattints, majd a Media fül alatt megtalálod a keresett címet. Vagy akkor a menüsávnál Tools -> Page Info, esetleg Ctrl+I (i).
Ennél jobban nem tudom elmagyarázni sajnos...[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
3 Gstreamer kodek van,de az első 2 elég,hogy mindent lejátszhass. Ráadásul az a 3. bővítmény a bad csoportba tartozik ami azt jelenti,hogy rossz minőségűek(ezért ezt a diracosat nem kell feltenni).
Alukard: ez a csomag viszont elrontja a betűket nem (mivel felteszi a TrueType-ot)? Sztem érdemesebb felrakni a 2 Gstreamert + az Adobe hivatalos oldalról a flash-t.
[ Szerkesztve ]
-
upszilon
őstag
válasz Kendek #22339 üzenetére
"Sokszor le lett írva, nem kötelező Linux alapú operációs rendszert használni, ha nem kedveled, akkor ne erőltesd, ne legyél mazoista, használd a Windowst."
Használom is! Például ezt a problémát (ami a Windowsban egyetlen kattintás) már reggel 9 óta igyekszem megoldani. Most fél-egy van és ott tartok, hogy feladom. Nem tudom megoldani egyszerűen. De annyit "elértem", hogy mindenféle szart ráraktam és azokat nem is mindet tudom leszedni. Csak elcseszem a drága időt és a jól beállított linuxomat, de ezt a szar videót még mindig nem tudom lejátszani. Bizony, zöld a fejem.
-
veterán
Sziasztok!
Történt előrelépés normális, emberi, nagyító nélkül olvasható fontok, és élsimítás terén?
Olyat szeretnék elérni mint ami Win7-en van. Azon olyan jó netezni, mert nem folyik ki az ember szeme 1680x1050-en.Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
pc-user
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Megpróbáltam remasterelni a beállítgatott Xubuntu rendszeremet, de a live cd kipróbálása során azt tapasztaltam, hogy jópár beállítás nem került az .iso fájlba, pl. asztal-, téma-, menü- beállítás, ikonok. Mit ronthattam el? -
n00n
őstag
Ha valakit érdekel letölthető az angol Ubuntu User magazin első száma (2009 - tavasz) most ingyen:
Link:
[link][ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Szeretnék egy kicsit beletanulni a Linuxozásba, és virtualPC-n nem olyan élvezetes a kis felbontás és a partíciók láthatatlansága miatt.
Valaki el tudná magyarázni, hogy hogy telepítsem fel a cuccot a gépre úgy, hogy ne rontsa el megint a bootot, mint múltkor(10550-től)?
Ubuntu 9.10 lenne és kb 20GB-ot tudnék adni neki, az gondolom elég.[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman
-
noxon
őstag
Hello!
Lenne két kérdése:
- feltettem az ubuntu 9.10-et, de nem akar magyar nyelvű lenni, megoldható valahogy?
- az internetet, hogy az istenbe kell beállítani? digi netem van, jelszó felhasználóneves connectelős, ubuntuban hol kell beállítani?We live in a simulated world...
-
Alukard
senior tag
válasz csibor #22366 üzenetére
System/Settings/Network manager
vagy bal felül (ha gnome) a térerő ikon (ha van wifi, ha nincs valami más de nem a levél és nem az óra), katt...nyelvhez meg ha telepítéskor magyart választottál automatikusan föl fogja dobni a szükséges ablakot, ha nem akkor
System/Adminstration/Language vagy Localization... most nem ugrik be...https://blackfyre.ninja
-
noxon
őstag
Hát a net már megvan... de vagy én vagyok a béna, vagy már értem miért windows-t használ mindenki
Hiába megyek a system-administrator-language supportra, szépen kiirja, hogy telepiti a magyart, ki is választom, de nem lesz semmi se magyar tőle.We live in a simulated world...
-
Major Major
senior tag
-
Vladi
nagyúr
válasz Major Major #22369 üzenetére
"De mivel egy kép többet ér ezer szónál:"
Így van: link
Már bocs upszilon, de ez pebkac. Kell a plugin és kész.
il sole non sorge più ad Est!
-
upszilon
őstag
válasz Major Major #22369 üzenetére
Kendek összevissza beszélt. Azt mondta, hogy neki működik, aztán meg azt, hogy mégsem, mert kimásolja és csak úgy tudja megnézni. Pedig világos volt a kérdés:
Windowsban egy katt. Linuxban mit kell csinálni hozzá, hogy szintén egy katt legyen?
Már megbocsáss, de amit magyaráztok, az egy hülyeség!!! Rámegyek egy oldalra, amin még azt sem látom, hogy van egy videó rajta, de jobgombozzak, hátha van? Ez lenne a megoldás? Ezt halálosan komolyan mondjátok? Így kéne 2010-ben böngésznem a világhálón?
[ Szerkesztve ]
-
noxon
őstag
válasz Csakénvagyok #22371 üzenetére
Magyar lett már, a netet megcsináltam a pppoeconf parancsal, aztán frissített sokmindent újra indult, és most már ezzel se megy a net
We live in a simulated world...
-
Vladi
nagyúr
válasz upszilon #22374 üzenetére
Én a totem böngészőbővítményt használom, (ami az alapértelmezett) amihez kellenek a gstreamer pluginok a wmv dekódoláshoz. Megy krómmal a firefoxszal is.
"Már idegbajt kapok a sok okostojástól"
Szerintem ezeket pihentesd, mert amúgy sem túl jó itt a megítélésed.ba+ mostmár megnézem ezt a videót, tornézok én is.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz upszilon #22372 üzenetére
Nem azért mondod, de én leírtam a lehetőségeket, majd az magyaráztam, hogy külső lejátszóval, nevezetesen VLC-vel, hogyan tudod lejátszani. Főleg azért, mert le is akartad tölteni, gondoltam így a legjobb, hisz bármikor megnézheted, csak net kell hozzá, nem kell keresgélned. Én csak erre mondtam, hogy ezt kipróbáltam, de mint láthatod, akár a böngészőben történő lejátszás is gond nélkül mehet.
Az ember segíteni akar, de Te csak mindenkit kritizálsz, hülyének nézel, mintha Te lennél a "Jani". Biztos most is csak próbára teszel minket, hogy hány ostoba válaszol neked.
Szerintem belőled itt szinte mindenkink elege van, mindenkit lenézel, megítélsz, magadat meg elfelejted az ítélőszékre beültetni...
Ne használj Ubuntut, örök időkre felejtsd el már csak a Linux szó is! Nem neked való és kész.
Már egyszer elmentél, és szeretnélek megkérni, hogy menj el még egyszer, és ne is nézz vissza, ne akarj másokból, de leginkább magadból hülyét csinálni. A múltkori beírogatásod éppen elég volt, már pontosan értem, hogy mért tiltottak ki már téged azelőtt innen... -
noxon
őstag
Hogy az istenbe kell telepíteni új programot?
Pl firefox 3.6? Letölti, de nem csomagolja ki vagy mi.We live in a simulated world...
-
Vladi
nagyúr
válasz upszilon #22377 üzenetére
Látom illeszked befelé a közösségbe. Szerintem fontold meg amit kendek mond.
Hogy érted, hogy nem ment? Nálam is kellett fél perc, mire kesselt.
Ha a vezérlő gombok megjelennek, akkor már menni fog.(#22378) noxon:
link
Te is linuxozol már vagy 3 perce. Ennek most szezonja van?[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
felejtsd el a Windowsos berögzüléseket, itt nem úgy kell
Rendszer - Adminisztráció - Synaptic csomagkezelő
ide bepötyögöd a keresett szoftver nevét és telepítedegyébként a Firefox alapból fenn van. a 3.6 még nincs tárolókban, majd pár nap múlva lesz, annyit meg kibírsz
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
MODERÁTOR
Most pontosan, hogyan érted azt, hogy hogyan kell telepíteni? Most teljesen az alapoktól kell elmagyarázni, a csomagkezelést, tárolókat, stb., vagy csak letöltöttél valamit amit nem tudsz felrakni?
Egyébként az Ubuntu szoftverközpont is egyre jobb lesz, már nem kell annyit kattintgatni, hogy felrakhassunk cuccokat a gépre, és ilyen kezdő felhasználóknak nagyon is ideális megoldás lehet, könnyű eligazodni benne.
[ Szerkesztve ]
-
upszilon
őstag
válasz Kendek #22376 üzenetére
"Főleg azért, mert le is akartad tölteni, gondoltam így a legjobb, hisz bármikor megnézheted, csak net kell hozzá, nem kell keresgélned.
Az ember segíteni akar, de Te csak mindenkit kritizálsz, hülyének nézel, mintha Te lennél a "Jani"."Jaj Kendek, Te igazán aranyos vagy meg minden. Nem benned, nem bennetek van a hiba hanem a linuxban. Most mit kell azon csodálkozni, hogy egy félnapos matatás után nem jön össze a produkció és akkor az ember ideges és mindet és mindenkit szid? Nem kell az ilyen düdögést komolyan venni. nem megbántani akarlak, hanem megoldani a problémát. Amit egyébként még eddig nem tudtam megoldani.
Egyébként szeretnélek megkérni, hogy töltsd le. nekem ugyanis csak 288 bájt jön le nem pedig maga a film. És neked?
-
upszilon
őstag
"Hogy érted, hogy nem ment? Nálam is kellett fél perc, mire kesselt."
Úgy, hogy megjelenik egy nagybetűs felírtat: XINE, meg mögötte valami megvetalp, aztán semmi. Nem mondom mégiscsak jobb mint amikor puszta fekete kép volt, de a film továbbra sem játsszható.
És igen, beköszöntött a linux-szezon!
-
ntomka
nagyúr
válasz upszilon #22382 üzenetére
"Nem benned, nem bennetek van a hiba hanem a linuxban. Most mit kell azon csodálkozni, hogy egy félnapos matatás után nem jön össze a produkció és akkor az ember ideges és mindet és mindenkit szid?"
Pont az ilyen hozzáállás váltja ki a negatív kritikát.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
MODERÁTOR
Letöltöttem nem egyszer már, de mint már a legeslegelején is írtam, nem az egész jön le úgy ahogy van, hanem a netről húzza le így is a tartalmat. Ez sajnos nem flash, nem tudod kimenteni a letöltött tartalmat sem, de még így is elég kényelmes, hisz könnyedén megnézheted mikor akarod, a net manapság már nem lehet akadály, bár tudom, hogy így nem az igazi. Erről nem én tehetek, hogy ez ilyen, valószínűleg direkt csinálták meg így. De így is biztosan meg lehet oldani azt, hogy az egész média birtokába juthassál, maximum fel kell venni a tartalmat egyszer és kész, erre vannak programok, megoldások...
Az ftp szerverükhöz jelszó kell, így onnan nemigazán lehet levadászni. -
upszilon
őstag
Nem, egyik sem viszi. Egyébként sem értem a dolgot. Ha mondjuk rátalálnék arra ami viszi (ezt úgylátszik még fel kell telepítenem) és kiválasztom, akkor meg majd egy másikat nem fog vinni? Arra megint kézzel kell majd kiválasztanom? nem hiszem el, hogy ez így lenne. (Demost megint nehogy elkezdjetek itt megsértődni! nem személynek szól a "nem hiszem el", hanem logikátlan nagyon a dolog.)
-
upszilon
őstag
válasz Major Major #22386 üzenetére
"(a videó csak a képernyőképen fekete, nálam játsza rendesen)"
Elhiszem, de engem ez nem vigasztal. Nekem nem megy. Azt írja: "Leállítva".
-
Vladi
nagyúr
válasz upszilon #22389 üzenetére
Én nem bírok rájönni, mi a gond nálad. Úgyhogy passzolok. Ez így megy többünknél.
(#22388) Kendek:
Lehet játszani azzal, hogy megkeresed a böngésző cache könyvtárában. Nekem már sikerült így mp3-at megszerezni.
(#22391) CHIPman:
Mit rontott el a bootban? Végül is lehet úgy telepíteni, hogy a grubot ne tegye az mbr-be. De akkor utólag neked kell gondoskodnod arról, hogy elinduljon a linux. Mert én úgy tudom a win bootloadere nem tudja elindítani. Bár ki tudja, utána kellene ennek nézni.
[ Szerkesztve ]
-
Major Major
senior tag
Beágyazott videó letöltése VLC-vel mini how-to
1. indítasz egy VLC-t
2. Média menüből kiválasztod, hogy Átalakítás/mentés (ezzel egyenértékű a Ctrl+R gomb)
3. a megnyíló ablakban fent kiválasztod a Hálózat fület
4. beilleszted a videó elérési útját, amit a korábbiak szerint kiderítettél
5. megnyomod lent az Átalakítás/mentés gombot
6. beírod mi legyen a Célfájl, mondjuk /home/user/video/video.wmv
7. Profilnak kiválasztod a Video - wmv + wma (asf) sort. (már ha wmv persze)
8. rányomsz az Indítás gombra
9. türelmesen kivárod míg bepufferel, valamint valós időben felveszi neked a műsort
10.Öröm és bódottá[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Tessék, még egy működő megoldás, bár sajnos terminálos, de egyszerű:
Megnyitod a terminált, beírod, hogy
apt-get install mimms
mimms mms://ondemand.video.t-online.hu/origo/egeszseg/gyogytorna/dornyei_marianna_gyogytorna.wmv?MSWMExt=.asf gyógytorna.wmvÍgy a saját könyvtáradban megtalálod gyógytorna.wmv néven, amint letöltődött nézheted, 290,76 MB.
[ Szerkesztve ]
-
Major Major
senior tag
válasz Kendek #22397 üzenetére
tetszik ez a mimms, szerintem ezentúl én sem fogok VLC-vel bohóckodni
Upszilon: látod, ezért szeretjük a terminált, mert egy sorban meg lehet csinálni, ami grafikus progival 2 perc kattintgatás (arról a 10 percről ne is beszéljünk, amíg a howto beírása tartott)(#22398) CHIPman
a 9.10-ben levő grub fel fogja ismerni a win7-et, és fogod tudni indítani. amúgy célszerű arra a vinyóra tenni a rendszerindítót, amin az ubuntu is van, a másik vinyón meg maradhata windows bootloader, és akkor biosban tudsz váltani, ha mégsem lenne jó az ubis. (grub install meghatározásához a telepítés véglegesítése előtt kell a haladó gombot megnyomni, és ott kiválasztani a vinyót)[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Politika
- NBA és kosárlabda topic
- Horgász topik
- További aktív témák...
- PC játékok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest